tiistai 18. lokakuuta 2011

Tokostelua

Mustuaiset viihtyy pihalla

Haukkunen teki ensiksi sellaista treeniä, mistä koiran olisi tarkoitus oppia nopeammin tarttumaan noutokapulaan ja muutenkin nostaa kapulan noutamisen arvoa. Hau ei oikein tajunnut mutta hauskaa sillä kuitenkin kai oli ja ehkä se siitä? En kyllä tainnut nähdä taaskaan yhtä ainutta laukka-askelta että ööh... no mutta. Huonommaksi ei ainakaan voi paljoa mennä :D Ongelman ydin vaan lienee se vanha tuttu, mitä käyttäisi palkkana koiralle jota kaikista parhaisiin suorituksiin innostaisi sellaiset asiat mitkä on enemmän tai vähemmän kiellettyjä?

Vähän seuraamista, liikkeestä maahanmeno mihin yhdisteltiin kaukoja ja liikkeestä seisominen. Sellaiset pikatreenit taas että pysyy asiat jotenkin mielessä vaikka me nyt keskitytäänkin enemmän temppujen opettelemiseen. Joita on muuten tosi vaikea keksiä. Hauru osaa jo vähän kaikkea joten yhtään helpommat temput se oppii nopeasti kun sillä on noita taitoja kertynyt ja kaikki tuppaa olemaan vaan muunnoksia asioista jotka se jo taitaa. Eli mitä vaikeaa ja oikeasti uutta sille voisi opettaa? (Ehkä olemaan räksyttämättä, sitä se ei ole oppinut. Ei se vaan nuorempana näin paljon haukkunut, keväällä huomasin että se on alkanut olemaan vähän äänekkäämpi ja nyt alkaa jo mennä hermo (siis ihan meillä sisällä tapahtuvaan) räkyttämiseen.)

Ropsu teki näitä sen hyppy-harjoituksia, huomaan nyt tosi hyvin että se on ymmärtänyt tämän liikkeen vähän hassusti. Lisäksi tehtiin etutassut purkin päällä pyörimistä. Tätähän me jossain vaiheessa jo opeteltiin mutta se vähän niinkuin jäi... mutta nyt jos tuosta saisi jalostettua vasemmalle kääntymisen jossa olisi jotain järkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti