sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Rohkupossu kokeilee

Rohan on mussukka sylikoira ja ehdottomasti paras dalmis jonka olen koskaan omistanut ;)

Paikalla makuu, sitten kun alkuhässäkästä oltiin jo selvitty

Arkiseuraamista (joka on kuin tokoseuraamista mutta väärällä puolella)

Tokoseuraamista, ei vaan ole osunut kuvaan ihan kaikkein paras kohta. On se kumma kun koiralla on hyvä kontakti niin silti kuvassa on tietty se hetki kun se vilkuu jonnekin muualle :p

Tehtäiskö liikkeestä maahan? No ei nyt välttisti jaksaisi...

Luoksetulossa Roo ihmettelee kun heitin liinan maahaan

Kyllähän se hypätä osaa, se ei vaan osaa hyppyä

Romppa-Pomppa keskittyy

Rohku siis aloitti koeuransa tänään Espoossa, epävirallisessa nakkiluokassa, tuomarina Tiltu Antikainen. Rompalle sattui muutamia työtarpaturmia ja hyppyä se nyt ei, ihan odotetusti, osannut. Mutta Rohan teki hommia mielellään ja keskittyneenä, ei sitä kauheasti haitannut outo tilanne. Kehän laidalla lojuneet risut kyllä haittasi vähän ja kehänauhoja paikallaan pitävillä tiiliskivillä olisi kanssa ollut kiva leikkiä :p Tein liikkeet mahdollisimman kokeenomaisesti ohjaten niiltäkin osin (se hyppy siis etenkin) joiden tiesin epäonnistuvan. Kun mä haluan. Kaiken kaikkiaan ihan mielettömän hyvä suoritus pilkulta, vaikka se paperilla kykenisi vähän parempaankin ei siltä todellisuudessa tuon enempää voi tässä vaiheessa odottaakaan kun suoritusvarmuutta ei vielä ole. Superjätkä kun edes malttoi keskittyä minuun, se on kaikkein tärkeintä. Ja se että Rohkulla oli hauskaa. Rohanin kanssa oli mielettömän kiva käydä tokoilemassa, se oli niin oma hömelö itsensä eikä tarvi stressata mistään kun ei Romppakaan stressaa. Tulosrivi seliselityksineen olisi tämän näköinen:

Luoksepäästävyys: 10 - ihan hyvä, ei ollakaan koskaan ennen tätä tehty :D Pylly nousi vähän kun tuomari alkoi hipelöidä herran päätä mutta ei Roo koettanut punkea syliin tai mitään ja jatkoi minuun keskittymistä tuomarin poistuttua
Paikalla makaaminen ½ min: 5 - Rohan meni kyllä maahan käskystä mutta nousi perään samointein kun jätin sen. Palautin jätkän paikoilleen ja lykkäsin takaisin maahan jonka jälkeen homma onnistui loppuun.
Seuraaminen kytkettynä: 9.5 - Hienoa Rohkua, vasemmallehan se ei osaa kääntyä mutta ei sellaista voi osata mitä ei ole opetettu. Roon lempparia niin mikäs siinä on tehdessä
Maahanmano seuraamisen yhteydessä: 6.5 - Roo jäi ensin seisomaan josta käskin sen maahan. Lopun perusasennossa suuria vaikeuksia, samoin kuin Haurun kanssa aikoinaan ekoissa kokeen tapaisissa. Näin alkuvaiheessa en koskaan tee loppua ja vaikka Rohanin kanssa on nyt alettu ottaa tämä mukaan ohjelmistoon ei Rohan selvästi tajunnut mitä mä nyt vielä voin haluta???
Luoksetulo: 7 x3 - Lähti tulemaan vasta tokalla käskyllä, ei mitään hajua miksi. Ei se treeneissä näin tee mutta ei voi mitään. Lisäksi perusasentoon siirtyminen (siis ihan juoksusta, Roo tulee suoraan sivulle) oli vähän epävarma ja hyvin hidas.
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9 - Hieno, lopun perusasentokin löytyi kohtuullisen pienellä auttamisella kun oli sitä jo hinkattu aiemmin.
Estehyppy: 0 - No Rohan kiersi esteen hyppykäskyllä ja jäi ihan oikeaoppisesti sinne taakse seisomaan. Laitoin sen ihan selkeillä avuilla hyppäämään ja siltikin Roo oli edelleen sitä mieltä että eiku kierretään. Loppu meni hyvin. Tätä ei ole ollenkaan vielä yleistetty eikä Rohan ole hypännyt toko-estettä että enpä suuria odottanutkaan. Ei pilkku selvästi tajunnut että tuo este oli siinä niinkun hyppäämistä varten.
Kokonaisvaikutus: 8 - En muista enää mitä tuomari tästä sanoi :p

Yhteensä: 104 /160 pistettä, sij. 4 /4

Hyvä se minusta oli tuollaiseksi keskeneräiseksi kakaraksi. Yoda puolestaan tuli toiseksi, tosi hienoa eikä Yodallekaan todellakaan mikään läpihuutojuttu. Yoda voitti jonkun herkkutikun josta Rohan sai suurimman osan kun Yodalla on ruokavalio, elefanttilelun jonka Rohan sai kun Yoda ei niin tykännyt siitä ja jonkun kiekuran jonka Yoda sentään sai pitää :D Yoda raukka kun Roo vie kaikki palkinnot vaikka Yoda tekee työt. Mietittiiin uusintaa muutaman kuukauden päästä, eihän me nyt suosiolla Yotskulle hävitä :p


Rohkupossu sai oman röhköpossun

Sekä takin talvea varten

Postista saapui myös paketti Saksasta jossa oli Rohkulle lemmikkipossu sekä talveksi haalari. Possu on harmillisen huono röhkimään, sitä saa painaa ihan tosissaan että ääni lähtee mutta Rohanista se on silti tosi kiva ja ehkä paras keksintö ikinä. Haalari oli ihan sopiva joskin ei kauhean istuva mutta tyydytään tähän ja ehkä tuo aika jäykkä kangas vähän pehemenee käytössä ja mukautuu kantajaansa? Rohania ei haitannut tämäkään yhtään, ihan tyytyväisenä se hoiteli mallinhommia. Pukeminen oli vähän haasteellista kun siinähän olisi pitänyt olla koiran paikoillaan???? Ihan tuntematon käsite Rohanille. Mutta ehkä siihen tulee jotain rutiinia eikä tarvitse viettää kymmentä minuuttia yrittäen ujuttaa hilluvan dalmiksen koipia lahkeista sisään.

1 kommentti:

  1. Tosi hyvin se meni Rohkullakin. :) Me ihan kateellisina katsottiin sitä seuraamista (ei loppuja)!

    VastaaPoista