lauantai 24. syyskuuta 2011

Roo parkkihallissa

Sen älykkyys ei ehkä loista ulospäin mutta siten sitä ei katsokaas mene tippaakaan hukkaan 

Jos ei halua lukea Roo löpinää voi skipata tämän :p Operaatio möllitokoa silmällä pitäen käytiin parkkihallissa testaamassa sitä herran häiriökestävyyttä. Toisia koiriahan tuolla ei tietty ollut mutta hyvin meluisa, kaikuva halli ja kaupan asiakkaat ei kuitenkaan ole mikään ihan pieni juttu kaikille. Esim. ihmisiä intohimoisesti rakastavalle talmaatille.

Aluksi Rohanista oli ihan superjännää olla jossain uudessa mestassa missä on vaikka mitä tutkittavaa ja se koetti vetää minua vaihteeksi perässään kuin märkää rättiä. Pyysin sitä vähän keskittymään ja rauhoittumaan jonka jälkeen Roo muisti että niin joo, ei saa kiskoa. Talmaateilta voi unohtua tuollaiset pikkuseikat silloin kun on tosi kivaa (eli aina?). Hallin äänet ei häirinneet Rohania yhtään, kerran se vähän luimisti korvia kun joku paiskasi auton oven kiinni mutta ei sekään saanut keskittymistä herpaantumaan. Ja ihanaa kun se ei edes noteerannut tuuletuslaitteen huminaa. Että voikin tulla iloiseksi hölmöistä asioista :) Ihmiset se noteerasi, ensin se meinasi että käydään moikkaamassa ihan kaikkia mutta kaivoin patukan taskusta ja revittiin sitä vähän aikaa jolloin minä olinkin äkkiä paljon kivempi kuin ne muut ihmiset :p Kumma juttu. Jos ihmisiä kulki ihan todella läheltä, esim. viereisestä parkkiruudusta kun lähti auto, oli Rohanin selvästi tosi vaikea pidättäytyä rakastamasta näitä tyyppejä mutta se jaksoi kyllä ihan hyvin tarjoilla katsekontaktia vaikka heiluttikin häntäänsä ja muutenkin hytkyi koko koira :D On se jotenkin liikuttavan söpö kaikessa avoimuudessaan vaikka periaatteessa tykkään enemmän pidättyväisistä koirista. Roo ei tiedä mitä se pidättyväisyys on? Ehkä jotain ruokaa?

Tehtiin seuraamista, seurautin sitä mm. kaivonkannen yli koska se on ihan ylivoimainen tehtävä ollut aikoinaan eräälle. Rohanistakin se oli vähän kummallista mutta muutaman toiston jälkeen päästiin siitä suhteellisen kunnialla läpi. Muuten herran seuraaminen parani koko ajan, aluksi se meinasi vähän höseltää ihmisten luo mutta muisti aina että niin joo, tehdään töitä. Loppua kohti se ei vilkaissutkaan muita, ei edes isääni jonka kyydillä oltiin liikkeellä, hännän heilutus vaan kiihtyi exponentaalisesti lähestyvien askeleiden perusteella. Vaikka se rakastaa kaikkia niin kuitenkin tutut ihmiset on aina tuttuja.

Paikalla makuu, kaksi kertaa, ensin lyhyempi autojen suojassa joka oli hyvä ja siitä rohkaistuneena pidempi aika, varmaan reilu minuutti joskin välipalkkasin muutaman kerran, niin että Roo näki kunnolla jos ympärillä liikkui joku. Ei mitään ongelmia, ei edes kovin pahoja kyynärpää ongelmia! Ehkä Ropsulle sopii sisällä olo kuitenkin paremin?  Olin liinan mitan päässä eli ainakin sellainen pari metriä? Vähän Roo vilkuili ympäristöä mutta palasi aina katsekontaktiin ja häntä heilui, tietenkin.

Liikkeestä seisomista pari kertaa. Hyvin se kuuntelee vaikka oli tosiaan aika meluisa halli, ei missannut yhtään käskyä :)

Luoksetulojakin tehtiin, ensimmäinen ilman ihmishäiriötä ja toka niin että lähistöllä oli ainakin kaksi ihmistä. Roo tuijotti erästä naista kun jätin sen, pysyi kyllä mutta kävin sitä vähän korjaamassa koska muiden tuijotus ei ole tarkoitus enkä kyllä uskalla kutsua sitä jos se katsoo jonnekin muualle. Saattaisi lähteä herra ihan väärään suuntaan. Tai sitten ei mutta ei kokeilla, talmaatti on kuitenkin sen verran iso että sitä tuskin kukaan vieras haluaa yhtäkkiä syliinsä vaikka rotuun suhtaudutaankin pääasiallisesti tosi positiivisesti kiitos Disneyn. Hienot luoksetulot, ekassa otin loppuun asti ja meinasi mennä taas vähän pitkäksi, pitää puuttua tähän kunnolla nyt kun se alkaa näköjään tulla tavaksi, ja tokassa palkkasin vauhdista ja leikittiin hurjasti että herra ensikerrallakin valitsee minut muiden ihmisten sijasta :p

Edelleen luulisin ettei tuon osallistumisesta välttämättä tulisi ihan totaalista katastrofia. Ehkä pieni katastrofi johon kuuluu tuomarin ja liikkurin pussailua mutta eiköhän se kykene suoriutumaan suunnilleen tasonsa mukaisesti. Katsotaan vielä jos päästäisiin näkemään niitä koiria ennenkuin ilmoitan sen. Eihän se vakavaa ole, joku epävirallinen nakkiluokka, mutta turha sinne on kuitenkaan viedä koiraa joka ei todellakaan ole valmis moiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti