keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Loukutettua Haurua

Ei sentään liekitettyä. Miten tolle koiralle aina sattuukin kaikkea kummallista!

Tänään oltiin lenkillä mun isän ja Ringo- doggin kanssa ja käveltiin sellaista metsätietä. Haurukin sai olla irti koska se pysyi tosi nätisti siinä tiellä vaikka haistelikin leuka väpättäen ilmaa. Tuolla alueella on ainakin jotain peuroja paljon ja nähtiin nytkin niiden jälkiä. Hauru oli kuitenkin tosi nätisti. Se löysi jonkun aika ison sääriluun tms. mutta jätti sen kiltisti käskystä. Yleensähän mä annan Haun pitää löytönsä mutta nyt ajattelin että siitä saattaisi tulla riitaa Ringon kanssa.

Sitten Hauru päättikin lähteä pois tieltä mutta se ei mennyt kuin ihan muutaman askeleen päähän pusikkoon joten annoin mennä. Kun sitä ei kuulunutkaan takaisin huusin Haurua ja vastaukseksi kuului vieno piip! Pusikon takana olikin ollut loukku ja siellähän Hauru nökötti kuollut supikoira seuranaan. Ei se tuntunut olevan tapahtumasta mitenkään huolissaan ja odotteli vain että joku tulee vähän auttamaan. Max jos jäisi loukkuun se saisi vähintäänkin paniikkikohtauksen, luulen.

Ärsyttää vähän kun olen koittanut olla tarkkana Haun kanssa ettei se pääse aiheuttamaan hämminkiä metsästäjille tai riehumaan riistanhoitoalueilla. En mä kuitenkaan haluaisi opettaa Haulle ettei tieltä saa poiketa metsän puolelle edes noin vähän kun se loukku oli (ymmärrettävistä syistä) tosiaan ihan siinä vieressä. Kuitenkin Haurua pitäisi pitää irti jossain kun ei sitä voi vielä ottaa edes juoksulenkeille mukaan.

Niin ja tapahtuihan meille muutakin, pihalla oleva pressuviritelmä aka autokatos kaatusi tuulen vuoksi kun oltiin haravoimassa. Onneksi Hauru ehti alta pois vaikka oli ollut ihan siinä mihin katos romahti (eikä autoon tullut klommoja tai muuta vaikka se oli siellä katoksessa). Aika hyvä tuuri. Tästäkään Hauru ei paljon piitannut, se kyllä lähestyi hajonnutta katosta varovaisesti mutta kun se oli vain kasa pressua ja metallitankoja niin se päätti juoksennella sen yli ja muuta järkevää. Ei kovin traumatisoituneelta vaikuttanut. Eikä se pelännyt sitä pressua muutenkaan vaikka me sitten korjattiin se pois ja siinä ravisteltiin ja heiluteltiin sitä. Vähän kummaa tuokin, johan se katos on ollut siinä vaikka kuinka kauan eikä nyt edes niin paljon tuullut, toisin kuin vaikka muutama viikko sitten kun ei meinanut eteenpäin päästä tuulelta. Tietty sen piti hajota juuri kun Hau on siinä hollilla...

Tehtiin Haurulle myös pitkästä aikaa mittaus (50,5 cm) ja punnitus (16,3kg). Tiedä sitä kuinka paljon tuo säkä heittää vaikka mittasin sen kolmesti eri kohdassa ja aina tuli suunnilleen tuo sama tulos, millien heitolla. Painon ainakin pitäisi olla oikea :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti