torstai 25. elokuuta 2011

Kodittomia

Hmm.. kuvan koira ei liity juttuun?


Tuleekin siis eräänlainen mainos joka poikkeuksellisesti ei liity mitenkään omiin koiriini. Vaikka onhan 50% koiristani kodinvaihtajia että ehkä siinä mielessä. Muutenkin kodinvaihtajat on lähellä sydäntä vaikka en todellakaan pahalla katso niitäkään ihmisiä jotka haluavat pennun kasvattajalta. Onhan se minunkin toinen 50% näitä yksilöitä :)

Suomessa kodittomien koirien tilanne lienee hyvä verrattuna moniin muihin maihin. Esim. Amerikan surulliset lopetustilastot on varmaankin hyvin tiedossa, kuten myös valtavat pentutehtaat. Petfinderista löytyy lähestulkoon minkälainen koira vain. Suomessa ei sentään voi laittaa koneeseen haluttua rotua, sukupuolta ja ikää ja valita sitten kymmenistä vaihtoehdoista sopivinta mutta kyllä noita kotia tarvitsevia täälläkin riittää. Eikä pelkästään metsästyskoiria vaikka pienet seurakoirat varmasti poistuvat "markkinoilta" nopeimmin.

Koiria ei tule koskaan hankkia säälistä tai shoppailla kuvastosta hetken mielijohteesta kun tuo on just söpö. Kodinvaihtajat voivat olla kovinkin helppoja, kuten Rohan, mutta ne voivat myös vaatia useamman vuoden työtä kuten Max. Tai jotain siitä välistä. Pakollinen disclaimer eli vastuuvapauslauseke ;) Sitten niitä linkkejä: Apula, josta voi bongailla uutta kotia etsiviä koiria (tai kissoja, kilpikonnia jne.) ihan yksityisiltä ihmisiltä. Sitten löytyy Kodittomat.fi, jossa suomalaiset löytöeläinkodit voivat ilmoitella hoidokeistaan ja jonka ilmoittajat- osiosta löytyy linkkejä itse eläinsuojeluyhdistyksien sivuille. Ja vielä Kodinvaihtajat Ry jonka listoilla on mm. Rohanin emä tällä hetkellä. Nämä siis ihan suomalaisia sivustoja vaikka ei minulla ulkomailta tuotuja rescueitakaan vastaan ole mitään kunhan homma hoidetaan vastuullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti