torstai 27. toukokuuta 2010

koira-aggreilua ja tokoa

Tokavika kerta meidän alo- kurssia. Hauru sai aloittaa tutustumalla erilaisiin puihin kun menimme etukäteen auttamaan ohjaajamme koiran, Baanan, kouluttamisessa. Tosi hienosti Hauru on kyllä oppinut odottamaan, pientä piippausta kuului välillä mutta ei mitään valtavia protestiesityksiä jouduttu näkemään. Koetettiin myös josko Hauru ja Baana voisi olla lähemminkin tekemisissä mutta Haurulle homma ei sopinut ollenkaan. Näyttää siltä että kastrointi on vain tehnyt Haurusta entistä aggremman eikä se enää hyväksy narttujakaan. Ja Baana ei tosiaan antanut mitään aihetta raivoamiselle. Melko varma olinkin että näin tässä käy, ottaen huomioon miten Hau suhtautui pentuna toisiin koiriin. Blaah, mutta ei voi mitään. Parempi kai silti että se ei enää huuda 24/7 kotosalla, koeta astua kaikkea tai merkkaile (mitä siis sattui myös sisätiloissa aina välillä). Tuli vain taas sellainen tunne että ehkä en sittenkään uskalla ilmoittaa sitä kokeeseen :/ Toisaalta mihin meillä kiire on, koirakin on vasta vuoden, toisaalta taas ihan tyhmää.

Itse treenit oli ihan ok, käytiin läpi koko alokasluokka. Hauru otti aika paljon häiriötä muista treenaajista, tällä kertaa kun kentällä ei ollut agilitaajia ja meidän ryhmässäkin oli vain kaksi muuta koiraa paikalla. Haurulle on yleensä aina vaikeampaa jos on vain yksi tai kaksi "katsojaa".
Luoksepäästävyydessä Hau nousi monesti ja meni maahan vinoon. Pysyi siellä kyllä hyvin mutta nousi sivulle vasta toisella käskyllä ja vajosi vähän epävarmana takaisin maahan melkein heti. Maasta ei hei saa nousta?? Vai?
Seuraaminen oli ihan hienoa, vähän Haurulla katkesi ajatus kun käveltiin kohti katsojia mutta korjasi ihan hienosti. Tehtiin myös lelupalkalla seuruuta aika onnistuneesti.
Liikeestä seisomisen pysähtyminen oli hieman veltto. Kyllä sillä kuulemma ysi voisi irrota :P
Luoksetulon sivuasennossa on edelleen ongelmana ohjaajan jättimäinen käsiapu. Pitäisiköhän teipata käsi kiinni... Lisäksi Hau meni piiitkästä aikaa maahan valmis- sanasta. Mistähän se senkin nyt taas yht'äkkiä muisti kun aiemmissakaan liikkeissä ei ollut tätä ongelmaa.
Liikeestä maahan Hau jätätti seuraamisessa, ihan selkeästi se tiesi mitä tuleman pitää. Huomautuksella se alkoi seurata taas hyvin ja loppu liike oli hyvä.
Hypyssä Hau ensin kiersi esteen mutta meinasi jäädä sen taakse seisomaan :D Aika ihanaa mutta otettiin se kuitenkin uudestaan ja tällä kertaa sujui kuten pitäisikin. Ihan mahtavaa kuitenkin kuinka se on sisäistänyt että esteen takana seistään. Mitähän kun sille pitäisi alkaa opettamaan että siellä sittenkin istutaan :P

Hauru leikki koko ajan innostuneesti ja useimmiten jopa palautti lelun :) Aika taitavaa. Luulenpa että voidaan alkaa enemmänkin ottaa seuraamista lelupalkalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti