tiistai 28. toukokuuta 2013

Vesileikkiä


Roon yksi lempparileikeistä, joskus se kuljettaa palloa vedenalla pitkiäkin matkoja ja esim. seisoo sen päällä ja "sukeltaa" noukkimaan sen jalkansa alta yms. variaatioita

Tykkään ottaa pelkän Roon kameran kanssa koska silloin voi keskittyä kuvailemaan yms. ihan rauhassa kun taas Haurun kanssa täytyy pitää silmällä ympäristöä hyvin tarkasti. Näinpä tänäänkin joten en huomannut hiljaa selän takaa lähestyvää bordercollieta ennenkuin se oli jo niin lähellä etten ehtinyt/tajunnut muuta kuin sanoa Rohanille että toinen koira?!? Rohankaan ei nimittäin huomannut sitä ennekuin minä ilmaisin vieraan sille kun Rohan oli niin keskittynyt pelaamiseensa. Siinä vaiheessa bortsu oli jo ihan meidän luona joten varmaankin yllätyksen vuoksi Rohan reagoi hyvin epä-Roomaisesti säntäämällä bortsun luo, ei mielestäni mitenkään vihaisesti mutta normaalisti Rohan lähestyy vieraita hyvin kohteliaasti ja selkeästi ilmaisee aikeensa eikä vaan rynni päälle. Roolla on joskus tapana komentaa sen mielestä huonosti käyttäytyviä koiria painamalla ne alleen ja luulen että se oli aikeissa tehdä nytkin niin mutta tuli kiltisti pyynnöstä pois, on se sellainen kultapoika onneksi. Bortsun perässä tuli omistaja kahden pienen lapsen kanssa ja hyvin mahduttiin samalle rannalle. Roo haki palloa, lapset leikki ja bortsu paimenkyttäsi pallokauhaa, se oli ilmeisesti hienoin kirkkaanvihreä keppi jonka se on koskaan nähnyt :D Aikamoisen intensiivistä tuijotusta, pää vaan kääntyi "kepin" liikkeiden mukana. On kyllä helppo ymmärtää miten tuollainen voi olla haitaksi esim. tokossa. En voisi omilta koirilta ikinä kuvitella samanlaista reaktiota, en edes noilta paimentimilta mutta ne toki onkin aika erilaisia paimentimia.


Ja nouto. Ei todellakaan Roon paras suoritus mutta... no hyvin kaukana huonoimmasta myös. Pelkän loppuasennon treenaaminen on tosi vaikeaa kun en ole vieläkään keksinyt miten Rohania saisi motivoitua siihen. Kun joko palkka on liian huono jolloin Rohania ei kiinnosta tai sitten palkka on hyvä jolloin Rohan ei suostu ottamaan noutokapulaa suuhunsa koska PALKKA!!! Kokonaisena liikkeenä se jostain syystä onnistuu mutta sitten tuntuu hömöltä kun ongelma on vain siinä loppuasennossa niin oppiiko se mitään (ainakaan mitään hyödyllistä) jos hinkataan koko liikettä kun pääasiassahan se nytkin suoritti sen hyvin, loppu vaan meni vähän vääntämiseksi. Mutta oli miten oli, enää ei kuitenkaan epätoivo valtaa mieltä aina kun nouto tulee puheeksi.


Kiertämisestä ei ole videota mutta ajattelin että sitä voi alkaa jo yleistää. Tähän asti ollaan kierretty vain tuolia mutta nyt pyysin sitä kiertämään kottikärryt. Vähän iso kohde mutta välimatka oli sitäkin lyhyempi. Sitten lähetin sen kaukaa kiertämään puuta mutta Rohanpa kiersikin puun sekä sen vieressä olevan hyvin ison pensaan :D Ihana, ilmeisesti se a) tietää kierrä käskyn idean ainakin jos malttaa sen kuunnella ja b) ei tarvitse niin varovaisesti siisrtyä isompiin kohteisiin mitä Haurun kanssa. Hauru kun kiertää kyllä kaukaakin kaikki puut yms. mutta kesti aika kauan saada se kiertämään isoja kohteita niinkuin auton tai talon. Ja vieläkin se herkästi valitsee jonkun toisen, kapeamman esineen jos pyydän sitä kiertämään juurikin vaikka koko talon. Roo lähti niin epäröimättä kiertämään sitä pensasta että en usko sille talonkaan tulevan olemaan temppu eikä mikään.

On se vaan mahtikoira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti