torstai 9. kesäkuuta 2011

Se ui! Se ui sittenkin!

No, ei Hauru ehkä saa tyylipisteitä mutta se UI!!!

Videotodistettakin on!

Aluksi kun tultiin järvelle niin Rohan oli tietenkin heti valmis uimaan, se on aikamoinen lutraaja nykyisin vaikka ensimmäinen uimassa oli kyllä Safira.

Safirahan on vanhempieni koira ja minusta turhan kovakourainen toisten koirien kanssa joten nämä ei kauheasti vietä keskenään aikaa. Mutta iän myötä Sapi on paranemaan päin ja oli ihan suhteellisen kiltisti tänäänkin, ainoa vain ettei se meinannut tajuta että vaikka tässä kohtaa Safiralla yltää jo jalat maahan niin Rohan joutuu vielä uimaan ja se EI halua painia. Mutta ehkä se olisikin vähän liikaa eläimeltä vaadittu.

Sapi on varsinainen vesipeto ja ui isäni kanssa kauas järvelle.

Ei Rohankaan kyllä niille hävinnyt, Rohan myös kävi kahlaamassa kaikki kaislikot läpi jostain syystä ja muutenkin teki yksinään kaikenlaisia tutkimusuinteja ympäri järveä.

Koitin houkutella Haurua uimaan kelluvilla nameilla joiden metsästys oli Rohanista hauskaa puuhaa...

...mutta Hau oli ensin tiukasti sitä mieltä että kuolla voi jollain mukavammallakin tavalla, parasta pysytellä rannan tuntumassa.

Lopulta se kuitenkin rohkaisi mielensä ja kauhealla loikalla hyppäsi veteen. Sama toistui joka kerta, vaikka Hauru alkoi uida ihan suht mielellään, se ensimmäinen askel oli aina ihan kauhea loikka ja siihen perään hillitöntä räpiköintiä.

Hauru oli aika varma että se hukkuu ja hukkumisen välttää parhaiten kauhomalla kuono mahdollisimman korkealla.

Viime kesänä kun käytiin Hyvinkään koirakylpylässä, Hauru uskalsi lopulta uida altaassa ihan normaalisti ja jopa enimmäkseen vapaaehtoisesti. Ehkä siitä oli hyötyä koska aina välillä se rauhoittui uimaan oikeaoppisesti. Varsinkin rantaa kohden uiminen ei ollut niin pelottavaa kun pelastus oli näkyvissä.

Piipitystä kuului aika paljon, sen verran hirvitti.

Roo ui aina sulavasti eikä varmaan edes tiedä mitä hukkuminen on.

Kaikkea sitä joutuukin pieni mudi tekemään!

Märkä rotta rannalla. Ja ei hukkunut vaikka todennäköisyydet kuolla oli Haurusta todella suuret.

Lopuksi tällainen taiteellinen kuva Roihusta istumassa vihreässä järvessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti