perjantai 4. helmikuuta 2011

Tuhmailuja


Haun silmä on jo paljon parempi, silmät ei enää punoita, rähmiminen on loppunut lähes kokonaan ja luomet näyttää huomattavasti paremmilta :) Hau on aina ihanan kiltti potilas, silmätippojen laittamisestakaan se ei ole ollut millänsäkään ja on oppinut jo odottamaan aamulla ja illalla extra- namejansa.

Rohku tuntuu nyt aika kotiutuneelta, se ei enää vingu ja vongu turhia ja meidän normi päivärytmi menee kuin vettä vaan. Yölläkin Rohan rauhoittuu heti kun sammutan valot, yleensä se menee jonkun lelun kanssa Haun isompaan häkkiin tai Avan tuoliin. Tuntuu ihanan rauhalliselta taas kun on vain yksi koira jota pitää käskeä lopettamaan päätön ravaaminen ja menemään nukkumaan. Edelleen meillä on tapahtunut satunnaisia tuhmuuden tekoja, herra oli mm. koettanut jatkaa Maxin aikoinaan aloittamaa kynnyksen purkamista, mutta pääasiallisesti Rohan on kiltisti eikä tuhoa irtaimistoa. Tuntuu että sen pitää kokeilla vähän kaikkea ja oma suhtautumiseni vaikuttaa todella vahvasti siihen, tuleeko tästä isompi ongelma vai ei.

Rohku on meinaan vähän kieroileva pentunen, nyt se lähestulkoon lopettanut vaahtomuoveilla härnäämisen mutta on keksinyt sellaisen leikin että se tulee pyynnöstä sisälle, ottaa rapsutukset ja kehut vastaan ja livahtaa sitten takaisin ulos katselemaan minun reaktiota. Rohanin kanssa on turha alkaa riidellä näistä jutuista, se tietää kyllä olevansa nopeampi, vahvempi ja valitettavasti se on sitkeämpikin. (Hyvä ettei se tiedä että sillä on myös isommat hampaat, Rohku on aina ehdottoman hyväntahtoinen.) Mahdollisimman neutraali tuhman käytöksen ohittaminen, silti antamatta Rohkulle periksi, toimii parhaiten rajoja kokeilevaan pilkkuun. 'Että mitäs teet jos mä teenkin näin? Mitä jos en tottelekaan? Lälläslää, et saa kiinni!' No en saa en. Enkä kyllä muista että noiden aiempien koirieni kanssa olisi tällaista esiintynyt edes "teini-iässä". Edelleen olen sitä mieltä että pilkkuotus on yllättävän hauska koira :D Ei ikinä olisi tullut mieleenikään hankkia dalmista, mutta tässä kaverissa on kyllä oma viehätyksensä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti