lauantai 25. syyskuuta 2010

Kaupunkeilemassa

Päätettiin lähteä pitkästä aikaa Helsinkiin Vernan luo katsomaan kaupunkielämää ja tehoharjoittelemaan koirien ohittamista. Helppoa kun koiria on siellä, täällä ja tuolla. Hauru kyllä ohitti kaikki koirat pitkällä remmillä ilman mitään kiinnostusta niihin, ei oltu kotona omalla alueella. Pimeällä se vähän syöksähti jonkun collien luo mutta rauhoittui saman tien eikä edes rääkynyt mitään. Vitsit kun saman rentouden saisi siirrettyä tänne meille. Mäyräkoira omistajansa kanssa tuli jopa ihan lähelle juttelemaan meille eikä Hau välittänyt mitään. Ei se yleensä tuollaista kestä vieraissakaan paikoissa joten harjoittelu näkyi silti. Ja luulen että Gizmon ja Yodan rauhallisuus vaikutti Hauruun ja sama toisin päin, Gizmo kun pelkää koiria mutta sekin pysyi ihan rauhallisena. Hömöilykin tarttuu niin tehokkaasti, kun ohitettiin jotain kamppailulajia harjoittelevia miehiä. Hau ei oikein tykännyt "tappelevista" ihmisistä mutta oli ihan rauhallinen tasan niin kauan kunnes Gizmo näytti että niille pitää haukkua :P Mutta saatiin siis paljon onnistuneita ohituksia = Haurulle oikeaa käytösmallia ja lisää motivaatiota itselle sekä uskoa siihen että kyllä Hau jonain päivänä oppii vielä ohittamaan rauhallisesti meidän lähellä asuvan Tosi Pahan Mäyräkoiran. Ohitettiin myös yksi basenji ja Hau luuli sitä ensin Susaksi. Se sanoi sellaisen tosi ilahtuneen "iiih! säkin oot täällä!" äänen ja heilutti häntää mutta sanoin että nyt kyllä luulet väärin ja Hau taisi itsekin huomata ettei se ollutkaan Susa :D Saman näköinen kuitenkin. Ensikerralla pitää mennä jonnekin koulutuskentälle katsomaan sakemanneja koska Hau inhoaa erityisesti niitä (ja pitkätukka belggareita yms.)

Muuten(kin) Hau on loppujen lopuksi ihan mukava kaupunkivierailija. Se makoili taas ihan rennosti jaloissa kun käytiin syömässä ja vaikka jotkut asiat vähän pelottaakin niin reippaasti Haukku kulkee mukana. Vähän pelottaviin asioihin kuuluu metro, katusoittajat jotka soittavat vääränlaista musiikkia (Uralin pihlajaa soittava viulisti oli Haurusta kiva, Hau hyväksyy tuon kappaleen) sekä paljot ihmismassat ahtaissa paikoissa eli täydet hissit yms. Sellaisia tosi pelottavia juttuja oli tällä kertaa suihkulähteet. En tiedä miksi kun meillä on niitä omalla pihallakin (tosin pienempiä tietty) ja Hau on nähnyt niitä monesti ennenkin. Mutta nyt ne oli ihan hirveitä eikä niitä voinut lähestyä ollenkaan? Leikkipaikkojen keinut yms. sen sijaan ei olleet pelottavia vaikka ne tavallisesti on. Vernan astianpesukone oli kanssa aika hirveä, Hau pakeni keittiöstä kun konetta täytettiin, uskalsi tulla varovasti haistelemaan sitä ja sitten pelästyi taas kun kone laitettiin surraamaan. Joo no meillä ei ole tuollaista ihmeellistä laitetta mutta ööh... ihan oikeastiko astianpesukone on noin pelottava?

Verna teki illalla lettuja jotka tuoksui Haurusta ihanille, se kuolasi paksu jojo huulesta roikkuen. Ihmiset aina luulee että doggit kuolaa ja varmaan monet/jotkut kuolaakin mutta nämä meidän ei kyllä yleensä. Ja nyt sitten kuolaava mudi :D Hau sai tietty vähän lettua ja se oli ilmeisesti siitä yhtä ihanaa kuin mille se tuoksui. Aika harvinaista koska vaikka Hau usein kerjää (tietty kun aina opetan koirat siihen :P ) niin ei se silti oikeasti tykkää siitä mitä olisi tarjolla. Verna otti kuvia mm. kuolaavasta Haurusta, laitan niitä tänne sitten kun Verna ehtii lähtetellä niitä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti