lauantai 21. toukokuuta 2011

Haukkuva Haukku


Tänään odoteltiin maailmanloppua mutta kun ei sitä kerta kuulunut niin tokoiltiin vähän. Kun pitäähän sitä nyt jotain tekemistä keksiä.

Roo puuhaili vähän kaukoja. Ensin herra meinasi heilua namien perässä aivot narikassa mutta kun se osaa tehdä liikkeet takajalkojen heilumatta niin vähempään emme tyydy. Ja kun nameja ei herunut Roihukin alkoi keskittyä ja siten homma toimia. Hieno poika, ei siitä ole kauaa kun se olisi häipännyt omiin puuhiinsa heti jos palkkaa jää saamatta. Nykyään se useammin yrittää vain uudestaan vaikka häippääminen on toisinaan vaihtoehto sekin.

Seuraamista. Kyllä tästä taitaa jotain vielä tulla. Ehkä. Välillä Roo seuraa jo tosi hyvin ja sitä pääsee hyvillä mielin palkkaamaan. Ja voi paremmin jättää palkkaamatta silloin kun herra jätättää tai loittonee sivusuunnassa. (Vahvistetiheyden täytyy edelleen olla erittäin suuri joten olisi hyvin oleellista tehdä harjoitukset niin että Roo varmasti onnistuu mutta jos ohjaaja on yhtä hukassa kuin koirakin niin ei se aina mene niinkuin oppikirjoissa.)

Leluun tarttumista, Roo tuntuu aina välillä tajuavan mitä haen ja tekee tosi hienosti monta toistoa mutta sitten yhtäkkiä ei enää olekaan mitään hajua mistään. Kummallista.

Maassa paikallaan oloa, koetan aina palkata tosi sivusta mutta ei sillä ole toistaiseksi ainakaan näkyvää vaikutusta. Jalalla koetan estää sitä ihan vääntymästä kerälle. Mutta ainakin se menee maahan, kyynärineen kaikkineen, ja pysyy siellä vaikka liikun ja kiertelen Roon ympärillä.

Liikkeestä seisomista vähäsen, Roo ei ensin muistanut yhtään mitä haluttiinkaan joten muistuteltiin se mieliin ja siirryttiin eteenpäin.

Luoksetuloa ja istumista, tosi hyvä. Roo ei karannut vaikka koetin kevyesti huijata sitä luulemaan että kutsun mutta kutsuttaessa tuli kuitenkin ihan hyvin. Paitsi sitten kun joku häirikkö alkoi ikkunasta huutelemaan kesken kaiken >( Tarviiko aina häiriköidä silloin kun Roo tekee jotain kun se on vielä sellainen tuuliviiri että ajatukset katoaa sen siliän tien jos jotain muuta tapahtuu...

Hyppyä, Roo teki ihan matalaa rimaa tarkoituksena opetella hyppykäskyä. Roo ei tarvitse paljon suostuttelua ja varsinkin kun se huomasi että heitän namin sen perään niin estettä loikittiin tuosta vaan. Enpä usko että tästä liikkeestä tulee herralle kovin vaikeaa.

Hauru teki vuorollaan avointa palkatta, kokeenomaisesti. Paitsi ei tehty liikkeestä maahanmenoa. Kaikki meni oikein hienosti lukuunottamatta luoksetulon pysähdystä. Lähti sellaisella vauhdilla että tiesin heti ettei tule kesää mutta jätkä pysähtyi kuitenkin kun karjaisin niin että kylä kaikui ja annoin vielä vartaloavunkin... Pysähdys venyi niin että ei ehkä ollut täysin vaivan arvoista, mutta pysähtyi sentäs :D Liikkeestä seisomisessa Hau alkoi heiluttaa häntää ihan vimmatusti kun ohitin sen mutta ei kuitenkaan liikkunut. Pölhö otus. Noudosta vapautin sen loppupalkalle kun herra juoksi melko ripeästi suoraan kapulalle ja nosti sen empimättä eikä koettanut lähteä harhailemaan. Siitä se kyllä ansaitsee kunnon palkan kun koko liike on ollut taas sellaista vänkäämistä. Piilossa paikkamakuukin tietty, vähintään kaksi minuuttia + tietty Hau oli maassa sen aikaa kun Roo treenaili. Mutta sitä ei oikein voi laskea mukaan.

Edelleenkin palkattomuus saa Haurun vireen nousemaan mikä ilmenee sitten mm. tuolla luoksetulon läpijuoksulla ja seuraamisessa se kerran haukahti liikkeelle lähdettäessä ja oli ihan hilkulla ettei toistanut tempaustaan parissa muussakin kohtaa. Uskomatonta ja pahasta oikeasti mutta tuntuu hassulta että Hau on niin innostunut että se melkein uskaltaa komentaa minua! Ehkei sentään ihan mutta ajatus siihen suuntaan ainakin käväisi sen päässä ihan selkeästi. Pitäisi katsoa ettei nyt saada vielä jotain ääntelyongelmaa tähän kaiken muun "kivan" päälle. Jonkun verran sikailua on minusta kuitenkin ihan terveellistä, Hau on sellainen nössykkä että jos se edes vähän rohkaistuu osoittamaan mieltään niin ei haittaa ollenkaan... vaikkakin tällaista ihme pöllöilyä on alkanut kyllä viime aikoina esiintyä aika urakalla... Tai siis ainakin Haurun mittapuulla katsottuna. Toinen vähän soveltaa :)

1 kommentti:

  1. Kantsis tulla syömään ruoka-aikaan niin ei tarvitsisi huudella :p

    VastaaPoista