keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Pihatokoilua taas

Haurun kuritusta kimpassa

Susa ja Roo tykkää Haurusta...

...mutta ei välttisti niin paljon toisistaan jos tuijotuksesta voi jotain päätellä

Rohanin kanssa vähän seuraamista, tuntuu että Roo laahaa jäljessä kokoajan mutta ehkä se ei ole totta. Ja ehkä koetan olla opettamatta siitä samanlaista edistäjää kuin Hauru on... Että ehkä se on ihan hyvä. Oon edelleen tosi varma ja vakuuttunut Rohanin seuraamisesta, kuten huomaa :P

Kaukot, oli hyvät ja kuunteli hyvin. Ei tarvi enää käsiapuja mutta seisomasta maahan autan kuitenkin kun miksi ei? Ei me ilmeisesti tulla edes koskaan pääsemään ohi avoimesta sillä...

...en tajua miten tämän koiran saa noutamaan. Jos koetan ketjuttaa takaperin, kuten Hau on opetettu, niin Roo ei vaan tajua ottaa kapulaa suuhunsa. Ja kapulan tilalla on siis kokeiltu mm. keppejä joista Roo tykkää ja tänään oli vetolelu jolla Roo usein leikkii. Mutta kun tokoillaan niin se ei siinä yhteydessä ota mitään suuhunsa, ellen heiluta sitä. Heti kun lakkaan heiluttamasta niin lelukin putoaa. Tätä on tahkottu, palkkaan aina kun se ottaa lelun mutta se ei silti yhdistä sitä siihen että pitäisi tarttua paikallaan olevaan leluun. Ihan selvästi se ei tajua ja tarjoilee maahan menemistä yms. silmät ymmyrkäisinä. Opetuksenhan voisi myös aloittaa vauhtinoudoilla mutta Roolle on selkärankaan koodattu että jos jotain saat suuhusi niin sitä ei missään nimessä pidä antaa ihmisille, ne ottaa sen pois. Parasta on oikeastaan juosta karkuun. Tätä ajattelua on koetettu purkaa mutta se on todella todella tiukassa enkä tiedä miten tulevaisuudessakaan tässä tulen onnistumaan.

Pari liikkeestä seisomista että pysyy muistissa, maassa ja istumassa pysymistä ja muutama luoksetulo. Istumassa pysyminen on kärsinyt luoksetulo treeneistä vaikka palkkaan sitä pysymisestä useammin kuin luoksetulosta. Arvasinkin että käy näin koska pysyminen on Roolle muutenkin vaikeaa. Ainakin se osaa jo mennä sivulta maahan (tarvii kyllä laittaa oikea jalka eteen tai se kiertyy kerälle mun vasemman jalan ympärille vaikka palkkaan kaukaa toiselta puolelta) ja jäädä istumaan sivulta. On se kuitenkin innokas tokoilija, häntä heiluen se hömeltää ja tarjoilee sivulle tuloa ja maahan menemistä jos ei muuta keksi tai ei ihan kuullut mitä mä taas halusinkaan :D

Hauru possuili makuulla ollessaan, vaihtoi lonkalle (varsin epätavallista) pari kertaa vaikka kävin asiasta huomauttelemassa ja karkasi kun sitä nyppi se että Roo ei tajunnut noutoa, Hau olisi äkkiä vähän näyttänyt miten se tapahtuu. Mutta pysyi hienosti (joskin lonkalla, perskules) vaikka kävin laittamassa Roon sisälle taloon ja siinä meni jonkun aikaa kun Roosta on niiiiin epistä, niiiin epistä. Leikittiin lelulla, tosi hyvä ja jopa palautti voittamansa lelun ilman että häntä laski ja ollaan surkeeta mutiaista?

Otettiin liikkeestä maahan ja seiso ilman palkkaa, seiso olikin taas ihan mahdoton jotain syystä. Nyt se ei kuitenkaan näyttänyt paineistuvan, seiso vain oli sen mielestä vapaaehtoinen ehdotus enemmänkin kuin varsinainen käsky. Parempi näin, tavallaan. Haulla oli muutenkin aikamoinen sikailupäivä. Harvinaista Haurulle mutta sehän onkin nykyään vaihdokas.

Avon kaukot hyvin pitkältä, palkkasin aina istumisista, jännä että Hau on kai alkanut tajuta kaukoista jotain kun se tuntui terästyvän heti kun käännyin ympäri kauemmas kävelemisen jälkeen. Ihan kuin se olisi odottanut että sieltä tulee jatko-ohjeita eikä makoile siellä vaan sen oloisena että tää on varmaan paikallamakuu ja ainakin seuraavat kaksi minuuttia voi rauhassa feidata muun maailman. Alkaakohan se tässäkin kohta ennakoimaan? Olisi sekin jonkin sortin ihme. Tai ehkä siihen tarvitaan vielä vuoden, parin päivittäiset toistot kun kerran ainakin puolitoista vuotta ollaan tehty tämä joka ikinen päivä ja nyt Haukku on sitten alkanut oppia odottamaan sitä istu käskyä...

Nouto sillä Roon lelulla. Ekalla kerralla Hau ennakoi palkkausta mutta toka oli ihan OK. Tää on kyllä Haurullakin se liike joka voitaisiin poistaa toko- säännöistä. Sovitaanko ettei tartte noutaa jos ei halua?

Luoksetulo, ennakoi taas pysähdyksen. Okei, perun aiemmat puheeni ja otetaan niitä läpijuoksuja tästä lähin. Tein loppuun asti, tuli sivulle laukalla hienosti. Jos se ennakoi joskus kokeessa niin kannattaakohan huuta seis perään kun se pysähtyy? Vai onko mitään väliä?

Hyppyä, ihan hyvä mutta ekalla takaisin hypyllä Hau tuli oikealle sivulleni istumaan, selkä menosuuntaan päin. Se oli ihan sen näköinen että joo, näin tän kuuluukin mennä! Ja kun sanoin sille uudestaan sivu niin se korjasi asentonsa tiiviimmäksi ja suoremmaksi mutta ei silti kääntynyt oikein päin tai oikealle puolelle :D Että joo. Tokalla yrityksellä se tuli sitten sivulle niin kuin olen opettanut, kun ei kerta tuo Haun oma viritys tuntunut kelpaavan jostain syystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti