tiistai 13. maaliskuuta 2012

Rohanit makaa vain sohvallaTodiste että Maxikin osaa sikailla leikkiessä

Katselin lähiaikojen tokokokeita ja olisihan se kiva mennä Pomppukoiran kanssa... toisaalta ongelmia on kyllä vielä... tai ne kaksi isoa ongelmaa jotka ei vaan tunnu ratkeavan, toinen on vähän isompi kuin toinen. Tehtiin alon liikkeet tätä silmälläpitäen läpi vaikka kyllähän mä tiedän mitkä ne ongelmakohdat on, eivät ole muuttuneet viime syksystä :P

(Luoksepäästävyyttä ei olla tehty kuin kerran siellä möllitokossa mutta ei Roo ainakaan tuomaria syö, pahimmassa tapauksessa hyppää syliin. Möllissä oli ihan nappisuoritus.)

Maahanmenossa ongelmana on se maahanmeneminen eli jos alusta tai sää ei ole mieleinen niin pilkku jättää kyynärpäät vähän ylös, kuten tuossa ekassa kuvassakin. Kun siinä pitäisi sitten olla se pari minuuttia, alkaa kyynärpäät pikkuhiljaa nousta enemmän ja enemmän kunnes kohta ollaankin istumassa ja näytetään viatonta pilkkunaamaa. Naapureita se ei kuitenkaan mene häiritsemään, se on niin varmaa kuin nyt voi olla.

Seuraaminen on hyvä, välillä Roo irtoaa sivusuunnassa liikaa (jos se ennakoi palkkaa?) ja välillä taas puskee ihan hulluna mutta pääsääntöisesti muistaa korjata asennon hyväksi. Ja motivaation pitäisi riittää kevyesti vaikka alossa seuraamista riittääkin.

Liikkeestä maahan, se sama maahanmenemisongelma tietenkin. Mutta yleensä tässä on vähemmän ongelmia koska Roolla on vähemmän aikaa alkaa pohtia maassa makaamisen järjettömyyttä.

Luoksetulon loppu on hieman haasteellinen välillä, pilkku tulee sellaisella vauhdilla ettei siinä kerkeä mitään perusasentoja vääntämään. Mutta tätä ei nyt tauon jälkeen ole esiintynyt.

Seisominen on hyvä.

Hyppy on hyvä jos Rohan hyppää mutta se ei välttämättä halua hypätä vieraiden esteiden yli. Edelleenkään...

Kokonaisvaikutus on hieman kaoottinen, löytyy enemmän intoa kuin taitoa :D Jos lumet vain sulaisi että pääsisi taas työstämään herran paikallamakuuta kunnolla ulkonakin niin ei se nyt ihan katastrofaalinen ole.

Noutamiseen taas ajattelin laittaa nyt hetkeksi taas tauolle, otan jossain vaiheessa ruokakupilla kuurin pitämis/irroittamistreeniä ja Caniksessa selitettiin että opetettaisiin koira leikkimään ohjaajan valitsemalla lelulla ja vaihtamaan (vain) ohjaajan merkistä huonomman tai paremman välillä joten treenaamme tätäkin. Josko se siitä sitten. Mutta nyt ensiksi haluan hinkata taas noita kyynärpäitä. Eräs dalmiksen omistaja kertoi omalla dallullaan olevan sama ongelma eli jonkinlainen tyyppivika ilmeisesti mutta johan nyt on jos ei saa yhtä koiraa menemään maahan... en luovuta ikinä!! Vaikka pitäisi sitten kirurgisesti asentaa ne painot sinne kyynärpäiden sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti