maanantai 25. huhtikuuta 2011

Opas tavaroiden omistamiseen

Huomatkaa Haurun (varjossa) etäisyys oranssista kukkaruukusta. Kokemattoman silmiin vaikuttaa että ruukku ei ole Haurun omaisuutta mutta koska se on Haun näköpiirissä niin se on Haurun. Kokemattomien tavaroiden vartijoiden kannattaa ensin aloittaa lähempänä olevien tavaroiden omistaminen ja siirtyä vasta sitten vaativampiin välimatkoihin. Jos olette joskus katsonut koirakuiskaaja niin sama periaate kuin sillä äijällä, claim the door!!! Tai kukkaruukku tässä tapauksessa.

Jos joku ääliö koettaa lähestyä hallitsemiasi tavaroita, tee syöksy tavaran päälle. Jos ehdit koskea tavaraan ennen kuin ääliö ehtii niin se on vieläkin sinun. Huomaa kuvassa eteenpäin työnnetyt tassut, pesäpallon katsomisesta puolestaan on tässä hyötyä. Oppii syöksymään oikealla tekniikalla.


Mikäli ääliö on sittenkin nopeampi tuijota sitä uhkaavasti. Jos ääliö koettaa poistua paikalta, seuraa sitä ja tuijota edelleen täydellisessä hiljaisuudessa. Välimatka ääliöön on tässä hyvin oleellista, siitä vähän lisää myöhemmin.


Mikäli tuijotus on suoritettu oikein, ääliö jättää sinun tavarasi ja poistuu paikalta. Usein ääliö alkaa kiinnostua jostain toisesta tavarasta joten muista pitää sitä silmällä ja blokata kunnes se tajuaa että ääliöillä ei ole mitään, sinulla on kaikki.

Jotkut ääliöt aina kuvittelevat olevansa käskyvallan yläpuolella ja alkavat uhitella takaisin. Jos haluaa välttää tappelua, on tärkeää oppia painostamaan niitä niin että ne luovuttavat mutta ei niin että ne päättävät näyttää sinulle kaapin paikan. Tarkkaile siis ääliön mielentilaa, varmuus kuitenkin tulee usein vasta erehdyksen kautta.


Kunnollinen irvistys on yleensä tehokas ase ääliöitä vastaan mutta senkin käytössä on oltava varovainen, yllä mainituista syistä. Tehosta ilmettä vakuuttavalla murinalla.

Näitä ohjeita seuraamalla huomaat että muut pihan asukkaat alkavat ymmärtää elämän tosiseikkoja ja pudottavat kepit ja muut tavarat suustaan jo kun huomaavat sinun lähestyvän. Silloin tiedät viimeistään olevasi kiistatta pihan kuningas.

(Toim. huom. Monet kuvista on lavastettuja, Hauru ei ole pihan kiistaton kingi kuin omassa päässään ja ääliöitä... siis... viattomia pikkukoiria ei vahingoitettu tämän oppaan teossa. Ja kyllä, meidän koirilla on vähän outoja leluja.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti