perjantai 22. huhtikuuta 2011

Toko-valitusta

Ota kiinni jos saat

Blogia lukemalla ei uskoisi mutta ollaan me vähän tokoiltukin. Inspiraatio on vaan vähän matalalla, Haurun kanssa kun ei *ylläri* olla nyt ihan lähiaikoina menossa kuitenkaan kokeilemaan sitä avointa luokkaa. Enpä vaan uskaltanut ilmoittaa sitä mihinkään kokeeseen kun ei oikeastaan olla päästy harjoittelemaan paikalla makuuta ryhmässä vieraiden koirien kanssa. Joku normaalilla hermorakenteella varustettu ihminen olisi ilmoittanut, Hauru kun kuitenkin osaa kaikki tarpeelliset jutut. Näin ollen treenaaminen on vähän tylsää kun ei ole varsinaisia tavoitteita, Hau osaa avoimen ja voittajaa en jaksa ihan kauheasti alkaa treenaamaan etukäteen kun periaatteessa senkin liikkeet on hallussa. Paitsi ruutu, voisi ehkä opettaa sitä kun se ei edes ole (välttämättä) mikään sormia napsauttamalla valmis liike... Jos vaan jaksaisi. Ja hinkattavaa olisi toki vaikka kuinka, niinkuin Haurun edelleen aika järkyttävä nouto. Mutta ärsyttää se ettei voi osallistua kokeisiin. Tai voisi mutta ei.

Siinä Haukkusen kanssa on edistytty että se osaa nykyään olla paikallamakuussa sen aikaa kun Roo treenailee. Vielä kun voisi laittaa Haurun maahan niin ettei se näe meitä = tulisi treenattua piilossa olemista samalla aikaa :D Mutta ei, ei siis tosiaankaan. Hauru voisi näkymättömissä tehdä vaikka mitä kun en kuitenkaan huomaisi. Lisäksi Haurulle on alettu opettaa pullon pitämistä tassuilla Silvia Trkmanin blogin mukaisesti. Ollaan vasta siinä vaiheessa, että yritän opettaa Haurua halaamaan tassuillaan pahviputkiloa jota pidän kädessäni. Sitten vasta päästään tuohon kiinnostavampaan osuuteen eli miten Hauru oppii nostamaan pullon/putkilon maasta ilman minun apua. Hieman haasteellista minulle kun en ole mikään sheippaaja-mestari. Houkuttelemalla tulee aina se teppu minkä houkuttelen, sheippaamalla sitä mitä satun vahvistamaan eli aika harvoin sitä mitä pitäisi. Nyt Hauru osaa mm. lätkäistä putkiloa toisella tassulla tai molemmilla tassuilla. Sitten se osaa myös asetella etutassut putkilon päälle, nuolla sitä ja useita muita asiaan liittymättömiä toimintoja. Jossain vaiheessa sen halaamisenkin täytyy onnistua, eikö? Viimeistään sitten kun kaikki muut mahdollisuudet on käyty läpi.

Roon kanssa tokossa on sentään vähän selvemmät sävelet, se ei osaa mitään eli voidaan harjoitella ihan mitä vaan ja aina tuntuu että edistystä tapahtuu :P Ollaan opeteltu hyppyäkin jo ja kaikkea mutta maahanmeno-ongelma pitäisi oikeasti ratkaista ihan aluksi. Liimaisikohan sille viiden kilon painot kyynärpäihin että se ei aina hinkuttaisi niitä ylöspäin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti