maanantai 25. tammikuuta 2010

vähän pakkolomaa

Minun flunssan vuoksi ei olla tehty paljon mitään. Onneksi koiruudet on pysyneet terveinä vaikka kennelyskää tuntuu olevan vähän siellä sun täällä. Hau on ottanut ihmeen tyynesti lomailun, ei sitä tunnu juurikaan häiritsevän vaikka en ole jaksanut juurikaan viihdyttää sitä. Haurusta on ilmeisesti tulossa tässäkin asiassa iso poika vaikka se ei niin kauhan iso vielä olekaan.

Vähän ollaan harjoiteltu mielenvirkistämiseksi seuraamista väärällä puolella. Oikeastaan tarkoitukseni oli opettaa Hau alunperin jo seuraamaan molemmilla sivuilla jo senkin takia ettei sen tarvitsisi aina kenottaa niska vinossa. Hauru on sisäistänyt homman tosi hyvin. Se ottaa "väärän" perusasennon todella pienellä käsimerkillä ja seuraa ihan samalla tavalla kuin oikeallakin (tai siis vasemmalla...) puolella. Fiksu mies. (Käännöksiä tosin ei olla kokeiltu vielä, ne voipi olla vähän hankalat ainakin aluksi.) Toivottavasti se ei ala kauheasti seuraamaan väärällä puolella normaalikäskyllä, Haurun logiikkaan kyllä varmaan menisi se että saa itse valita millä puolella seuraa :D Sama sarjaa näiden täyskäännös-hyrrä juttujen kanssa.

Hauru on myös alkanut välillä nukkua häkissä, ihan kiva juttu. Tarkoitus olisi opettaa se menemään häkkiin myös käskystä ja pysymään siellä vaikka ovi olisi auki, saattaisi olla ihan kätevä juttu esim. juuri siivoamisen kannalta.

4 kommenttia:

 1. Häkkijuttu on kyl hyvä, meillä käytössä oikeastaan koko ajan. Koirat joko nukkuu siellä tai sit voi aina toisen pistää häkkiin kun toisen kanssa vaikka naksuttelee. Tosi äkkiä oppivat odottamaan siellä vuoroaan, vaikka ovi ois auki. Eivätkä edes piippaa, mistä olen suuresti ihmeissäni ja onnessani:D Helmi on jostain syystä vähentänyt ääntelyään todella paljon, on aika rentouttavaa, kun joka kerta ei tarvi älytöntä tukkapöllyä koiran hiljentämiseen (tosin siitäkin huolimatta ääntely aiemmin vain jatkui ja jatkui....). Onko teillä Haurun kanssa tokokoe-suunnitelmia vielä?

  VastaaPoista
 2. Ei ole suunnitelmia, mölli-tokossa olen ajatellut käydä keväällä jos rohkeus riittää. Pitäisi päästä harjoittelemaan useammin vieraissa paikoissa ja vieraiden koirien kanssa josko minulla kasvaisi luotto siihen että Hauru pysyy hanskassa, sitä ennen tuskin uskallan sitä mihinkään ilmoittaa. Vaikka Hau ei normaalisti karkaile, olen ihan varma että se lähtee kokeessa samantien, syö muut urokset ja astuu nartut :S Ostetaan siis parempi hermorakenne omistajalle...

  Ja toisaalta, Hauru on vasta vuoden joten mihinkäs tässä on kiire. Silloin luonnetestistä kun oli puhe, tajusin myöhemmin että Hauruhan ei olisi edes kaksivuotias sinä päivänä :D Vaikea muistaa että se on oikeasti vielä ihan kakara.

  VastaaPoista
 3. Totta joo, mä jotenkin kuvittelen kans että ne on jo vanhempia:) Jotenkin tuntuu, että ovat ihan samanikäisiä Helmin kanssa, mutta onhan niillä kai yli puolvuotta ikäeroa?

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla himppasen yli puolivuotta eroa mutta ei paljon, pari viikkoa ehkä. Aika saman ikäisiä ne kuitenkin ovat :)

  VastaaPoista