tiistai 24. toukokuuta 2011

Älypään paluu


Tällä kertaa Hau treenasi ensin. Paikallamakuuta piilossa otettiin alkuun, ei tapahtunut mitään odottamatonta.

Tehtiin takapään käyttöä, Hau on kyllä aika hyvä mutta haukkui mulle pari kertaa peruuttaessaan. Ja vielä ihan oikeasti haukkui, ei sitä vininää mitä sen suusta yleensä tulee kun Hau ei edes luvan kanssa uskalla komentaa minua. No, ne on temppuja ja oikeissa liikkeissä mutiainen piti tänään suunsa ummessa.

Seuraamista, aluksi ajatus jumitti pahasti mutta lopulta Hau tajusi että niin joo, tehdään jotain! Ja alkoi seurata taas omalla tutulla tyylillään. Juoksuosuudessa meinasi kyllä taas lähteä vähän lapasesta mutta pysyi sentäs. Pitäisi treenata enemmän varsinkin pitkiä juoksuja koska Haurulla on tällainen viehättävä taipumus lähteä vetämään kunnareita...

Liikkeestä maahanmeno x2, ekalla palkkasin nopeasta maahanmenosta ja toisella ohikävelemisestä. Hau on kyllä tosi vino mutta muuten ihan hieno. Se menee nykyään Hauruksi nopeasti maahan lähes aina.

Kaukot, oli hyvä.

Nouto takapalkalla x2. Jostain syystä Hau ei millään meinannut lähteä, käsky sai sen vain nykimään paikoillaan. Mutta kun se lähti niin lähti jopa laukan tapaisella mutta ennakoi takapalkkaa juoksemalla vinoon joten otettiin vielä uudestaan. Toinenkin oli hyvä mutta vaati taas kaksi käskyä lähtöön.

Liikkeestä seiso x2, eka palkka ihan vain siitä että herra pysähtyi ja tokalla yrityksellä kokeiltiin ohikävelyä. Hau liikautti etutassujaan kun olin menossa ohi, oli vissiin kääntymässä perään mutta murahdin sille vähän niin se pysähtyi niille sijoilleen.

Hyppy, ihan kiva mutta Hau kolautti mennessään. Luulen ettei sitä nyt vaan huvittanut hypätä kunnolla ja kun meidän este tällä hetkellä on tuollainen agility-rima-systeemi niin ei se kolauttaminen ole niin ikävää kuin ehkä olisi vähän kiinteämpään esteeseen. Mutta hyppäsi takaisinpäin kuitenkin kunnolla.

Rohan oli vuorollaan taantunut ihan täysin. Siis ihan kuin niinä ekoina päivinä kun aloin sitä kouluttaa, se höselsi ja häselsi ja ajatus oysyi yhdessä asiassa noin nanosekunnin. Pilkku meni pitkin pihaa suunnilleen -ooh, olen ulkona! omistaja kutsuu, meen! eiku, hei naapuri! Jee! Dippidii! Nii joo se omistaja... Hei!! Ruohoa, VAU! Mitähän tuol on, meen sinne... eiku tonne... eiku mihis sitten...

Kouluta siinä sitä nyt sitten. Nauratti kun pentu vaan painatteli edestakas ja sanoin kyllä sille sen olevan tänään ihan hyödytön toko-koira mutta ei Rohania haitannut. Rohanista on ihan kivaa olla välillä hyödytön :P

Tehtiin katsekontaktia, josko herra sillä muistaisi mitä keskittyminen tarkoittaa. Ei se muistanut.

Seuraavaksi vähän seuraamista, lelupalkalla! Joo, kannattaa lisätä yhtälöön keskittymiskyvytön pentu + kaamea seuraamisongelma vielä lelu sekoittamaan pakkaa. Roosta oli kuitenkin ihanaa, lelu on ihan paras. Ehkä parempi kuin namit. Tai melko varmasti itseasiassa. Ja vähän sitä seuraamistakin tapahtui jossain välissä. Luulisin.

Hyppyä, Roo keksi että jos Roo kiertää esteen niin saa sen namin eikä tarvii hypätä. Pilkku oli kyllä vähän ihmeissään kun se nami ei ilmestynytkään sinne esteen taa vaikka kuinka kiersi. Lopulta Roo kokeili hyppäämistä ja kas kummaa, se nami maagisesti lensi Roon eteen. Kummallista mutta sen jälkeen Rohan ei ajatellutkaan kiertämistä. Pöhelö. Näki oikein kun sen pilkullisessa päässä se koetti pohtia namin ilmestymisen mysteeriä.

Liikkeestä seisomista, oli tänään ihan hyvää.

Maassa makaamista, koetan nyt pidentää aikaa mutta tänään ei ehkä ollut ihan paras päivä siihen joten palkkailin lähinnä siitä että se kuitenkin pysyi vaikka maailma kiinnostikin nyt enemmän kuin minä.

Liikkeestä maahanmenemistä, ensin ajattelin ettei oteta tätä mutta Roo alkoi sen verran keskittyä että ajattelin sen olevan kykenevä vähän vaativampaankin treeniin. Ja olihan se, Rohan on kyllä tosi hyvin ymmärtänyt maa- käskyn. Hyvä että jotain sentäs osaa :) Ei siis mitään ongelmia ja menee jopa maahan aika suorilta, ei kumpikaan pääty edellä eikä ainakaan istumisen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti