torstai 26. elokuuta 2010

Pikaiset kaukoilut

Tällä kertaa kaukojen istuminen onnistui samassa paikassa missä viimeksi siitä ei tullut yhtään mitään. Matka vielä aika lyhyt, ehkä metri? Tehtiin myös vähän sekoitusta eli mm. kaukojen istumista liikkeestä maahanmenosta, onnistui hyvin. Seuraavaksi pitää varmaan taas mennä jonnekin muualle harjoittelemaan.

Kokeiltiin myös seuraamista joka oli ihan superhyvää, Hau seurasi kontaktissa ja oikeassa paikassa jopa kentältä ulos :) Yleensä Hauru ei oikein siedä sitä että maasto muuttuu kuten nyt hiekkakentältä seurautettiin sitä hoitamattomalle, muhkuraiselle sammal/kivi/heinikko seokselle. Käännökset hyviä, ei painanut eikä edistänyt mielestäni ja reagoi väliajalla valmis- sanaan vaikka kesken ohikulkijoiden tuijottamisen.

Vähän lisää ohitusläpinää vielä. Olisi pitänyt heti aluksi tajuta opettaa Hauru katsomaan muita koiria sen sijaan että opetin sitä olemaan kiinnittämättä niihin mitään huomiota. Hau on edennyt ihan huimasti sillä se tänään haukahti collielle joka oli tulossa metsästä. Collie omistajansa kanssa pysähtyi odottamaan että saan Haun kerättyä (flexi pitkällä kun kuljetaan täällä landella), Hau hiljeni ja totteli aika nopeasti käskyä tulla sivulle. Enpä muista koska Hauru olisi tuolla tavoin hillitysti haukkunut koirille ärjymisraivoamisen sijaan. Aina ei toki mene ihan putkeen vieläkään, varsinkaan yllättävät tilanteet mutta ohittaminen on nyt niin hyvää että pitänee katsoa jos Maxin voisi taas lenkityttää Haurun kanssa ainakin välillä. Pojilla kuitenkin olisi yhdessä paljon kivempaa kuin Haurulla yksinään tai Maxilla Avan kanssa kun Avallon ei leiki (Maxin kanssa siis).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti