torstai 14. huhtikuuta 2011

Silmä silmästä


Käväistiin taas Helsingissä, Haurulle oli varattu se silmätarkki ja Roo sai tulla mukaan kun ajattelin ostaa pojille samalla kuonokopat. Tietenkin treffattiin myös Verna ja käppänät, kun kerran seudulla oltiin. Kun Verna ja käpsyt ilmestyivät nurkan takaa, tunnisti Hauru ne (tietenkin) ja meni häntä heiluen moikkaamaan. Roo ei huomannut tulijoita heti ja yllätys oli melkoinen, kun sen kääntyessä ympäri olikin selän takana jotain vieraita koiria Haurun kimpussa :D Eihän Rohan tietenkään vielä tunne Vernaa saati Gizmoa ja Yodaa kovin hyvin. Eiköhän se äkkiä opi.

Lenkillä pojat oli taas niin hienosti käyttäytyviä että! Ohitukset meni tietenkin kuin vettä vaan, miksikäs ei kun Hauru ei ollut reviirillään ja Roo on nykyään ihan mallikansalainen näissä asioissa. Kumpikaan ei kauheasti vetänyt, pikkuisen hajujen perässä mentiin mutta sen olen niille sallinut tiettyyn pisteeseen asti. Päästimme nelikon vähäksi aikaa irti pellon reunalla, koetin kyllä katsoa ettei siinä ole mitään lintuja ihan nokan edessä mutta en tällä näkökyvyllä niitä havainnut. Hauru havaitsi mutta tuli pois kutsuttaessa ja sen jälkeen ei mennyt ollenkaan lintujen luo. Ei sitten kun en kerta siitä tykännyt. Hieno, hieno mies! Ja Rohan tuli luokse myös vaikka mm. pyöräilijä meni ohi ja Rohania olisi kiinnostanut mennä sen luo. Roo on niin hieno poika, lintujakin se vain katsoi, ollaan sitäkin kyllä harjoiteltu paljon katselemalla meidän takapihan fasaaneja. Ihan hurja parannus siihen, kun ekan kerran nähtiin puluja enkä meinannut saada Rohkua raahattua pois paikalta edes remmissä. Olikohan jotain vielä, mistä piti poikia kehua? Ainakin se, että Hauru ei kertakaan edes nyrpistänyt nenäänsä Rohanille autossa.

Ja Rohan on ilmeisesti onnistuneesti siedätetty pauhaavan veden ääneen, se ei nyt ainakaan reagoinut siihen mitenkään. Jossain vaiheessa lainaan Vernalta Hui kauhistus! CDn jotta Roo saa totutella laukauksiin ja muihin kivoihin juttuihin. Ja jos saan taas joskus netin kytkettyä omaan talooni niin voin myös soittaa sille valikoituja ääniä vaikkapa YouTubesta. Rohan ei nyt, kun paremmin olen herraan tutustunut, ole varsinaisesti ääniarka. Se sana luo suurimmalle osalle varmaankin mielikuvan jostain paljon pahemmasta kuin mitä Rohanin käytös on. Tosiasia on, että se reagoi kaikenlaisiin ääniin, myös aika normeihin kuten tyhjän tölkin kolinaan lattialla, mutta ei se pyri pakenemaan tms. Onpahan vain vähän ihmeissään, keskittyminen herpaantuu ja Rohan välillä katsoo neuvoa minulta että mitenkäs tähän nyt tulisi suhtautua? Ja kun se on kuullut ääntä muutaman kerran niin siihen ei enää reagoida mitenkään.

Silmätarkastus pidettiin Mustissa & Mirrissä, eläinlääkärinä toimi Sari Jalomäki. Haurun silmät olivat terveet, lääkäri havaitsi että Haurulla on tavallista ohuemmat verisuonet retinassa mutta se on normaalia kuten joillain ihmisillä on ohuemmat hiukset ja toisilla paksummat. Samoin Haurulla oli ihan pieniä pigmentti pisteitä takakapselissa jotka on siis ilmeisesti jotain sikiökalvo jäännöstä tai jotain eikä sekään ole merkittävää. Eläinkaupassa kun oltiin, niin kaikille kolmelle pojalle ostettiin uudet luut (Avallon ei enää pysty kunnolla sulattamaan aitoja luita mutta sille on sitten muita nameja kyllä, ei jää mummu syrjityksi) ja Rohanille kuonokoppa. Tarkoitus oli ostaa kopat molemmille pojille mutta Haurulle ei löytynyt sopivaa kokoa eli mennään katsomaan myöhemmin jostain toisesta kaupasta.

Kuonokopat tulee käyttöön kyläilyjen ajaksi, viimeksi kun oltiin Vernalla niin Hauruhan päätti vetää Rohania köniin kesken kaiken. Samaa reviirin puolustusta varmasti kuin tuo autossa rähiseminen ja tarkoitus on titetenkin karsia pois kaikki tuollainen. (Jännä ettei meillä kotona ole moisia ongelmia.) Vernalla pojat voi kätevästi tarvittaessa eristää koiraportin eri puolille mutta esim. mummollani ei olla käyty kylässä tämän ongelman vuoksi ja siitä on siis tosiaan päästävä eroon. Koulutus käynee turvallisemmin kun Haurulla on koppa jolloin ei tarvitse pelätä että se vahingoittaa Rohania ja mielestäni Rohanilla pitää olla koppa jos Haurullakin on. Eli kunhan saan Haurulle kopan hankittua niin aletaan tuppautua kaikille oikein urakalla kylään, harjoittelemaan äkäpussin kesytystä. Hauru saa luvan huomata ettei tässäkään asiassa sen mielipide ole tärkeä. Haurulla on vähän vaikea elämä, kun omistaja on joku ihme diktaattori joka ei kannata sananvapautta :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti