maanantai 11. helmikuuta 2013

Leikkitutkimus

Laiskaa leikkimistä kesällä Roon kanssa, kun ollaan käyty jo pitkällä lenkillä

(Englanninkielinen) tutkimus koiran ja ihmisen leikkimisestä on meneillään täällä. Sinne voi lähettää 30-60 sekunnin mittaisen videon ja vastailla muutamaan kysymykseen tieteen nimissä. En vaan nähnyt ainakaan äkkiä vilkaistuna missään että kauanko tuohon on aikaa vastailla, onhan mulla noita videoita mutta ei taida olla yhtään sellaista jossa täyttyisi kaikki kriteerit ja en kyllä nyt talvella ala uusiakaan kuvaaman.

Rohanin kanssa on helppoa mutta Haurulla on melkeinpä vaan yksi leikki johon kuuluu ihminenkin ja josta se oikeasti tykkää. (Sehän nykyään vetää leluja yms. mutta pääasiallisesti vain koska sille on se opetettu.) Siihen kuuluu paljon konttaamista, painimista, vaanimista ja vale-hyökkäilyä hampaat irvessä molemmilta osapuolilta. Jokseenkin nolon näköistä mutta ei kai noita julkisesti missään näytetä... Haurusta se on kivaa ja se on kai pääasia. Jos videoin sitä niin blogiin se ei tule ilmestymään, sori vaan.

Minusta on vähän harmi että Rohan ei osaa hymyillä, kuten monet dalmikset osaa, mutta toisaalta Hauru sentään osaa. Koska se pyrkii aloittamaan painileikin tulemalla mun jalkoihin ja irvistelemällä (ja joskus muuten vaan kerjää huomiota koska se on niin hölmön näköistä että toimii melkein aina). Jos en meinaa huomata niin ääniefektitkin voi kuulua asiaan. Enkä tarkoita murinaa, se ei sille tulisi pieneen mieleenkään, vaan sellaista suhinaa kun se innoissaan puhkuu ilmaa ja kuolaa hampaidensa välistä. Ihan normaalia koiran käytöstä... Rohan vaan tylsästi tuo minulle leluja silloin kun se haluaa leikkiä, ei niinkun mitään mielikuvitusta :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti