lauantai 6. heinäkuuta 2013

Nikkarointikoulu

Tervetuloa Haurun puutyökouluun!

Tänään valmistuu toko- este joka on melkein riittävän korkea mennäkseen pk- esteestäkin. Idea ja malli IKEA Hackers- blogista eli tää on ihan törkeä kopio. Sieltä voi myös katsoa selkeyttävän kaavio-kuvan jos sellaista tarvitsee ;)

Eli käy ostamassa Sultan Lade sälepohja, 90 cm. (Kapeampiakin löytyy jos haluaa minimmän esteen.) Lisäksi tarvitaan ruuveja, ruuvimeisseli ja saha.

Soratie on hyvä paikka alkaa koota estettä koska se on tosi tasainen ja kyykkiessä kivan tuntuinen alusta. Tai ei.

Irrota laudat toisistaan, jos et halua repiä nauhaa irti suullasi voit myös käyttää saksia. Tai olla tosi cool ja vaikka nyplätä noi niititkin irti ja kaikkea...

Asettele laudat alustavasti haluttuun malliin ja hae ruuveja

Älä osta messinkiruuveja vaikka ne on kiiltäviä sillä ne on myös pehmeitä.

Ruuvaa kolme lautaa niinkun U muotoon.

Jos kuitenkin ostit messinkiruuveja vaihda ne toisiin. Sen jälkeen käännä U toiselle kyljelle ja ruuvaa toiset kaksi lautaa päätyihin jolloin ala-lauta jää niiden väliin.

Sitten yksi lauta sahataan kahtia.

Sahaaminen on aika tarkkuutta vaativaa puuhaa...

Puolikkaat laudat kiinnitetään päätyihin jotta systeemi pysyy pystyssä. Pyydä apua jos olet vähän lyhyt etkä meinaa yltää... eiku siis Voit antaa jonkun muun tehdä tämän osuuden ettei kukaan tunne itseään syrjityksi. Kuvassa esiintyvä työkalu on piikki (tai virallisesti ehkä purasin), sillä voi kätevästi merkata ruuvin paikkoja ja tehdä muutenkin aloituskolot jolloin ruuvaaminen on helpompaa.

Sitten vaan pujottelet pystylautojen väliin haluamasi määrän ylimääräiseksi jääneitä lautoja ja eikun hyppimään!

2 kommenttia: