maanantai 16. tammikuuta 2012

Sekalaisia juttuja

Mä jo mietin että arvaahan sen, kun ostaa koiralle vaatteita niin ei tule kunnon talvea mutta on meillä nyt ollut viimepäivinä jo ihan kivasti pakkasta. Roon asu on toiminut aika hyvin, pitää kyllä varmaan hommata sille jotkut tossut vielä niitä hetkiä varten kun joutuu olemaan paikallaan.

Meillä on patjanvaihtoviikko meneillään, koiruudet saa taas uusia sänkyjä tuhottaviksi, ja "Rohanin" häkin paikkaakin on jouduttu siirtämään, häkki siis näkyy tuolla takana. Se oli ennen tuossa missä tuo (alunperin Rohanin mukana tullut mutta Avallonin takavarikoima) muovikaukalo on nyt ja Rohan menee vanhasta tottumuksesta siihen ja näyttää vähän epävarmalta että menikö tää nyt oikein? Pölhö, kai se joskus oppii että häkki on tuolla hyvä jos puolisen metriä taaempana... Häkki on Rohanin ja Maxin molempien lempparipaikka ja ulkoa tullessa sinne pitää juosta että ehtii varaamaan sen omaan käyttöönsä...

Nuo vanhemmat koiruudet on ottaneet taas tosi rennosti nämä mun sisustusjutut, ne makoilee valituilla paikoillaan eivätkä varmana siirry vaikka kuinka tökkisin niitä. Purkaessani koirien vanhaa sänkyä, Avallon toimi patjan pidikkeenä kun neiti vaan mulkoili kun yritin vihjaista sille että haluttaisiko siirtyä vähän sivuummalle??? Laittaisin tän joustinpatjan raadon niinkun siihen missä sä olet??? Siirry itse vaan, oli Avan mielipide eli se sai sitten patjan niskaansa. Ei haitannut. Rohan sensijaan on tapansa mukaan apumiehenä, se seisoi vanhan sängyn päällä "auttamassa" sen purkamisessa, se seisoo roskien päällä "auttamassa" lakaisemisessa yms. tosi välttämätöntä. Miten sitä onkaan pärjännyt ennen talmataliaista? Sängyn ulosraijaamiseen tarvittiin kuitenkin ihan kaikkia kynnelle kykeneviä, mumokoirasta alkaen. Tosi paljon auttoi taas...

Kaulaliina on vähän tiellä ja kuva laadultaan taattua kännykameraa (ei jaksa tapella tuon rikkinäisen kameran kanssa) mutta Roon kaula on taas vaihteeksi ihan terve ja kutinat loppuneet. Kun tuli pakkasta?

Siitä ei ole kuvaa, kun Rohan tässä eräänä päivänä hyvin hyvin varovaisesti meni Avallonin selän taa istumaan. Vähän ajan kuluttua se laskeutui makuulle ihan Avan selkää vasten painautuneena, melkein hengittämättä. Kun tilanne ei vaikuttanut vaaralliselta (= Avallon jatkoi uniaan) Rohan laittoi päänsä Avan kyljelle ja hetken kuluttua päätti että voi tässä tälleen varmaan nukkua... Meillä ei kasanukkuminen ole koskaan ollut suosittua, ei missään kokoonpanoissa. Maxiin ei saa koskea kun se nukkuu ja Hauru nyt tietenkään ei voi olla niin läheisissä kanssakäymisissä kenenkään kanssa mutta Avallonia tuskin moinen haittaa, sillä ei vaan ole ollut ketään sopivaa kaveria. Mutta nykyään yhä enemmän ja enemmän Rohan ja Avallon nukkuvat ihan vierekkäin. Rohan ei ilmeisesti enää ällötä Avallonia kuten aluksi kun pilkku asteli taloon. Ihan oikeaoppiseen kasanukkumiseen taitaa Ava olla jo liian vanha, paikat puutuu jos talmaatti rojahtaa niskaan eikä toisinpäinkään ole oikein hyvä.

Hauru puolestaan on jatkanut ponnistelujaan nälkäännääntymistä vastaan. Se oli löytänyt kajareiden taakse piilotetun salmiakkipussin, täynnä sellaisia ihan pikkuriikkisiä salmiakkiruutuja. No ei ne olleet kuitenkaan maistuneet herralle mutta tavan mukaan jokaista palaa oli kuitenkin pitänyt käyttää suussa niin että ne olivat ihan kuolaisia ja tarttuneet laminaattiin kuin... ööö... kuolainen salmiakki??? Ja kun niitä oli vielä niin iso määrä niin tuli sitten vietettyä mukava hetki irroitellen karkkia lattiasta. Voi Hauru sinua, mitä vanhemmaksi se tulee niin sitä tuhmemmaksi??? Yleensä meillä koirat on olleet pentuna tuhmia ja aikuisena fiksuja mutta Hauru vetää kaikessa omaa linjaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti