keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Voi ällötys


(Vimeo- linkki samaan videoon.)

Käytiin kokeilemassa avoimen liikkeitä urheilukentällä. Hau ei ole ollut tuolla joten paikka on vähän niinkuin vieras mikä on aina vähän ongelmallista mutta suurempi häiriö olikin että koko kenttä on ihan roskainen. Tuossa videolla niitä ei paljon huomaa mutta kaikki ne vähänkään isommat pisteet mitkä voisi olla kiviä tai kukkia on kaiken näköistä roskaa ja Hau kyttäsi niitä koko ajan. Luoksetulo oli pakko leikata ulos kun en ihan kehtaa sitä laittaa nettiin, Hau nimittäin käy -ihan pikaisesti, ei mamma varmaan suutu- tsekkaamassa jonkun muovipullon ja palaa vasta sitten itse asiaan... Muutenkin aika rumaa tokoa kun keskittyminen on tiessään (tosin noudossa Hau keskittyy pyöräilijään roskien sijaan ja päätyy esittämään vanhaa tuttua laama noutoa...). Sama roskaongelma on ollut aiemminkin, sen takia ei voida treenata esim. missään toreilla. Toisaalta toko- kokeessa nyt ei ole roskia pitkin kenttää (luulisin) mutta pitäisi ehkä harjoitella luoksetuloa ja seuraamista niin että Hau osaisi liikkua roskien ohi ja vaikka yli ongelmitta. Ei tarvisi sitten aina etsiä puhtaita kenttiä että voi treenata kun ihmiset heittää jätteensä ihan mihin sattuu.

Sen jälkeen menin Haurun ja Susan kanssa lenkille. Susa ei osaa käyttäytyä remmissä pätkän vertaa ja hermo meni ensimmäisen sekunnin sisällä vetämiseen. Inhoan varmaan yli kaiken koiria jotka vetää. Lisäksi Susa haistelee kolmen askeleen välein n. viisi minuuttia joten miten sen siitä huolimatta onnistuu vetää koko ajan? Lisäksi ohittamiset, etenkin autojen, on ihan mahdottomia eikä se osaa kävellä reunassa eikä... joo. Jos minun koirat käyttäytyisi noin (eikä niitä voisi kouluttaa jostain syystä) niin minulla ei olisi koiria. Ei todellakaan. Tykkään että olkapäät on sijoillaan, kiitos vain. Ja haistelut hoidetaan sen verran nopeasti että minun ei tarvitse pysähdellä. Mikä on tosin helpompaa kun näillä on flexit eli huomattavasti enemmän aikaa ennenkuin tulen remmin päähän mitä Susalla lyhyessä nahkahihnassa. Susa flexissä olisi kyllä varmaan ihana kokemus sekin.

2 kommenttia:

  1. Seuruun käännöksissä kontakti ainakin kaipaisi vahvistamista. Se kyllä seuraa melko hyvin ja käyttää takaosaansa hyvin, mutta näyttää siltä, kuin pitäisi tota kontaktin tipahtamista ihan asiaankuuluvana liikkeen osana:)

    VastaaPoista
  2. Ihan totta tuon kontaktin kanssa. Nyt kesän aikana on tullut muutenkin erittäin selväksi että Hauru ei ole oppinut seuraamista kuten olen kuvitellut :/ Sekä kontakti että seuraamisen paikka vaihtelee todella paljon palkan sijainnista riippuen... Tätä nyt olen korjaillut ja näyttäisi olevan iso projekti edessä. Oli suunnitelmissa selvittää avoin luokka heti alon perään ja sitten pitää taukoa (kun voittajan liikkeet ei ole edes ajatuksen tasolla) mutta turha kai mennä kokeeseen kun seuraaminen on mitä on.

    VastaaPoista