lauantai 22. lokakuuta 2011

Muutama temppu

Mä oon niin laiska kuvaamaan mitään mutta piti saada Hau pinoamassa kippoja videolle niin otettiin sitten pari muutakin uudempaa (toisin sanoen aivan vaiheessa olevaa) juttua. Kuvattu sisällä joten laatu on tosi mahtavaa...

Elikkäs Hauru laittaa törppöjä pinoon. Yleensä Hau pinoaa ne niin että joka toinen on punainen mutta nyt se ei tietty halunnut tehdä niin :p (Ei se oikeasti niitä värejä erota, ainakaan uskoakseni.)

Tätä(kään) ei ole opetettu mitenkään järkevästi, Hau osaa ennestään ottaa tavaroita suuhun käskystä ja se osaa jo ennestään joitain samantyyppisiä temppuja niinkuin kerää kolikot kippoon joten se vaan tajusi heti mitä haluan kun alettiin kipoilla pelleilemään. Tosi hyvää koulutusta, eikö? :p

Se kieri mitä mun piti opettaa Rohanille... hups. No mutta ehkä keväällä on taas Roon vuoro kun meillä sisällä en oikein välitä alkaa tätä opettaa Rohanin kokoiselle otukselle.

Ensin opetetaan koira menemmään maate kyljelleen, Hau osaa sen jo. Sitten pikkuhiljaa namilla houkutellaan se menemään ympäri. Ei mikään ongelma Haurulle mutta Rohania pitää palkata jo siitä että se edes harkitsee kierähtävänsä selälleen sillä Roosta moinen on hyvin epäilyttävää puuhaa. Namilla houkutellessa kannattaa vettää se nami ikäänkuin koiran yli, sen takapuolen läheltä, eikä vaan pitää sitä nokan edessä.

Koetettiin lisätä matkaa siihen Haun moonwalkkiin joka on itseasiassa kumarrus asennossa peruuttamista kun muistui mieleen eräs joka koetti opettaa pepun maasta nostamista mudilleen. Anteeks. Oli sitten pakko kokeilla että tajuaisiko Hauru ja kyllähän se aika hyvin tajusi vaikka selvästi on vähän ihmeissään kun yhtäkkiä haluankin jotain muuta mutta kuitenkin aika samankaltaista asiaa. Ja siitä johtuu tuo sen liikuskelu. Pitää opettaa sille jossain vaiheessa että se tekisi tämän hillumatta, ei varmaan kovin vaikeaa kunhan tehdään se selkeämmin omana temppunaan eikä tällaisena ex-tempore kokeiluna. Mutta ainakin tuo kumarrus asento oli sillä vahvana mielessä jos ei muuta tällaisen sekoilun ansiosta.

Laitetaan nyt pätkä sitä moonwalkkiakin vaikka siinä on tosiaan etäisyyden kasvatus vielä ihan vaiheessa (ja se että Hau ei kuopisi maata vaan vetäisi tassujaan puhtaasti maata pitkin).

Kumarrusasento on jo opeteltu joten "työnsin" Haurua taaksepäin vetämällä namia sen rintaa kohti ja palkka aluksi mistä vaan liikkumisesta jos sen takapuoli ei ehdi pältsähtää maahan. Ja pikkuhiljaa sitten vaaditaan enemmän ja aletaan pienentää käsiapua.

Ja vaikka tilaa on auttamattomasti liian vähän niin laitetaan tää koiratanssinumero- temppu (ööh, ai tarvittaisiin parempi nimi?) ihan vaan siksi kun se on Haurun ehdoton hitti tällä hetkellä tai vähintäänkin tasoissa mun ympäri peruuttamisen kanssa. Hauru RAKASTAA peruuttamistemppuja.

Tämä on opetettu niin, että on ensiksi vahvistettu ajatusta että Hau on minun jalkojeni välissä. Sitten heitin palkkanamin ihan pikkupikku matkan eteeni niin, että Hau joutui nousemaan ylös noukkiakseen sen ja peruutti sitten itsenäisesti jalkojeni väliin. Etäisyyttä täytyy lisätä hyvin hitaasti ettei koira käänny vaan peruuttaa takaisin lähtöpaikkaansa, varsinkin siinä pisteessä kun aletaan olla koiran mitan päässä. Sitten kun sellainen pari koiran mittaa onnistuu pystyi ainakin Haurulla taas lisäämään matkaa nopeammin. Hau osasi ennestään peruuttaa sekä kiepin jota on vahvistettu samaan aikaan toimimaan pidemmänkin matkan päästä ja lopuksi yhdistettiin nämä osa-alueet valmiiksi tempuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti