lauantai 26. helmikuuta 2011

Se kääntyy sittenkin!!

Rohan tietää nykyään mitä Haurun tämä ilme tarkoittaa...


Rohanin kanssa ollaan alettu opiskelemaan vasemmalle kääntymistä :D Kokeilin sitä ihan huvikseni kun ollaan kuitenkin tehty purkin päällä pyörimistä ja sehän onnistui :o Rohan tiesi heti että sen pitää suoristaa takamuksensa ja toteutti liikkeen ihan tuosta vain. Hienosäätö ei vielä toimi, jos käännyn vain vähän niin ei se Rohkusta ole niin nöpönuukaa mutta jos käännyn ihan kunnolla niin sitten pitää jo korjata. Olematon askel ihmiskunnalle mutta jättiharppaus Rohkulle :D Huomaako tästä tekstistä että olin hieman hämmästynyt Rohanin super-toko-taidoista?

Lisäksi Rohan keksi tarjota maahanmenoa seuraamisen yhteydessä, ihan kiva koska sitä pitäisikin alkaa opettaa :) Mutta täytyy nyt katsoa että jääviä kuitenkin tehtäisiin käskystä eikä silloin kun sattuu siltä tuntumaan. Olen alkanut opettaa seisomista nyt ihan ajatuksella, tuntuu että opetan sen ihan yhtä huonosti Rohkulle kuin Haurullekin :/ Tyhmää tehdä sama virhe uudestaan mutta en nyt oikein tiedä mihin suuntaan tätä lähtisi muokkaamaan. Ja kaukoja ollaan opeteltu, etenkin maahan-seiso hissiä. Rohan on kyllä tässä liikkeessä ihan pro, jos ei nyt oteta huomioon satunnaista peruuttamista. Tämä on sellainen minkä voisi siirtää muistitikulla Rohkun aivoista Hauruun... Haurulta voisi sitten Rohkulle ottaa noudon perusteet koska se menee edelleen pahasti yli pilkkujen.

Haun kanssa on edelleen koetettu vahvistaa sitä seisomista. Miten koiran saa ymmärtämään että seisominen on tekemistä ihan itsessään? Pysähtymisen Hau tajuaa, ja ylös nousun, kun niissä tehdään jotain. Mutta että pitäisi ihan vaan seistä hievahtamatta?? Ei varmana ole mikään oikea liike! Avon kaukot tuntuu nyt ainakin toimivan vaikka ei kai pitäisi sanoa ääneen. Paikallamakuuta ei edelleenkään ole kauheasti treenattu. Jos en nyt oikeasti ryhdisty tämän asian kanssa niin ei me kyllä voida kokeeseen mennä. Olisi kätevää kun voisi laittaa Haun makaamaan siksi aikaa kun treenaan Rohania mutta enpä taida kokeilla ainakaan ihan heti. Hau tulee sen verta mustikseksi että vähintään mielentila olisi totaalisen väärä ja pahimmillaan mutiainen koettaisi näyttää Roolle kuka täällä tokoilee ja kuka ei. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus kyetä tähänkin mutta se on todennäköisesti isomman luokan projekti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti