tiistai 19. heinäkuuta 2011

Räyhä ja Rauha


Poikien kanssa lenkillä kohdattiin taas pitkästä aikaa pari koiraa (lukuunottamatta niitä mitkä haukkuu aina pihoillansa. Näiden kanssa Haurulla ei yleensä ole ongelmia). Eka oli akita alkulenkistä, mentiin autotien toiselle puolelle ja käskin Haun ensin istumaan ja siitä maahan kun se tuntui olevan niin kiihdyksissä. No ei se pysynyt maassakaan vaan nousi ohituksen ajaksi mutta meni sitten takas maate eikä muistaakseni rähissyt? Toinen oli joku mastiffi- tyyppinen loppulenkistä. Se on aina parempi koska Hau jaksaa tietty paremmin keskittyä kun ei ole sellaista 'Jee jee!! Lenkille!' innostusta vielä siihen vieras koira- kiihtymyksen päälle. Pistettiin vähän vauhtia meidän liikkumiseen ja ehdittiin juuri kiilata risteykseen niin että päädyttiin kävelemään tämän koiran edelle. Ohitus itsessään meni ok mutta sen jälkeen Hau kääntyi rähisemään taaksensa :/ Hiljennettyäänkin se kyttäili takana kulkevaa koiraa ihan kiitettävästi, joskin hiljaa. Kun Hau rauhottui, peruttettiin sivutielle, istutin sen vähän matkan päähän tiestä ja pelattiin 'missä koira?' peliä. Hyvin sujui :) Kun koira oli mennyt ohi käveltiin vielä vähän matkaa sen perässä kotiin, Hau oli aika kiihtynyt mutta hiljaa. Mikä on yhtäkuin hallinnassa.

Rohan on niin kiva, nytkin se seisoi molempien ohitusten aikana jossain mun vierellä/takana ja kävellessä ignoorasi vieraan koiran täysin. Roo kun ei oikein tajua näitä meidän ohituskuvioita... hei ne on vaan koiria, ei niiden näkeminen ole mikään suuremman luokan operaation paikka?? Ainoastaan belgi pyöräilijän vierellä saa joskus Roolta jotain pientä reaktiota aikaiseksi, ilmeisesti Rohania vähän epäilyttää kun isohko musta koira juoksee täysiä kohti. Eikä se ole mikään ihmekään, kyllä.

Lisäys, melkein unohdin! Pojat oli irti, kuten tavallista, ja katsoin että Roo haistelee jotain keppiä. Paitsi ettei se ollut keppi vaan käärmes, eka reaktio oli suunnilleen EAAKGH!!! ja sitten tajusinkin sanoa Roolle josko se tulisi pois sieltä... Käärme ei tainnut olla kyy, onneksi! Ainakaan se ei purrut Rohania mutta sen jälkeen Roo kävi tsekkaamassa kaikki kepit josko löytyisi lisää samanlaisia. Joissain asioissa se ei ole ihan niin välkky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti