torstai 28. huhtikuuta 2011

Reenipäivistä

Komea Höyry-Hauru

Iloinen Röhkö-Roo

Tokoiltiin pihalla, häiriönä naapurissa kiljuvat lapset jotka juoksivat aina välillä meidän aidan viertä edestakas. Ei kauheasti haitannut kumpaakaan, Haurua vähän enemmän kun se ei ollenkaan pidä lapsista.

Roon kanssa sivulletuloja ja lyhyitä pätkiä seuraamista. Roo on ihan pätevä, joskin kovin hyvältä tuo ei tokon kannalta näytä. Rohanillehan olen opettanut seuraamista imuttamalla, ihan oppimismielessä kun aikaisemmin en ole imuttamista kokeillut. Rohanin seuraaminen on aika... mielenkiintoista, teknisesti paljon huonompaa kuin Haurun mutta mielentila on toistaiseksi parempi, jos siis tykkää sellaisesta vietikkäämmästä menosta. Tarkoitus olisi nyt alkaa pikkuhiljaa häivyttää kättä mutta huomasin etten osaa tehdä sitä :/ No, tänään sain sitten neuvoja aiheesta joten ensikerralla kokeillaan uusilla eväillä.

Maahanmenemistä, jatkettiin sitä etten auta vaan sen pitää itse laittaa kyynärpäät maahan. Ihan kiva, aika monesti se jopa meni heti maahan eikä tarvinnut odotella. Tehtiin myös vähän maassa pysymistä, taitava pikkumies.

Kaukot, sekä istu-maahan hinkkausta että maahan-seiso hissiä. Roo ei jotenkin hahmota istu sanan merkistystä maassa ollessaan vaikka seisomisesta ja liikkeestä se kyllä istuu. Samoin se jää sivulta istumaan käskettäessä. Ei voi aina pilkkukaan kaikkea hiffata. Maahan-seiso hissi on aika hieno, vähän herra pyrkii liikuttamaan takapuoltaan sivusuunnassa. Kyykyssä, pidän toista kättäni Roon etujalkojen välissä, toista sen naaman edessä ja Roo vetää väliä edestakaisin saaden aina nyrkeistä namin oikein suoritetusta vaihdosta. Roosta tämä on ihan parasta ikinä kun nameja vaan virtaa :D

Liikkeestä seisomista, ensin peruuttaen joka meni ihan yhtä hyvin kuin kentälläkin. Pikkuhiljaa olisi tarkoitus että pysähtyminen onnistuisi seuraamisesta.

Lopuksi tehtiin luoksetuloa, vähän tokomaisesti. Jätin Roon istumaan, kävelin vähän matkan päähän ja aina välillä kutsuin luo, välillä kävelin takaisin palkkaamaan istumisesta. Super taitava Roo, ei edes piipannut vaikka joutui istumaan vähän pidempiäkin aikoja! Muutenkin olen saanut siltä tokossa piippaamista aika hyvin häivytettyä, täytyy vaan edelleen olla tarkkana. Haurukin oli pentuna sellainen vinku-lintu että aiheesta on jo kokemusta. Luoksetulon loppua ei tietenkään tehty vaan palkka ihan vain luoksetulosta. Sitten Roo sai mennä sisälle huutamaan ja kiroamaan elämän vääryyttä. Kun aina olisi Roon vuoro tehdä eikä ikinä Haun!

Hauru oli maassa Rohanin tokoilujen ajan. Ekan kerran kun kutsuin Roota Hauru nousi mutta palasi itsenäisesti omalle paikalleen. Onhan se ihan ymmärrettävää. Ja sitten se porsas vielä vapautti itsensä kun tulin viemästä Roota pois kun se tiesi pääsevänsä tositoimiin. Possu!

Aloitettiin takapään käyttöjutuilla. Peruuttamista suoraan, minun ympäri peruuttamista ja kaikkea sellaista. Haurulla on vähän tuo takapään käyttö ollut heikkoa viime treeneissä, mm. noudon palautuksessa toissapäivänä se ei kiepsahtanut kunnolla sivulle...

Tästä jatkettiin seuraamisella, lelupalkalla joka olikin aika mieluinen. Tarkoitus oli kokeilla uutta ideaa jos Haun kontakti tippuu suorilla mutta eihän se sitten tippunutkaan koko treenien aikana eli toimii! :P Käännöksissä pää alkaa kääntyillä edelleen aika usein, en vaan tajua että tällaistakin olen onnistunut näin pätevästi kouluttamaan... Käskin Haun ex.tempore maahan kesken seuraamisen, en odottanut mitään ongelmia mutta sehän jäikin oikein pätevästi seisomaan... Tätä hinkattiinkin sitten hetki, enpä olisi arvannut. Välillä vaan jumittaa ja onhan me seisomista aika paljon vahvistettu.

Kaukoja pari vaihtoa, hienosti onnistui vaikka mutiainen kyttäili tässä kohtaa naapurin kakruja ihan antaumuksella.

Hyppy, hyvä. Istu- käsky pitäisi opetella ajoittamaan oikein koska Hau usein istuu automaattisesti = pitäisi ehtiä kiekaisemaan se sinne väliin mutta ei kuitenkaan liian nopeasti.

Luoksetulon pysäytys, oli tarkoitus ottaa vain kerran mutta n. puolessa välissä Hauru pysähtyi omatoimisesti. Kutsun jälkeen se jatkoi kyllä reippaasti laukalla luo ja pysäytin sen uudestaan joka meni sekin hienosti. Mutta otettiin vielä toinen kerta, annoin sen juosta melkein luo eikä näkynyt merkkiäkään pysähtymisen ennakoinnista joten pysäytin sen itse. Voisihan sitä läpijuoksujakin ottaa taas välillä vaikka ei Hauru yleensä ennakoi ja läpijuoksut vain nostaa vauhtia mikä ei ole tarpeellista nyt kun se on vihdoin alkanut taas tulla koottua laukkaa. Tapanani on pysäyttää sitä välillä melkein heti lähdön jälkeen ja välillä antaa sen tulla ihan melkein luo ja kaikkea siltä väliltä joka kyllä pitää tehokkaasti loitolla Haun ennakoinnit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti