sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Poikia ei voi kehua liikaa

Älykäs talmataliainen, osa ∞

Roo on jo niin pro että otin sille lenkille flexin. On se vaan niin kätevää verrattuna tavalliseen remmiin, vaikken niistä flexin väärinkäyttäjistä tykkääkään. Mutta se ei liene itse kapistuksen vika. Me yritämme välttyä kuulumasta tähän ryhmään ja Roo olikin oikein hienosti, ei vetänyt vaikka pääsikin pidemmälle, tuli kiltisti sivulle seuraamaan aina ohitusten ajaksi yms. On se vaan fiksu mies, aina välillä ainakin :D Tosin tuli taas muistutus aiheesta älä puhu puhelimessa flexissä kun Hauru koetti polttaa mulle hienot vauhtiraidat jalkaan. Se nyt ei häirinne ketään muuta kuin minua ja ehkä sitä tyyppiä joka käveli meidän takana kun yhtäkkiä alan huutaa kuin hyeena ilman mitään näkyvää syytä :D Mutta oikeasti, se sattuu, tietää varmaan jokainen joka on esim. kokeillut ottaa kädellä kiinni flexin narusta... Jos Roihku jatkaa hyvää flexi käytöstä niin täytyy hommata sillekin tuollainen täyspitkä versio kuin Haurulla. 8m taitaa olla se pisin mitä eläinkaupoista yleensä löytyy, Roihulla on nyt käytöss 5m versio. 3 metrin ero ei ehkä tunnu paljolta mutta on ilmeisesti kuitenkin suuri vääryys että Hauru pääsee hyville hajuille aina ekana, Roo vasta muutaman askeleen päästä kun olen ehtinyt tallustaa sen puuttuvan matkan. Ainakin Rohkusta.

Kentällä tosi pikaiset tokoilut, häiriönä ohikulkijoita ja jotain retkeilijöitä lapsineen tms. Oli niin kuuma ettei viitsi alkaa vääntää mitään mutta Roon kanssa tehtiin vähän katsekontaktia ja maahan menemistä, meni hyvin vaikka oli vieras paikka! Välillä se on kyllä niin taitava että mutta tiedän että ensikerralla ehkä taas kinataan kyynäristä. Hauru teki ihan vähän seuraamista, yleensä koetan sillä saada sitä tajuamaan että olisi suotavaa olla kuulolla mutta Roo raivosi tolpassa kiinni joten siitä ei olisi tullut yhtään mitään eli parempi olla tekemättä. Hau ei voi keskittyä kunnolla kun se ei tiedä onko Rohanilla joku hätä kun se kiljuu :/ Tehtiin kaukot, todella pitkältä matkalta joten nousi vasta tokalla istu- käskyllä. Ihme silti että nousi, yleensä jos Hau ei nouse ekalla niin sitten on ihan turha kuvitella että se enää nousisi millään poppakonstilla. Ei kai sitä kuitenkaan voi palkata tokalla nousemisesta joten pyysin sen vielä maahan ja palkkasin siitä. Kun toisaalta olisi kyllä kiva että jos eka käsky ei toimi niin tokalla voisi ehkä pelastaa vielä jotain. Ja luoksetulo tehtiin kanssa, häiriössä kun ei olla tehty pitkään aikaan, ja ihan ok, joskin aika laiska esitys mutta tuli laukalla ja nyt voi ihan hyvällä sanoa että johtui lämpötilasta. Me ei treenata kuumalla ja Haurulla on aika vahvana ajatus kuuma = lekoillaan varjossa. Edes Roo ei saa siihen vauhtia jos on liian lämmin ja hyvä vain, minusta. Ei turkki päällä tarvi kesäkuumalla mitään urheilusuorituksia vedellä.

Anna namia!

Mentiin vielä illemmalla lenkille Rockyn kanssa. Ensin kun pojat näki että Rocky odottaa portin takana ne piti ihan kauheaa älämölöä kumpikin mutta hiljenivät sitten ja molemmat selvästi muisti että tämä on tuttu ja sitä ei tarvi syödä (Hauru) tai ujostella (Rohan). Rohan oli ihan ärsyttävä oikeastaan, se teki joka toisella askeleella leikkikutsuja Rockylle ja joka toisella koitti hyppiä sen niskaan. Voi kiva. Yritän muistaa että se on pentu ja Rocky on ilmeisesti kiva kaveri. Mentiin pellolle jossa Rohan ja Rocky vetivät rundia pitkän aikaa. Niiden leikki näytti nyt paremmalta kuin viimeksi, Rohanilla vaikutti olevan kokoajan ihan kivaa vaikka lopulta Rockylla iski taas saalis- ajattelu päälle jolloin laitettiin jätkät taas remmiin. Ei Rohania tuntunut tällä kertaa haittaavan mutta tarkoitus ei kuitenkaan ole leikkiä pilkun saalistusta ja johan ne olivat juosseet ties kuinka kauan. Haurulle nämä poikien leikkitreffit on vähän tylsiä, se sai istua minun jalan vieressä ja katsoa mutta namit sentään virtasi kun se ei koettanut rynniä ärrien perään niiden juostessa ohi. Edelleen olen tosi vaikuttunut siitä miten hyvin Rocky ymmärtää että Haurun luo ei saa tulla. Ja jos se meinaakin niin joko Rockyn omistajan tai minun kielto saa sen heti vaihtamaan suuntaa. Fiksu koira, kyllä. Ei onnistuisi Rohanilta vaikka nyt se tuli ihan superhyvin luokse, jopa silloin kun Rocky koetti houkutella sitä ignooraamaan minun huudot! Hieno, hieno pilkku!

Hauru oli kanssa ihan super, se ilmeisesti lukee tätä blogia ja on päättänyt näyttää sen jälkeen kun sanoin että Rohan on Haurua tottelevaisempi. Ohitettiin tänään useampi koira, jopa ihan vierestä yhdet remmirähjät ja Hau ei sanonut sanaakaan! Remmirähjiä se koetti vähän tuijotella josta kielsin = otti heti katsekontaktin! Siis onhan se parantunut mutta tuo on jo jotain ihan käsittämätöntä... Hauru kykenee Sälinkäällä ohittamaan koirakon ilman että meidän täytyy mennä vähintään autotien toiselle puolelle! Sen lisäksi autoilija pysähtyi kysymään meiltä tietä ja Hau ei toivottanut sitä sinne missä pippuri kasvaa?? Onkohan aurinko pehmentänyt sen pään? Irtokoiriakin ollaan kohdattu nyt suunnilleen joka päivä ja ne on menneet aika hyvin. Hauru on muutaman kerran päässyt kurittamaan irtokoiria joita en ole saanut itse ajettua pois joten se on niiden kohdalla aina vähän valppaampi mutta ei ole rähissyt tai koettanut purkaa turhaumiaan Rohaniin. Näiden juttujen vastapainoksi kohta täytyy tapahtua jotain ihan katastrofaalista, odottakaa vaan.

(Oikeasti, mikä ihmisiä vaivaa?? Miksi niitä koiria on pidettävä irti, jotka vuodesta toiseen sieltä pihoilta hyökkivät ohittajien luo? Samat ihmiset, joiden edellinen koira on jäänyt auton alle, antavat nykyisen elikkonsa kulkea irti vaikka se seurasi meitä satoja metrejä isoa autotien vartta keskellä tietä haukkuen. Miksi? Jos pihaa ei voi aidata niin ostakaa juoksunaru tai jotain? Miksi pitää lähteä lenkille paikkaan, jossa käy paljon ulkoilijoita, ja olla ottamatta koirille hihnoja edes mukaan vaikka ne eivät tottele luoksetulokäskyä, saati sitten mitään muuta? Tekisi mieli käydä takomassa järkeä näiden ihmisten päähän, ehkä niitä ei sitten haittaa että koirat joutuu tappeluihin, tekevät "vahinko" pentuja (ei tosiaan ole enää vahinko tuossa vaiheessa) tai jäävät auton alle. Minua vaan haittaa, silloinkin kun oma koira ei vaarassa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti