torstai 18. helmikuuta 2010

Palkka juoksee

Minulla on paha tapa aloittaa namin kaivaminen taskusta tms. samaan aikaan tai ennemmin kuin mitä kehun suullisesti. Tästä olen opetellut pois viime aikoina (on hyvä kun tässä koiralla ei ole väliä eli tätä voi tehdä Maxin kanssa). Kai ajan myötä tuo tapa korjaantuu niin ettei minun tarvitse ajatella asiaa tai teen väärin. Haurunkin kanssa koulutukset sujuu nyt ihan normaalisti, jätkä on ihan innoissaan eli kuten arvelinkin on juoksut toistaiseksi ohi.

Olisi myös tarkoitus harjoitella koemaisempia suoristuksia ja alkaa vähentää palkkausta. Me mennään tosi mutulla eteenpäin ja nyt tuntuu olevan aika ottaa pidempikestoisia suorituksia, tähän asti palkkaus on ollut varsin tiheää niissäkin liikkeissä jotka Hau osaa. Tehtiin ekan kerran paikallamakuu niin etten palkannut sitä ollenkaan makuusta vaan seurautin Haukun ikään kuin pois kehästä. Hauru ei hämmentynyt ollenkaan ja seurasi tosi hienosti ja innokkaana :) Ja valmis- sanaan se ei muuten reagoi enää ollenkaan. Taas huomaa että jos harjoittelee jotain asiaa niin se yllättäen alkaa sujua paremmin :P

Kuolemistemppu sujuu tavallaan hyvin mutta Hau ei ole ollenkaan liikkumatta. Se olisi varmaan aika helppo korjata mutta taitaa tuo ainakin toistaiseksi jäädä tuollaiseksi. Lisäksi vähän samalla linjalla olen opettanut sitä tappamaan (=ravistamaan) pehmoleluja käskystä. Hauru osaa tämän hyvin joillain leluilla mutta toisilla ei, vinkuleluja varsinkaan ei voi ravistaa kun niitä kuuluu vinguttaa... Luulisi että tajuaisin tällaisen yksinkertaisen totuuden mutta ei. Hau taas ihmettelee mitä minunkin päässä liikkuu.

Ilmoitin Haukkusen MKKn toko- kurssille joka on tarkoitettu alokasluokan koirille. Se on toukokuussa joten tässä on hyvää aika stressata sitä :X Jotenkin minulle on vaikeaa ajatella Haukkua alokoirana mutta ei se nyt kotikoiraryhmäänkään taida sopia... Me ei olla aiemmin osallistuttu Haun kanssa ollenkaan MKKn toimintaan eikä Hau ole ikinä edes käynyt uudella kentällä joten saadaan vähän sitä kaivattua uusien paikkojen ja koirien kanssa harjoittelua.

Keväällä meille on vähän lupailtu myös kädestä pitäen opetusta aiheesta esineruutu. Haurulle alkeet on pentuna opetettu mutta koko homma on varmaan kadonnut sen mielestä jo aika päiviä sitten... Haurun motivaatio oli jossain ihan muualla ja kun itsekin innostuin enemmän tokosta niin esineruutu jäi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti