maanantai 4. helmikuuta 2013

Uusi epäkaveri

Kaikissa kuvissa jompikumpi oli ihan tärähtänyt joten valitsin tasapuolisuuden vuoksi tällaisen missä molemmat on suttuisia :D

Käytiin lenkillä äitini uuden basenjipennun kanssa, toiveena josko Hauru vaikka alkaisi sietää sitä. Niillä on ollut yksi vahinkokohtaaminen aikaisemmin joka ei sujunut sopuisissa merkeissä joten osasin ounastella että tämä pentu kuuluu ilmeisesti kategoriaan "en tykkää". Lenkin alussa Hauru koetti mennä rähinällä pennun kimppuun mutta kun se kiellettiin mentiin loppulenkki kuvan kaltaisesti. Pentu kulki Haurun perässä ja Hauru leikki että sitä ei ole olemassa koska ei kerran saa tapella. Kerran tai kaksi se taisi haistella sitä mutta kaikesta näki ettei Haurulla ollut mitään haluja ryhtyä basensiin kaveriksi. On se vaan kumma otus tuo Hauru.

Olisi kiva tietää millä perusteella se valitsee kenestä se tykkää (tai ainakin sietää, en usko että se varsinaisesti tykkää yhdestäkään koirasta) ja ketä inhotaan. Susa oli sen hyvä kaveri joten sillä on pelkkiä hyviä kokemuksia basenjeista ja tämä uusi pentukin on narttu mutta sukupuoli ei ainakaan ole yksi Haurun kriteereistä. Rohanista se tykkäsi heti, samoin feikki-mudi Laurista. Nemo lagottoa se taas inhosi ensisilmäyksellä ja nämä kaikki kolme siis ovat uroksia. Viimeksi kasvattitreffeillähän se oli ihan ystävällinen suurimalle osalle paikalla olleista mudeista mutta sieltäkin löytyi kyllä ne inhokit joille piti raivota. Ja mudien joukossa ollut bouvier oli välittömästi "vihaan" kategoriassa vaikka bouvierienkin ulkomuoto pitäisi olla Haurulle kohtuullisen tuttu... Tokokurssin vetäjän flättinarttua se inhosi myös mutta kaksi täälläpäin ennen lenkkeillyttä pikkukoiraa olivat sen hyvien tyyppien listalla eikä esim. niiden ohittamisessa ollut koskaan mitään ongelmaa. Ne oli niin hyviä tyyppejä että saivat jopa lenkkeillä Haurun omistamilla kävelyteillä ja siihen ei monet pysty. Tokokisassa kehästä meidän luo karannut labbis (jos muistan oikein) oli kiva mutta samassa paikassa nähty collie oli kammottava. Siis mitä???

Haurun mielipidettä saa enää nykyään harvemmin muokattua kovin mittavasti joten se tuskin tulee kunnolla hyväksymään tätä uutta pentua. Mikä on harmi koska olisihan se kiva ettei tarvisi varoa ja venkslata kun kuitenkin asutaan näin läheisesti. Mutta katsotaan, voinen olla väärässäkin. (En muuten usko että minun odotukset vaikuttaa Haurun käyttäytymiseen koska lähtökohtaisesti oletan sen aina vihaavan kaikkia koiria ja muunlainen suhtautuminen on minusta aina hämmentävää.)

Oikeasti, jossain vaiheessa tulee oleelliseksi hankkia uusi koira itsellekin. Viimeistään kun Maxista aika jättää. Mitähän kasvattajat sanoo jos kerron että voin ottaa vain sellaisen pennun minkä Hauru on ensin hyväksynyt :P

2 kommenttia:

  1. Haukku on laittanut bisnekset pystyyn? http://www.haurunjateauto.fi/

    VastaaPoista
  2. No siis tiedät kai että kaikki rikollispomot on jäte-alalla. Hauru ei ole poikkeus.

    VastaaPoista