lauantai 11. huhtikuuta 2009

Noutamista

Noutamista taas, tajusin nyt että silloin kun opetin Haurulle eteen tulon se oppi että jos mä seison suorana ja sitten kumarrun ihan vähän eteenpäin niin pitää tulla istumaan mun eteen. Lykkäsin sille nyt sitten kapulan suuhun, peruutin muutaman askeleen ja kun Hau meinasi taas jäädä vain seisoskelemaan niin kumarruin vähän. Heti Hauru tajusi vinkin ja ei ainoastaan istunut vaan korjasi asennon lähemmäs, ihan kuten sille on opetettu että eteen pitää tulla. Sitten Hauru ymmärsikin tosi hyvin mitä siltä halutaan ja jos se meinasikin jäädä seisoskelemaan niin pieni apumerkki auttoi heti. Lisäsin myös käsky-sanan nyt tuohon hommaan koska tästä seuraava askel olisi kai ihan oikea nouto. Tosin vielä jatketaan näitä harjotteita jonkin aikaa tietenkin. Käsky sekoitti Haurua sen verran että se päästi irti heti kun koskin kapulaan eli ei odottanut irti- käskyä, luuli varmaan että kun mä kerta jo jotain sanoin niin saa päästää. En reagoinut tuohon mitenkään, se menee varmaan ohi ajan kanssa.

Otettiin myös liikkeestä seisomista minkä Hauru on nyt tajunnut vihdoinkin. Ihan kivasti se pysähtyy ja jää myös seisomaan aika varman näköisenä asiastaan. Täytyy lisätä varovasti lisää kestoa ja palkata paljon ettei sille tule uudestaan mitään epäilyksiä siitä tekeekö se oikein. Otettiin myös liikkeestä maahanmeno missä oli melkoinen viive aluksi mutta saatiin sitten pari ihan suhteellisen nopeaakin alas menoa joten paras lopettaa kun ollaan voitolla.

Täytyisi saada aikaiseksi videoida muutama treeni niin näkisi itsekin taas miltä tuo meno nyt näyttää ja onko se koira joka liikkeessä ihan mutkalla. Niin ja Hauru on ilmeisesti osallistumassa 5.7 olevaan Hyvinkään näyttelyyn. Toinen vaihtoehto on päivää aikaisemmin oleva Tuusula mutta valinta taitaa nyt kallistua Hyvinkäälle kuitenkin. Täytyyhän Haun nyt ainakin vähän käydä näyttelemässä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti