perjantai 23. syyskuuta 2011

Tokon tilannekatsaus

Syödään yhdessä heinää, se on terveellistä

Molemmat poikkelit tekivät luokkansa läpi, miinus paikallamakuut.

Hauru on alkanut vireen noustessa puhisemaan seuratessa. Ehkä haluaisi haukkua (on tehnyt sitäkin) mutta tietää etten tykkää siitä niin puhiseminenhan on niin eri asia. Vai?

Maahanmeno liikkeestä oli hyvä, joskin vino kuten aina. Mutta aika nopea ja noin. Vapautuksen jälkeen Hau bongasi kissan aidan toisella puolella ja kävi häätämässä sen. Mietin että noinkohan se malttaa jättää vahtimisen sikseen mutta ihan kohtuullisen helpolla sain sen taas keskittymään epäolennaisuuksiin.

Kaukot, ei vilkuillut ollenkaan kissan suuntaan, nousi ripeästi sekä meni maahan ihan suosiolla vaikka maa oli kostea = ällö.

Liikkeestä seiso oli myös hyvä, ei kääntynyt yhtään mukana eikä näyttänyt epävarmalta. Ei ole enää pitkään aikaan oikeastaan, ehkä se on oppinut vihdoinkin että seisominen on kanssa ihan oikeasti tekemistä?

Luoksetulossa se aikoi ennakoida pysäytyskäskyä juuri siinä kohdassa mihin ajattelin sen pysäyttää enkä ehtinyt enää vaihtaa läpijuoksuksi kun pysäytys tuli jo suusta. Mutta pysähtyi hei tosi hyvin :p Muti on oppinut aika hyvin arvioimaan että puolessa välissä pysähdytään. Tuli lopunkin hienosti luo mutta loppuperusasentoon tarvittiin sellainen kolmisen lisäkäskyä. Hmm... kuka aina palkkaa vauhdista? Mutta se laukkaa sentäs molemmat pätkät että ei voi valittaa :D

Hyppy oli hyvä, ei ennakoinut istumista mutta istui kuitenkin käskystä. Aika edistyksellistä :p

Nouto oli muuten tosi hieno mutta kiersi sekä meno- että tulo matkalla lätäkön joka ei edes ollut suoraan sen reitillä. Että aikamoiset kaarrokset mutta otti kapulan sentäs halukkaasti ja palautti sen ihan loppuun asti eikä sylkenyt sitä jalkoihin. Tästä loppupalkka. Koirien aivopeseminen on onneksi loppujen lopuksi suhteellisen helppoa.


Romppaiselle oli vähän vaativampaa kun se ei ole tottunut tekemään liikkeitä kokonaisina. Tehtiin lyhennetyillä matkoilla.

Seuraaminen oli tavanomaista Rohania muuten mutta käännökset oli tosi huonoja. Ne on normaalistikin kun Roolle ei ole (niitäkään) kauhean ajatuksella opetettu, se vaan oletettavasti kääntyy jos minäkin käännyn... joka tapauksessa, on sitä parempaakin työskentelyä nähty. Josko vaikka koettaisi treenailla niitä... saattaisi auttaa.

Maahan liikkeestä oli aika hyvä, vähän Roo hämmästyi että hä? mutta meni kuitenkin maahan. Vierelle palatessani se nosti kyynärpäitä mutta laski ne nopeasti kun en reagoinut siihen mitenkään. Perusasentoon istumiseen käsiapu koska ei olla tehty pitkään aikaan.

Luoksetulo oli aika hieno. Herra meinasi mennä maahan mutta kuunteli mitä sanoin ja jäikin istumaan :) Ei mitenkään itsestäänselvää. Poispäin kävellessäni tajusin yhtäkkiä että Rohan on muuten mulla koirana, ei se vielä pysy jos kävelen jonnekin hornan tuuttiin! Äkkiä ympäri niin siellähän se istui eikä mitään ajatustakaan perään lähtemisestä vaikka matkasta tuli selkeästi pidempi kuin ollaan treenattu. Hups. No ei haittaa. Tuli luo ihan täysiä, ei meinannut siitä vauhdista kääntyä joten sivulle tulo meni vähän pitkäksi mutta onnistui pääpiirteittäin.

Liikkeestä seisominen on Roon erikoisalaa joten hyvä. Taas pieni apu lopun perusasentoon.

Hyppyyn lähti vasta tokalla käskyllä mutta muuten ihan super, siellä se seisoo kun tatti kun kierrän meidän kummallista estehäkkyrää. Roon kanssa pitäisi varmaan treenailla erilaisia esteitä (tai jopa olla niin hurja että valuisi kentälle kokeilemaan ihan oikeaa toko estettä). Sille voi muuten tulla yllärinä ettei kaikilla este oli luudan varsista ja tuoleista kyhätty :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti