sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Takapihalainen kuriin

Hauru osaa ponkaista takajalkansa ilmaan, seinää vähän apuna käyttäen, mutta sillä ei tasapaino / tekniikka riitä vielä varsinaiseen käsinseisontaan. En oikein tiedä voiko tuolle tehdä paljonkaan, ehkä se oppii ajan myötä oikean tyylin. Tai sitten ei. Onhan Hau suhteellisen iso koira ja vähän kömpelö (riippuu tietty mihin verrataan) joten aika näyttää.

Tänään opetin sitä kuiskaamaan mikä oli hirveän helppoa ja hauskaa Haurusta. Käskysana pitää vain saada liitetyksi ja temppu on valmis. Pitää ehkä opettaa Hau tulemaan reppariin seuraavaksi, se olisi varmaan hyödyllistäkin vaikka jossain hätätilanteessa kun en jaksa Haurua sylissä kantaa kovin pitkälle.

Koiratanssinumeroa ollaan hiottu myös sekä tehty välillä alon liikkeitä ihan vain jotta homma pysyy muistissa. Muuten tokon treenaaminen saa nyt luvan odottaa lumien sulamista.

Lisäksi Haurulle koetan nyt vihdoinkin opettaa että se ei saa hypätä pihamme väli-aidan yli. Meillä on takapiha eristetty pois koirien käytöstä mutta Hau sujuvasti hyppää aidan yli ja viettää siellä vähintäänkin yhtä paljon aikaa kuin etupihalla... Syksyllä koetin saada tuota Haukkusen tajuntaan mutta silloin pikkuherra ei paljon välittänyt minun mielipiteistä (missään muussakaan asiassa) mutta nyt alkaa siis toinen erä :D Ainakin tänään Hau on ollut aika kiltti, aamulla pienen alkuharjoittelun jälkeen jouduin käymään kolmesti karjaisemassa sille mutta sen kauempaa se ei jaksanut vääntää ja tyytyi kohtaloonsa. Seuraavalla ulkoilulla Hau koetti onneaan kerran, muuten jätkä on pysynyt ihan ruodussa. Ihme jos tämä sujuu näinkin helposti, yleensä jos joku sääntö ei ole Haun mieleen se jaksaa kyllä koettaa rikkoa sitä monen monituista kertaa. Jos NYT vaikka saisikin tehdä niin, eihän sitä tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti