keskiviikko 22. elokuuta 2012

Rohanin virallinen tokodebyytti


No voi mun pilkkukoiraa :D Se on vaan ihan paras vaikka sanotaan nyt heti alkuun että ei saatu ykköstä. Mutta lähellä se oli! Tulosrivi on seuraava:

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 0
Seuraaminen kytkettynä: 9
Seuraaminen taluttimetta: 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10
Luoksetulo: 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Estehyppy: 0
Kokonaisvaikutus: 9

YHTEENSÄ: 140 /200 SIJOITUS: 7/9
Tuomari: Marita Packalén

Juuri kun oltiin lähdössä meiltä koepaikalle taivas repesi ja alkoi ihan hillitön sade ja ukkostakin saatiin. Rohan, joka oli ollut innoissaan lähdössä jonnekin, päätti että en muuten tuu ja meni terassille istumaan sen näköisenä että haluan sisään, ei oo kivaa :( Jaa jaa, lupaava alku mutta toi sade oli kyllä niin hillitön että auton ajaminenkin oli jo vähän riskialtista. Mutta koepaikkaa lähestyttäessä sade lakkasi ja tiet oli ihan kuivat, meiltä siis tuohon kentälle on vajaa 10 kilometriä. Aika hyvä tuuri :P Ilma näytti hieman tummalta ja ukkonen jylisi satunnaisesti mutta tippaakaan ei satanut. Täällä kotona on edelleen samanlainen ilma kuin lähteissä.

Rohan oli ryhmäliikkeisiin mentäessä ihan ylivirittynyt, en vaan saanut sitä rauhoittumaan ennen kokeen alkua. Vierustovereina meillä oli keskari villis ja berni. Maahan Roo meni ihan OK ja jäi hyvään asentoon (ei siis puolimakuulle) mutta vinkui niin että kaikki varmana kuuli että Rohan on suoritusvuorossa. Mielentila oli sellainen että tiesin että jos se saa pienenkään tekosyyn se varmana nousee. No se viereinen villis nousi ja hetken päästä Rohan seurasi esimerkkiä. Taas!!! Voi hitto, ja tota ollaan nyt treenattu että jos naapuri nousee niin sinä et silti >( Mutta joo, vire oli mitä oli ja paikallamakuu on epävarma, tiedän. Rohan seisoi aika kauan paikoillaan mutta lopulta alkoi ottaa epävarmoja askelia minua kohti joten kävin kytkemässä sen. 

Yksilöliikkeet Roo suoritti aikalailla parhaan osaamisensa mukaan, vähän ylimääräisiä kauneusvirheitä noissa molemmissa seuraamisissa kun vire oli edelleen aikalailla taivassa. En uskaltanut kehua sitä liikkeiden välillä paljoa ettei se lennä jonnekin stratosfääriin mutta ei se kehuja vissiin kaivannutkaan. Sitten se hyppy. Siis toinen liike joka me näköjään osataan nollata vaikka treenataan sitäkin hiki hatussa. No mutta virhe oli nyt erilainen eikä oikeastaan Rohanin vika. Se nimittäin lähti hypylle ja hyppäsi esteen vieressä olevien niiden ylimääräisten lautojen yli ja jäi sinne hienosti seisomaan. Ihan nappisuoritus mutta olisit rakas hypännyt sen esteen etkä niitä lautoja XD

Jos Roo olisi saanut siitä kympin me oltaisiin kai saatu ykköstulos makuusta huolimatta? Tai jos se olisi rääpinyt paikallamakuusta edes vitosen. Jossittelut ei kuitenkaan auta, katsotaan uutta matoa koukkuun. Mutta ensin päästään toivottavasti kurssille treenaamaan paikallamakuuta varmemmaksi. Oli mukavaa kun joku tuli kokeen jälkeen sanomaan "se on todella upea koira, paikkamakuu vaan kuntoon" tjsp. Olen niin samaa mieltä! 

Kokeen henkilökunta oli mukavaa ja tuomari samoin vaikka meillä olikin näkemyseroja :P Taputin Roota paikalla makuun jälkeen ja nauroin kun se hyppäsi niiden lautojen yli vaikka ei saa kuulemma palkata koiraa silloin kun se tekee väärin. En myöskään saisi syöttää sille nameja ennen kehää kun palkka tulee vasta töiden jälkeen, ei ennen. Mjaa, en nyt näe tätä ihan noin. Syötän aina Rohanille nameja ennen treenejä jos se ottaa katsekontaktin, se on meidän rituaali jolla saan sen kuuntelemaan itseäni (se aluksi taas vain veti remmissä, haisteli maata ja yritti hyppiä ihmisiä päin ihan kuurona muulle maailmalle) ja ilmaisen sille että ollaan menossa tekemään hommia enkä nyt näe siinä mitään haittaa. Ja tuo hyppy taas, no ensinnäkin se oli tehnyt hienoa työtä siihen asti ja toisekseen se itseasiassa teki tarkalleen niinkuin sille on opetettu. Eihän sitä voi siitä syyttää? Rohanin kieltäytymistaipumuksen vuoksihan me ollaan treenattu paljon sitä että sen pitää käskyllä mennä ja hypätä mitä vain esteen ulkonäöstä tai sijainnista riippumatta. En tiedä miksi se piti lautakasaa parempana valintana kuin varsinaista estettä, jota se vielä katsoi ainakin kaksikertaa ja siksi kuvittelin että se nyt tietää mitä me ollaan tekemässä. Mutta ei sen kanssa ole koskaan treenattu että meillä olisi kaksi vierekkäistä estettä ja sen pitää valita niistä oikea :D Se on vaan dalmaatti hei ja haluan että sille jää kokeesta sellainen olo että se oli maailman paras koska se oli eikä koe ole koulutustilanne (vaikka tiedän kyllä että oppiihan se siinä kokeen aikanakin). Jos se joskus perseilee tahallaan tai se ei muuten vain anna 100% itsestään saatan korjata näkemystäni mutta nyt pysyn kannassani. Koska olen itsepäinen ja saan ainakin sitten syyttää itseäni jos pilaan Rompan :D 

Video yksilöliikkeistä tulee tuohon alle kunhan se on ladannut, patterit loppuu vähän turhan aikaisin mutta on siinä se hyppykin, ikäänkuin. Lisäksi kuvaajalle sattui pieni moka ja laatu ei päätä huimaa mutta kyllä siitä ihan selvää saa jos kiinnostaa :) Minua ei ainakaan haittaa, kiva vaan että sai videota.

2 kommenttia:

  1. Oi ei toi hyppy, mikä herttainen älynväläys! :D

    Videolla näyttää, että menit aika lähelle estettä. Se on kuitenkin korkea ja umpinainen, näyttää suurelta muurilta koiran silmään. Auttaisko vauhti vähän?

    VastaaPoista
  2. Vaikka Roo ei ole ennen noin tehnyt niin jotenkin ihan tyypillinen tempaus siltä :D

    Uskoisin joo että olisi pitänyt jäädä kauemmas.

    VastaaPoista