torstai 16. huhtikuuta 2009

Jälkeä ja seurausta

Jälki sai vanheta n. puoli tuntia kun joku ei jaksanut odotella enempää :P Olisi saanut olla kyllä vanhempikin. Hyvin Hau teki sen, yhden kerran Hauru hukkasi jäljen mikä oli kyllä tekijän vika kun siinä oli aika hankalaa maastoa. Mä vähän stoppasin sitä remmillä kun se meinasi alkaa hössöttämään ja sitten Hau palasi ihan hyvin jäljelle ilman muita apuja. Loppupalkkana oli vähän J&V nappuloita ja sitä naudan mahaa ja kumpikin kelpasi kumma kyllä ihan hyvin. Yleensä se jättää naput syömättä siis. Tällä kertaa päästiin aloittamaan ihan rauhallisesti ja ilman vikinää.

Seuraamista, tehtiin isoa kahdeksikkoa ja ihan hyvin se minusta meni. Tehtiin myös pätkiä niin että tuijotin suoraan eteenpäin kun yleensä mulla tuppaa olemaan aika hyvä kontakti itsellänikin :P Pitäisi alkaa luottaa siihen että Hau seuraa oikeassa kohdassa ja pitää vaan katse kaukaisuuteen. Haurulle tuntuu kyllä olevan ihan se ja sama katsonko mä sitä vai en. Myös kontakti-harjoituksia tehtiin. Sitten se äkisti keksikin että se haluaa mennä pellolle metsästämään ja hyvä keskittyminen katosi. Pyysin siltä vielä vähän sivulle tuloja ettei se opi että sopii lähteä kun huvittaa mutta lopetettiin kuitenkin treenit periaatteessa siihen.

Eilen illalla otettiin vähän noutoa niin että Hauru istuu tai makaa aloillaan, kapula kuonon edessä ja mä pyydän tuomaan sitä muutaman metrin päähän. Muuten meni ihan hyvin mutta aika jolkottelua se oli. Tosin vauhtia varmaan tulisi automaattisesti lisää kun mentäisiin ulos tekemään samaa ja olisi enemmän tilaa. Edelleen joskus Hau päästää irti ennen käskyä (ei kuitenkaan tiputtele kapulaa koskaan) mutta selvästi harvemmin. Otettiin myös ihan pito-treenejä ja niissä se kyllä aina odottaa lupaa irroittaa.

Käytiin lenkillä hakkuu-alueella missä kulkee hyvää hiekkatietä kilometrikaupalla. Siellä on kyllä aika helppo eksyä kun risteyksiä on niin monia mutta mun suunnistustaidot on näköjään yllättävästi parantuneet kun taas mentiin ihan se lenkki mitä olin ajatellut. Hyvä niin koska jos tuolla eksyy saattaa tulla aika pitkä patikkaretki ja Hauru on kuitenkin vähän turha nuori millekään vaelluksille, luulisin. Oli kiva kävellä vaihteeksi niin ettei taatusti ole mitään kummempaa metsästettävää Haurulle eikä tarvinnut vahtia että se pysyy kuulolla.

Harmi vaan että käärmeiden takia ei kyllä tuolla voida käydä enää kohtapuoliin. Olin tästäkin lenkistä vähän epävarma kun kuitenkin kyitä on jo näkynyt mutta siellä olikin vielä jopa lunta monissa kohdissa joten uskalsin lähteä kuitenkin. Max ja tytöt ei käärmeitä edes tunnu huomaavan mutta tuo utelias Suuri Metsästäjä tuskin menee samaan kastiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti