lauantai 18. elokuuta 2012

Kokeilijoita

Ihan hyvä asento syödä keppiä!'Tervetuloa kokeeseen' luki sähköpostissa. Kiva. Tällä hetkellä mietin että mikäköhän mielenhäiriö toikin oli?? Siis Rohanin ilmoittaminen tokokokeeseen... Ja yritän psyykata itseäni olemaan rauhallinen ja jännittämättä koska ei siitä ainakaan mitään tule jos ohjaaja tehokkaasti hämmentää koiraparan mieltä hyperventiloimalla ja muutenkin hermoilemalla. Ei se ole niin vakavaa, se on vaan yksi koe jolla ei ole oikeasti mitään väliä. Yleensä Rohanin kanssa en edes jännitä mitään tilanteita, ei siihen ole mitään syytä. Ei ole nytkään. Onhan se tietty "virallinen" tapahtuma mutta ei nyt ole kuitenkaan kyse sen kummemmasta kuin että osaako koira kävellä vasemmalla puolella kuinka monen pisteen arvoisesti :D Nolompaa se varmaan on jos ohjaaja pyörtyy kehään kuin se jos Roo haistelee maata tai kompuroi käännöksissä :P Huomaako että olen huolissani vain seuraamisen onnistumisesta? Ne muut pikkujutut nyt menee miten menee?

Liittynee Hauruun. Johan sitä on pohdittu ja vetkutettu ja lopputulos on ollut ennalta arvattavissa mutta taidan nyt vaan myöntää sen että Haurua ei tulla kokeissa näkemään. Ei ainakaan pitkiin aikoihin, katsotaan kehittyykö sen luonne mihinkään suuntaan kun ikää tulee lisää. Jos sitten "eläkkeellä" haetaan TK2? Sääli koska Hauru on taitava ja sitä on itseasiassa mukava kouluttaa vaikka motivaatiosta usein valitankin. Olisihan se kiva jos olisi kunnon tuloksiakin näytettäväksi. Mutta ei tuon luonteisen koiran paikka nyt vaan ole kokeissa, minun mielestä. Eri asia jos se olisi niin hyvin hallinnassa mitä esim. Ambara oli, Ambara kun ei edes pitkälle provosoituna tapellut jos kielsin sen siltä. Haurusta ei voi sanoa samaa. Siitä huolimatta että se ei ole koskaan työ-moodissa yrittänyt kenenkään päälle enkä näe että yrittäisikään. Mutta kokeissa on ne muutkin koirat ja mitä vaan voi sattua. Ja eläin se Haurukin vaan on. Sellainen eläin joka ei tyydy vain esim. pitämään huolta omasta henkilökohtaisesta koskemattomuudestaan vaan rakastaa haastaa muita koiria ja yrittää aktiivisesti luoda konflikteja silloinkin kun niitä ei ole. Kasvatti-treffeilläkin, vaikka se jaksoi olla varsinkin aluksi sosiaalinen, saatiin illemmalla todistaa kun Hau teki ihan töitä saadakseen tappelua aikaan Manta- mudin kanssa, olisihan se piristänyt mukavasti tunnelmaa. (Haurun suureksi harmiksi se ei onnistunut provosoimaan Mantaa.)

Haurulla on tämä piirre ollut nähtävissä pennusta asti joten en tiedä muuttuuko se ikinä muuksi. Harrastaminen tietenkin jatkuu kaikesta huolimatta ja yritän pitää kiinni kriteereistä ja tavoitteista koska Hauru tarvitsee haasteita ja niiden samojen temppujen toistaminen miljoonatta kertaa ei nyt ole sitä. Rohanin kannalta tämä tarkottaisi sitten sitä että talmatollosta tulisi se ainoa toivo kokeiden saralla ja siksi panokset on jotenkin kovemmat nyt kun aiemmin ollaan vaan puuhasteltu pilkun iloksi. Ja sitten pilaan sen suorituksen ihan omalla hölmöilyllä :D Mutta elämä on. Ehkä yksi kaameasti epäonnistunut koe auttaisi huomaamaan että maailma ei loppunut ja jospa vaikka koettaisi ottaa vähän rennommin ensikerralla? Nähtäväksi jää mitä tästä tulee, ei ole enää montaa päivää H- hetkeen.

1 kommentti: