torstai 30. elokuuta 2012

Toko-kurssi 1/6
Romppaisen eka kurssikerta siis oli ja meni, kouluttajana Sari Malin.

Aluksi katsottiin perusasentoa, Roolla se on kuulemma muuten hyvä mutta se tulee hieman liian eteen. Niinhän se tulee ja pahemmaksi menee kun otetaan mukaan seuraaminen... Ei varsinaisesti liity mihinkään mutta kouluttajasta tuntui myös olevan hieman erikoista että Rohan kiertää takaa. Ilmeisesti siis kukaan ei nykyään enää opeta noin? Olemme muinaisjäänne mutta en edelleenkään usko että Rohan pystyisi tulemaan edestä täysin oikein vaikka sen ruumiinhallinta on kyllä parantunut. Mutta valtamerilaiva se on silti ;) (Ja se kun koira tekee edestä kiepsahduksen huonosti/väärällä tekniikalla on ruman näköistä minusta.)

Tehtiin luoksepäästävyyttä rivissä, kouluttaja tuli vain Roon eteen seisomaan ja palkkailin sitä katsekontaktista. Ihmisen lähestymisen Roo vielä kestää istumassa vaikka häntä alkoikin heilua aika villisti ja oltiin jo vähän niillä rajoilla että pysyykö vai ei.

Rohan alkoi vähän vinkumaan ja muutenkin olemaan levoton heti kun mentiin riviin, se siis tietää että se tarkoittaa paikallamakuuta ja siitä Roo ei tykkää. Olimme rivin alkupäässä ja tehtiinkin paikallamakuu sillä aikaa kun kouluttaja otti muiden kanssa luoksepäästävyyttä. Pysyin melko lähellä ja palkkailin kun suu pysyi kiinni pidempiä aikoja. Mietin että jos sitä pelottaa jäädä makaamaan vieraiden koirien kanssa koska nyt se ei ollut edes niin super-kiihtynyt mitä kokeessa ja alkoi tosiaan vinkua heti kun se tajusi mikä liike on tulossa. Vaikka ei se sitä muuta että vireenhallinta mättää mutta on varmaan yksi osatekijä. Roo ei kuitenkaan pohjimmiltaan ole kovin itsevarma koira joten voihan se olla liian jännääkin kun tuki ja turva menee sinne kauas seisomaan ja jättää pilkkuparan pärjäämään omillaan.

Sen jälkeen katsottiin liikkeestä maahanmenoa. Rohan osaa tämän minusta hyvin mutta jää herkästi vinoon, varmaankin osa-syynä se että sen seuraamispaikka ei ole ihan paras. Kiinnittämällä huomiota palkan suuntaan se on suoristunut ihan mukavasti ja se teki nytkin tosi hienosti kun treenailtiin. Sitten kouluttaja tuli katsomaan ja Roo unohti mitä maa tarkoittaa... hyvä ajoitus vaan eipä siitä sen kummempaa kuitenkaan.

Lopuksi vielä luoksetuloa, kerroin että Rohan tekee sen kiekan minun selän takana. No joo, näytettiin sitten liike ja sehän lähti ihan lapasesta ja teki oikein kunnon kunnarin mun ympäri. Ei nyt millään tavalla tyypillinen suoritus mutta ongelma tuli kai ainakin harvinaisen selväksi :D Kouluttaja ehdotti että jos nyt alkuun kokeilisi vaihtaa käskysanaa koska käytän tuota sanaa muissakin tilanteissa joten sen merkitys tosiaan on Rompalle varmaan aika epäselvä. Ja tietenkin tehdään vaan lisää tekniikkaharjoituksia pienemmästä vauhdista niin kyllä se jonain päivänä alkaa kääntyä täydestäkin vauhdista? Toivossa on hyvä elää.

Tunnin jälkeen Romppa meni vielä auttelemaan bussihommissa josta siis nuo alun hienot kännyräpsyt. Romppa auttoi tankkaamaan ja tarkastamaan onko bussi hyvin parkkeerattu. Roo olisi myös halunnut ajaa mutta en antanut sen kavuta kuskinpenkille :( Tyhmä minä mutta en kyllä uskalla mennä sellaisen bussin kyytiin jossa Roo on kuskina, sori vaan. Katsotaan asiaa uudestaan jos Rohan saa joskus ajokortin mutta tällä kertaa Roo sai tyytyä katsomaan vierestä. Varikolla Roo bongasi bussivarkaan hiippailemassa ja huusi sille että mein busseja on sitte turha himoita!!! Yritin taas torpata Rohania selittämällä että se tyyppi oli töissä siellä mutta Rohan tiesi että se oli joku outo hiippari. Yöllä ei katsokaas liiku muita, kaikki kunnon kansalaiset ovat kotonaan siihen aikaan. Hauru olisi niin ylpeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti