lauantai 10. huhtikuuta 2010

Mölli- avaus

Käytiin tänään korkaamassa Haun kisaura, ainakin näin epävirallisesti, sillä osallistuimme Koirakeitaalla pidettyyn möllitokoon. Valitsin meille helpomman nakki- luokan kun epäilin Haurun kykyjä mutta hienosti se taas totteli. Omistajalla on selkeä luottamuspula mutta ehkä se tästä. Onneksi koira on ihan paras :D

Päivä alkoi jo kahdeksalta kun halusin käyttää Haun lenkillä ennen lähtöä ja kaupassakin piti kipaista. (Mitähän kassantäti ajattelee kun minä ryntään melko usein aamuisin ostamaan kanapullia kauhealla tohinalla...) Kisapaikalla oltiin ehkä yhdeltätoista ja aika pian päästiin tositoimiin. Saimme hauskan kirjallisen arvostelun jossa lukee seuraavaa:

Luoksepäästävyys: 10 Mukava ja kiltti :)
Paikalla makuu 2 min: 10 Täydellistä!
Seuraaminen kytkettynä: 10 Tosi hyvä!
Seuraaminen vapaana: 10 Vau!
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 Loistavaa :)
Luoksetulo: 10 Tositosi hyvä! Iloinen, reipas luoksetulo!
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10 :D
Estehyppy: 10 Oikein hyvä!
Kokonaisvaikutus: 10 Todella nättiä ja iloista yhteistyötä! :)

Täydet pisteet siis ja sijoitus 2/32? Tuomarina toimi Helinä Laine

Ihan hyvin meni minustakin ja tietty oli kiva saada palkintoja ;P Oikeasti maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli hieman hidas, luulen että käsky kulki viiveellä Haurun korvista tajuntaan asti. Mutta hyvin kuitenkin. Seuraamisessa Hau meinasi karata edelle juoksusta kävelyyn siirtymisessä mutta korjasi tosi hyvin käskystä. Hyppy meni ihmeen hyvin, Hau ei kiertänyt! Hauru ei myöskään jäänyt heti seisomaan esteen taakse mutta totteli kuitenkin joten miljoonasti paremmin kuin olisin ikinä uskonut. Muissa liikkeissä en muista ainakaan olleen mitään ihmeellistä. Annoin Haurulle aina murun kanapullaa kun kiitin sitä liikkeistä ja Hau oli enemmän tai vähemmän kytkettynä hyppyä ja vapaana seuraamista lukuunottamatta, mutten koetin tehdä liikkeet suht kokeenomaisesti. Ehkä me uskalletaan sinne virallisiinkin tässä jossain välissä :)

Kehän ulkopuolella Hauru käyttäytyi suhteellisen rauhallisesti mutta ärinöiltä ei kyllä vältytty. Varsinkaan loppupuolella, palkintojen jako oli vasta neljän aikoihin ja Haurun pinna oli jokseenkin kireällä siinä vaiheessa... Kuitenkin kun seurautin sen takaisin kehään oli se ihan valmis vaikka tekemään jotain enemmänkin, työintoon ei pieni väsymys vaikuta. Törmättiin myös toiseen mudistiin mikä on aina hauska juttu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti