perjantai 4. maaliskuuta 2011

Voihan maahan meno

Kevät auringosta nauttijat

Tokoiltiin, Haun kanssa tehtiin pidempää seuraamista. Melko hyvää vaikka naapurin puuhailut kiinnosti vähän enemmän kuin seuraaminen. Haurusta seuraaminen on selkeästi edelleen vähän sellaista 'kunhan nyt pysyn tässä sivulla suunnilleen niin ei ole muuten niin tarkkaa' vaikka olen koettanut korjata sen asennetta. Mutta eihän se tietty ihan hetkessä muutu.

Seisomista, kiertelin pitkin pihaa Haun seistessä ja sujui hyvin. Hau ei kääntynyt yhtään mukanani vaikka liikuin mihin eikä myöskään alkanut epäröimään että tekeekö se sittenkään oikein. Kunhan seisoi vaan.

Nouto oli melko kauhea mutta en jaksanut alkaa vääntää sen kanssa kun periaatteessa Hau teki oikein. Vauhti oli taas vaan luokkaa etana mistä en kyllä sitten palkannut.

Tehtiin sellaista, että käskin Haun peruuttaa muutaman metrin päähän ja sitten istua tai mennä maahan. Ajatuksena siis kun meillä ei nyt ole sitä hyppy-estettä että voidaan kuitenkin harjoitella että kauempanakin sopisi istua käskystä. Sen Hau osasi ihan hyvin, sen sijaan maahan oli jostain syystä vaikeampaa. Hassua kun yleensä maahan on se jonka Hau aina osaa, tilanteessa kuin tilanteessa.

Kaukoissa pidin pitkät tauot vaihtojen välillä. Me harjoitellaan niin harvoin liikkurin kanssa että käsken vaihdot varmaan aina suunnilleen samassa, aika nopeassa rytmissä mutta ei Haurulla ollut mitään ongelmia tämänkään kanssa.

Sitten Hau sai olla maassa sillä aikaa kun reenailtiin Röhköpossun kanssa. Taas Hauru nousi kerran :/ Ärsyttävää. Luulen että se voi oppia tämän mutta täytyy ehkä koettaa palkata sitä vielä tiehämmin jotta nousemista ei tapahdu. Ja jossain vaiheessa opettaa Rohkulle samaa (joskus miljoonan vuoden päästä kun se osaa olla paikallaan muutenkin kuin viisi sekuntia täysin häiriöttömässä tilanteessa :D ). Katsoin videota missä opetettiin "vuoron vaihtamista" kahdelle koiralle ja siinä koira joka odotti oli aluksi selkeästi erillään suorittavasta yksilöstä. Eli ehkä kokeilen laittaa Haun ensikerralla kuistin portaille. Siellä se ei sitäpaitsi ole maha vasten kylmää maata joten plussaa siitäkin. On vaan vähän vaikeampi käydä sitä palkkailemassa kun kissojen aitaus on siinä... kokeiluun menee kuitenkin.

Rohkun kanssa tehtiin sivulla olemista ja käännöksiä. Rohkun seuraaminen on aika hyvää, pitäisi olla itse vain tarkempi varsinkin siinä etten palkkaa vinoudesta.

Istumista, niin että kävelin max. 8 askeleen päähän. Voin myös kääntää Rohanille selän tai pyöriä niin se pysyy mutta sivuaskelia se ei vielä osaa kovin hyvin, meinaa kääntyä mukana.

Maahan menemistä, koetin saada Roon tajuamaan että ulkonakin pitää mennä ihan oikeasti maahan. Peppu, kyynärät, ihan kaikki. Ja siellä sopisi myös pysyä vapautukseen asti, ihan kuten sisälläkin. Roihu tarvii vielä paljon työtä tämän asian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti