torstai 27. syyskuuta 2012

Tokokurssi 5 kerta
Vielä olisi yksi kerta jäljellä mutta sekin taitaa jäädä meiltä käymättä, tulee jo niin aikaisin pimeää. Mutta eilen oltiin kuitenkin MKKn hallissa, en ole tuolla ennen käynytkään. Rohanille ei sovi noi hallit, se vaan kulkee nenä kiinni matossa (tai tuolla on joku kumirouhe-nurmikko mutta kuitenkin) ja saa tehdä tosissaan töitä että sen saa keskittymään mihinkään muuhun. Onhan se joo hajujen perään muutenkin mutta ei se ulkona ole noin häiritsevää kuitenkaan.

Aloitettiin kehätarkastuksella (joka on Rohanista ihan parasta tietenkin), luoksepäästävyydellä (aika hyvin Romppa malttaa käyttäytyä kunhan tuomari ei jää lääppimään sitä kovin perusteellisesti) ja paikallamakuulla. Paikallamakuussa oltiin reilu 2 minuuttia jonka Rohan käytti huutamalla, ainoat hiljaiset hetket oli ne kun se haisteli maata tms. mutta ei sekään nyt ole palkkaamisen arvoinen juttu. Huomionarvoista lienee se että esim. liikkeiden väliajoilla (tai jos ollaan vaikka bussia odottamassa tai ihan missä / mitä vaan) Rohan leikkii pallolla tai keksin sille jotain muuta viihdykettä koska muuten se alkaa huutaa. Se ei siis osaa missään tilanteessa olla rauhassa mitään tekemättä. Asiaa olisi hyvä treenata mutta mistähän päin sitä lähtisi työstämään kun se on tuollainen ikihilluja jolla vire ja hermostuneisuus vain nousee, ei koskaan laske.

Sitten seuraamista, Rompallahan on tosi näyttävä seuraaminen mutta tasaisuuteen (ja edistämiseen tietty) pitäisi kiinnittää huomiota. Välillä se tanssahtelee etujalat korkealla ja toisinaan kävelee "normaalisti" ja tyylien vaihtelu saa sen näyttämään sekavalta tai jotain. Tuo halli on aika pieni jotenka se saattoi vaikuttaa asiaan mutta enpä kyllä ole koskaan tullut kiinnittäneeksi sen etujalkojen liikkeisiin erityistä huomiota. Yleensä se kyllä tekee sitä tanssahtelua mun mielestäni ja siihen voidaan kai pyrkiä kun se on sille luontaisempi tapa?

Itsekseen tehtiin vähän kaukoja, seisomaan nousun käsimerkki ei edelleenkään toimi ja haluaisin että se osaa ne ilman suullisia käskyjä. Tietty ollaan treenattu aika vähän että se varmaan auttaisi ;) Muuten se on minusta ihan ok, en palkkaa sitä jos takajalat liikkuu mutta enpä tiedä tajuaako Rohan sitä kun se on niin suurpiirteinen tyyppi. Ei se varmaan edes tiedosta jotain pikkujuttuja niinkuin takajalat...

Lopuksi hyppy, este oli vähän outo mutta matala, max. puolet Rohanin säkäkorkeudesta jos sitäkään. Romppa reagoi hyvin kun otin sitä niskasta kiinni ja kuiskasin valmistelevan sanan, näytti siltä että se tajusi. Niskasta ei voi kyllä tarrata kokeessa että sitä sopisi muokata vähän hillitympään suuntaan, pääasiassa se onkin varmistus ettei se pääse hyppäämään valmistelevasta sanasta. Kuitenkin, tehtiin sitten ohjatusti se alku mutta Rohan hyppäsi hienosti ja yhtään epäröimättä joten palkkasin sen heti hypystä. Olihan se tosi matala mutta silti ihme että se hyppäsi noin hienosti ihan uuden esteen ja ihan uudessa paikassa! Se pyrkii edelleen vahvasti oikealle mikä periaatteessa ei alokasluokassa haittaa mutta avoimessa pitäisi hypätä takaisinkin ja se olisi varmaan helpompaa jos ei olisi monen monta metriä esteestä oikealla :P Ja koska se kaartaa niin voimakkaasti se voi myös helposti ajautua kehänauhojen ulkopuolelle jos este on reunassa niinkuin se on ainakin minun näkemissäni kokeissa aina ollut. Treenailtiin sitten vielä sitä loppua erillisenä asiana mutta ei Rohanilla sen kanssa ole yleensä ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti