keskiviikko 18. elokuuta 2010

Ohitusbileitä ja MH- jännitystä

Ihan pikaiset treenit "vieraalla kentällä", tätä pitäisi tehdä paaljon enemmän. Haurun on selvästi vaikea keskittyä minuun ja tekemiseen kun ei ollakaan missään tutussa paikassa. Seuraaminen oli ihmeen hyvää, vähän suoraa ja paljon käännöksiä. Hau oli skarppina vaikka kuului lapsien huutoa yms. Kaukojen istumaan nousemista ihan lyhyeltä matkalta. Tiesin nimittäin ettei tule onnistumaan eikä onnistunutkaan. Hauru ei ole yleistänyt sitä että maasta saa nousta ylös muualle, se kyllä kuulee käskyn ja reagoikin siihen nytkähtämällä mutta ei kuitenkaan nouse ilman apua. No uskoakseni tämä kyllä korjaantuisi jos joku ei olisi niin laiska kouluttaja. Luoksetulon pysäytystä, myöskin lyhyehköltä matkalta. Ei mitään ongelmia. Ja perusasennot kauttaaltaan hyvin innokkaita joskin ehkä turhan tiiviitä tokon ihanteita ajatellen.

Hyvänä lisänä päästiin taas kunnolla harjoittelemaan toisten koirien ohittamista, ensin nähtiin pari kauempaa jotka ei aiheuttaneet mitään ongelmia. Hau on nyt kai alkamassa tajuta että se saa namia jos se katsoo toista koiraa ja sitten taas minua eikä räyhää. Kotiin kun oltiin tulossa oli pystykorvan omistaja pysähtynyt juttelemaan naapuriemme kanssa ihan meidän talolle vievän tien alkuun eli oikeastaan niin lähellä meidän kotia kuin vieraita koiria on mahdollista (tai ainakaan todennäköistä) kohdata. Tilaakaan ei ollut ihan huimasti. Olin vähän epäileväinen että näinköhän päästään siitä ilman rähinää kun namitkin oli loppu mutta oikeastaan se oli vain hyvä asia. Aika lähelle koiraa päästiin ennenkuin Hau noteerasi sitä paljon mitenkään, muutamista vilkaisuista koetin kehua rauhallisesti silittäen kun tälle linjalle on nyt kerta lähdetty ja kontaktissa kävelystä sitten vähän innostavammin. Kerrankin hyvä ajoitus, kun Hau rupesi tuijottamaan koiraa sillä silmällä annoin siitä vähän palautetta, käänsin Haun ja katsekontaktista lähdettiin taas liikkeelle. Muutaman kerran (3-4?) tätä tuli toistettua kunnes Hau alkoi tarjota tosi innokasta seuraamista jolla päästiinkin sitten koiran ohi ihan tuosta vaan. Sitten laitettiinkiin hyppimisbileet pystyyn, lisätään meidän hullun mainetta :P Haurusta oli superkivaa ja se intoutui antamaan pikkulinnuille kyytiä koko flexin mitalla vaikka lintujen jahtaaminen on siltä alkanut jo jäädä. Vaikka vähän jouduttiinkiin vääntämään aiheesta, oli tuo kuitenkin hirmu hyvä ohitus ottaen huomioon miten vaikea tilanne se oli Haurulle, yleensä olen pyrkinyt pitämään välimatkat suurempina ja muutenkin helpottamaan ohituksia. Oli varmaan ihan hyvä ettei ollut nameja joten minun oli pakko keskittyä enemmän antamaan palautetta meneekö hyvin vai huonosti omalla olemuksellani. Hauru kun on kiinnostunut minunkin mielipiteestäni jos vain tajuan sen tarpeeksi selkeästi näyttää. Varsinkin kunnolla kehumiseen pitäisi kiinnittää huomiota ohituksissa. Sama ongelma siis kuin arkiluoksetulossa ja varmaan monessa muussakin asiassa.

MH- kutsu löytyi sähköpostista tänään, lueskelin siinä ohjeita (ollaan tietty aikaisin aamulla :P ) ja eihän minulla ole ohjeiden mukaista kaulapantaa Haukkuselle. No, saadaan varmaan lainaksi sellainen. Pantoja löytyy kyllä noin miljoona mutta kaikki on jostain syystä n. 50cm kaulaan tarkoitettuja :D Haurulle ne ehkä menisi vyönä... Toivottavasti testistä tulee jotain ilmi, Haurulle on kyllä syvään pinttynyt tapa tulla minun sivulle kysymään ohjeita jos jotain tapahtuu :X Toisaalta joissain asioissa se on kyllä valmis ottamaan asioita omiin tassuihinsakin, kuten puolustaessaan minua päivää sanovilta kyläläisiltä että eiköhän herra tee testissäkin omat päätöksensä. Varsinkin kun tilanne on muutenkin ihan erilainen. Yritän saada testin videoitua mutta täytyy nyt katsoa saanko lainaksi jotain vehjettä millä moinen onnistuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti