sunnuntai 7. elokuuta 2011

Roskisrinssi


Blogissa en ole tainnut mainita, mutta Rohan on jo pidemmän aikaa saanut taas olla vapaana asunnossa silloinkin kun en ole kotona. Rohanin hyvin alkanut vapaushan päättyi kun Roo oli parin tunnin aikana pistänyt silpuksi ihan kaiken pikkuesineistön johon se oli vain päässyt käsiksi. Tuhottujen tavaroiden joukossa oli mm. koirien huoltokori sisältöineen: kynsisakset, monet erilaiset kammat ja harjat, naksuttimet yms. Minulla on periaatteena että en ala tyhjentelemään hyllyjä koirien takia vaan koirat oppivat olemaan koskematta minun kamoihini. Ihan hyvin ovat oppineetkin. Kuitenkin koska on todella ärsyttävää joutua ostamaan uudet kamat muutaman kuukauden välein, ja koska Roota ei ole koulittu tähän ihan pikkupennusta, päätin tehdä pienen myönnytyksen ja askartelin koirien kaulureista pienet lärpäke-esteet niiden avoimien hyllyjen eteen, jotka Roota tuntuivat silloin viime kerralla eniten kiinnostavan. Ne eivät täysin estä Rohania ottamasta hyllystä tavaroita mutta kamat ei kuitenkaan ole niin helposti saatavilla että oho hups vaan esineet hyppää itsekseen talmataliaisen suuhun.... Suunnitelma toistaiseksi on toiminut aika hyvin mutta niinhän se vapaus sujui tosi hyvin viimeksikin, kunnes ei sitten enää sujunutkaan. Voipi olla että eristysselli kutsuu Rohania taas joku päivä... Maxilla oli kanssa vähän samoja ongelmia aikoinaan mutta sen uudelleen kouluttaminen oli kyllä huomattavasti helpompaa. Max nyt ei ole muutenkaan sellainen että pitäisi olla tunkemassa sitä nokkaa joka ikiseen paikkaan kuten eräät.

Roo ei siis ole ottanut hyllyistä mitään mutta roskiksen se oli levittänyt kun olin jättänyt sen roikkumaan katon rajaan. Se EI ole turvallinen paikka kun talossa on Rohan Romppainen. No, ei se mitään, se nyt oli oma moka. Kai. Ei voi Rohanilta odottaa ihan täydellistä pidättyväisyyttä näissä asioissa ja roskikset on sentäs aika kivoja kaiveltavia. Laitetaanpa roskis siis asianmukaisesti kaappiin. Arvatkaa vaan avasiko Roo seuraavan kerran yksin jäädessään kaapin ja levitti taas vaihteeksi roskiksen. Ja siinä sivussa saattoi mennä epähuomiossa jotain muutakin kamaa niinkuin kaapin muu sisältö. Jep jep. Kun kerran on roskiksen makuun päässyt niin vieroitus ottaa koville. Nyt kaapissa on lapsilukko ja toistaiseksi Rohanin dyykkaus-ura on ollut katkolla. Jonain päivänä se on varmaan vetänyt kaapin ovet saranoiltaan tai jotain :x

Näillä on täällä vapaasti tarjolla luita ja noin miljoona erilaista lelua joista luulisi löytyvän joku sopiva, sallittu lelu Rohanille ruuvimeisselien, kaulaliinojen ja koirankakkapussirullien tilalle... Mutta vika taitaakin olla siinä että ne ovat sallittuja.

2 kommenttia:

  1. Tuo koirien roskisdyykkaus harrastus on tosiaan melko turhauttava tapahtuma. :---E Mutta minkäs teet, kun ainaostaan kaikki kielletty aktiviteetti kelepaa...

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Huomaa sentään miten hyvin käyttäyviä nuo vanhemmat koirat on kun "pentu" hölmöilee, ei noille toisille tulisi mieleenkään toteuttaa Roon kaikkia ihme tempauksia.

    VastaaPoista