maanantai 15. heinäkuuta 2013

Karvatehdas

Minähän en siis tykkää pitkäturkkisista koirista, jos joku ei niinkun jo tiedä, mutta mudia hankkiessani ajattelin että sen turkki nyt ei ole varsinaisesti pitkä. Eikä se olekaan, Hauru ei Maxin tyyppisten koirien tavoin huopaannu tms. vaikka sitä ei kampaisi ollenkaan. Häntä ja korvantaukset kyllä takkuuntuu mutta en usko että nekään kovin pahoiksi menisi edes täysin hoitamattomina. Mutta on se silti melkoinen karvakasa ja turkkia saa hoitaa säännöllisesti ja usein jos ei halua tukehtua.

Nimittäin siitä lähtee "vähän" karvaa o.O Hauru on parasta kammata viikoittain ja välillä, kuten tällä hetkellä, sekään ei riitä. Olen vedellyt sen läpi pohjavillaharalla nyt päivittäin ja silti silitettäessä lopputulos tuppaa olemaan yllä kuvatun kaltainen.

Ja jos on tylsää Haurusta voi nyhtää irti karvatuppoja. Kuva ei ole kauhean hyvä mutta siis tuosta törröttävästä osasta jos vetää niin siitä irtoaa sellainen pitkä karva... hahtuva tai mikälie. Ja arvatkaapa onko meillä "vähän" karvaista sisälläkin.

Kastrointi on toki vähintäänkin osasyy tähän loppumattomaan karvan määrään vaikka oli Haurulla sitä ennenkin sellainen näyttely-ihmisten unelmaturkki. (Sori näyttelyihmiset mutta...) Onhan se aika näyttävä täyspitkänä varsinkin luonnossa (kuvissa Haun turkki ei minusta näytä läheskään niin paksulle mitä se todellisuudessa on), olisi vaan saanut kasvaa jollein näyttelykoiralle :P

On se silti maailman parhain, komein ja fiksuin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti