perjantai 6. toukokuuta 2011

Nyt ne on nakuja

Perheen rohkelikot, eli Max ja Roo, kävivät heittämässä talviturkin tänään. Korkea aika jo, mutta en vaan ole saanut itsestä irti sen vertaa että menisi rannalle (sinne on sentään hei varmaan joku puoli kilsaa tästä...) ja muutenkin halusin että Rohanin ekalla uintireissulla on optimaaliset olosuhteet eli kaunis, lämmin päivä jollaisia ei nyt viime aikoina taas ole ollut. Hau ei valitettavasti päässyt mukaan, johtuen siitä ettei se ui kuitenkaan ja että se on vähän haasteellisempi irtipidettävä siinä mielessä että itse täytyy olla koko ajan tarkkana kuin porkkana. Rohan on myös haasteellinen irtipidettävä vaikkakin eri syistä joten näitä kahta ei niin hirveästi huvita ottaa mukaan yhtä aikaa kun tuossa kulkee paljon ihmisiä ja koiriakin aina välillä. Ei viitsi ottaa turhaa stressiä kahdesta älynväläyksestä kerralla.

Matkalla rannalle yhdestä pihasta lähti tulemaan mäyräkoira, se jota Hauru vihaa, eli siinä mielessä erittäin hyvä ettei Hau ollut mukana. Max oli irti, kuten tavallista, ja kun mäyris vain tuli kohti omistajiensa huudoista huolimatta niin Max meni vähän moikkaamaan sitä. En tiennyt millainen koira tuo on joten parempi että Max tekee ensikontaktin, kuin Roo. Mäykky nappasikin Maxia kuonosta eikä muutenkaan ollut kauhean ystävällinen mutta Max on onneksi niin tottelevainen ettei siitä sitten tullut sen enempää ja Rohan oli vierellä hienosti koko tapahtuman ajan. Hienot pojat! Voihan olla ettei mäykky olisi kuitenkaan tullut iholle asti jos Max ei olisi mennyt vähän vastaan mutta parempi näin, Roota jos se olisi hammastanut niin luulenpa ettei Roo olisi suhtautunut siihen ihan Maxin osoittamalla mielentyyneydellä. Rohanille kun ei ryttyillä!

Alla on video Roon ensikosketuksesta järveen. Harmi vain että kamerasta loppui muistikortin tila melkein alkuunsa mutta videolla näkyy kuitenkin kuinka Roo pikkuhiljaa omaehtoisesti, Maxin houkuttelemana alkaa sopeutua ajatukseen vedessä olemisesta. Videon lopulla Roo kastautuu jo ihan kokonaan ja sen jälkeen se kävi tuosta vaan hakemassa frisbeetä ihan uimalla ja muutenkin oli sinut järven kanssa. Täytyy sanoa etten olisi uskonut että Roosta uimaria tulee, en tosiaankaan. Rocky kun kävi vähän uimassa ojassa niin Rohanin ilme oli ihan järkyttynyt ja se ei pitkään aikaan halunnut mennä Rockyn lähelle kun se oli hei märkä! Niin ällöttävää! Mutta järvi on katsokaas ihan eri asia. Kunpa Haurukin rohkaistuisi ottamaan sen vikan, kriittisen askeleen niin saisi hyvin liikutettua pojat vaikka olisi kuuma päivä.


Rohan keksii uimisen from Hauru Haukkunen on Vimeo.

Ei kannata pistää ääniä päälle, ainakaan kauhean kovalle... Pahoittelen jatkuvaa Maxille karjumista mutta hitto kun sen piti jostain syystä pyrkiä kokoajan uimaan kaislikkoon tai läheiselle ihmisten uimarannalle ja nimen hokeminen on ainoa jolla sen saa edes jotenkin tajuamaan että puhutaan sille. Muuten tuo koira on kuin ihmisen mieli mutta uiminen saa sen muuttumaan ihan kuuroksi. Vettävettävettäjeevettä on ainoa mitä sen päähän mahtuu. Koko järvi olisi muuten käytettävissä niin miksi sen pitää mennä niihin kahteen paikkaan mihin en sitä tosiaankaan halua? Uimisen jälkeen Roo juoksutti Maxia monen monta minuuttia edestakaisin ranta-aluetta ja mietin jo että buvve saa kohta jonkun sydärin tai jotain. Max kun on yleensä vähän laiskanpulskea ja nyt se oli ensin uinut vaikka kuinka kauan ja sitten vielä juokseminen päälle. Mutta lopulta se antoi Roon riehua yksinään (mikä ei juurikaan vähennä Roon riemua) eli kai se tietää rajansa ainakin jollain tapaa. Rohan oli ihan fiksu, se oppi äkkiä missä menee se raja jota en halua sen ylittävän (joo, kartanolla on tosi hieno ja varmasti hyvin juoksemiseen soveltuva nurmikenttä mutta se EI ole talmataliaisia varten) eikä koettanut mennä ohikulkijoiden luo vaikka katselikin niitä välillä vähän sillä silmällä. Ihan hyvä siitä vielä tulee, luulisin.

Pihalla vähän tokoiltiin, siitäkin on video. Utubessa joka vihaa minua nykyään mutta vimeoon ei saa laittaa näin isoa joten... Halusin Rohkua vähän videolle, se on edistynyt niin paljon, mutta en oikein jaksanut kuitenkaan paneutua asiaan ihan täysin. Eli tokosekoilua siis luvassa. Kuvaajana toimii tuoli ja se ei osannut zoomata mokoma, joten vähän turhan pieniä ollaan :P Ja Haurukin vähän seuraa videon lopussa, tasapuolisuuden vuoksi. Roolla on nykyään niin iso osa tässä blogissa ja muutenkin kyllä. Mutta se on pentu, pennut vaatii paljon paneutumista että niistä tulee fiksuja aikuisia koiria joita voi pitää irti ja jotka ei syö mäyräkoiria ;) Videolta käy myös ilmi mitä joskus tapahtuu kun Roota kutsuu luokse. Välillä se tulee hyvin, välillä sitten taas... ei niin hyvin.Täytyisi shoppailla pojille uudet vesilelut, tuo frisbee alkaa olla aikansa elänyt, se on ihan reikäinen jo ja saumat valittaa uhkaavasti kun sitä vetää. Kong Wubbaa saisi ainakin kelluvana mutta sen kestävyys on vähän kyseenalainen. Rohanin lelujen joukossa oli Wubba (tosin aika pieni) ja se kuoli melkein ekana päivänä meillä... Se oli kyllä koirista ihan kiva niin kauan kuin kesti. Orka lelut kelluu kanssa, kannattaisikohan testata sellaista? Tuo nykyinen frisbee on kyllä ollut hyvä, kestävä ja suosittu lelu mutta koirien on vähän vaikea tarttua siihen välillä ja sitä on vaikea heittää kunnolla kun se lerputtaa joka suuntaan. M&Mssä taisin kyllä nähdä jotain kuperrettuja frisbeetä joihin olisi varmaan helpompi tarttua hampailla mutta kuinkahan ne sitten mahtaa lentää sinne minne yrittää tähdätä? Vaikeita päätöksiä edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti