torstai 22. syyskuuta 2011

Pilkullista juttua


Tänään päätin opettaa Roolle hyppy liikkeen loppuun koska sehän nyt on ihan simppeli homma. Olikin, kyllä, Roo on hirmu fiksu mies ja tajusi heti että pitää seisoa liikkumatta sillä aikaa kun minä kierrän esteen ja tulen vierelle seisomaan. Romppa keksi myös että nyt treenattiin nimenomaan sitä seisomista joten  hypyn voi jättää välistä jos vaan jää nätisti siihen eteen seisomaan eikä liiku. Kun sitähän tässä haettiin? No ei ihan käynyt mulle joten kai sitä sitten pitää hypätäkin :D Tää hyppy on näköjään Rohanille se liike missä sovelletaan omia ideoita enemmän kuin muissa liikkeissä. Tehtiin myös liikkeestä maahanmeno kokonaisena liikeenä sekä sitä paikallamakuuta mitä nyt aina jankataan.

Teoriassa nyt kun hyppykin onnistuu kokonaisuudessaan, osaa Roo koko alokasluokan paikallamakuuta lukuunottamatta, ei olla vielä koskaan tehty täyttä aikaa + matkaa. Olen aina vaan aika vaikuttunut Rohanin lahjakkuudesta tällä(kin) saralla. Fiksu koira. Sen jälkeen kun otin Rohanin, monet ihmiset ovat kertoneet kuinka vaikeita dalmatiankoirat on kouluttaa... no jaa... Rohan ei onneksi ole.

Roo on myös vihdoinkin alkanut oppia käyttäytymään portilla. Itsenäisesti se ei sitä hommaa (vielä?) osaa mutta jos menen paikalle se malttaa istua pientareella sen aikaa kun auto ajaa sisään eikä pyri riehumaan ihan hulluna tai rynnimään ulos portista. Vielä pitää vähän treenata että auton ovien avaaminen ei tarkoita että kuraisen dalmaatin on sopivaa pompata penkille tutkimaan mitä / ketä sieltä autosta löytyy... Mutta hienosti on tullut malttia kuitenkin eikä enää tarvitse pelätä mikä kauhea hullunmylly siitä syntyy jos joku tulee sillä aikaa kun Rohan on ulkona. Kyllähän meillä osataan käyttäytyä. Kotioloissakaan ei siis enää ole mitään mihin olisin sen käytöksessä erityisen tyytymätön joskin hiottavaa löytyy siellä sun täällä. Oikein hyvä vuotiaaksi koiraksi, jännä nähdä millainen pilkku on vuoden tai parin päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti