torstai 26. syyskuuta 2013

Vähän vähemmän mölli

Ai mikä hyppytekniikka?

Mutta jotenkin se este ylitettiin silti


Toinen möllitoko käytiin tänään. Tai siis eilen. Käveltiin paikanpäälle joten päätin ilmoittaa Roon kuitenkin alokkaaseen että saadaan paremmin vastinetta paikalle raahautumiselle :p En tajunnut että sää on jo ihan noin arktinen että puolet matkasta käveltiin aika rankassa lumisateessa o.O En sitten ollut ottanut Roolle mukaan villapaitaa, ainoastaan ohkaisen sadetakin. Parempi sekin kuin ei mitään toki mutta, kuten myöhemmin sai todeta, ei riittävä. Ja ihan kunnolla tosiaan pyrytti, eihän lumi kauaa maassa viihtynyt mutta esim. sillä aikaa kun puin Roolle sadetakkia siinä pyryn alkaessa, mun (hölmösti auki jätettyyn) reppuun oli ehtinyt kertyä jo aimo annos lunta.

Roon vanha hihna on jostain syystä alkanut ripsaantua ja oli jo puoliksi poikki joten mentiin ensiksi käväisemään Mustissa ja Mirrissä katselemassa taluttimia. Aikaisemmin olen aina tykännyt käyttää nahkataluttimia, ne on kestäviä ja mukavia kädessä, mutta Roolla olen tykännyt enemmän kankaisista ja mahdollisimman kevyistä ja taipuisista hihnoista. Ne on helpointa tunkea taskuun tai jonnekin kun ei Roo kuitenkaan ole koskaan kiinni... Päädyttiin johonkin Hurtan pyöreään, heijastavaan punostaluttimeen. Myyjä leikkasi siitä lipukkeet pois että saadaan se heti käyttöön ja kuittikin on kadonnut jonnekin joten sen tarkempia tietoja ei nyt ole. Se on monitoimitalutin joten se on selkeästi painavampi kuin Roon edellinen mutta olen monitoimihihnojen ystävä joten ehkä kestän sen painolisän. Ja on se kuitenkin kevyt noihin nahkaisiin verrattuna. Väri on harmahtavan vihreä, aikalailla samanvärinen kuin Roon talvitakki muunmuassa. Olisin halunnut ruskean tai edes mustan mutta ei ollut niin ihan sama. Mutta en tykkää tuosta väristä ja en tajua miksi varmaan puolet koiratarvikkeistani on sen värisiä. Siltikin neon pinkki olisi ehkä vähän liikaa herraskoiralle vaikka Roo usein pinkkiin pukeutuukin.

Uuden hihnan kanssa mentiin sitten hallille odottelemaan. MKKn halli on lämmittämätön ja voin sanoa että siellä oli kylmä! Pari viikkoa sitten olin siellä töissä mätsärissä ja aurinko lämmitti hallin metalliseiniä niin että siellä oli paahtavan kuuma mutta täytyy sanoa että se olisi voinut olla kivempi... Roollakin oli kylmä kun ei tehty mitään, odoteltiin vain. Ehkä siksi se oli tavallistakin levottomampi. Ja se sai M&Mstä siankorvan ja tiesi että se on repussa kun ajattelin antaa sen sille paikallamakuun palkaksi. Virhe! Roolle ei ikinä saa olla liian hyvää palkkaa koska sen aivot sulkeutuu. Pitäisihän mun tietää tämä mutta näköjään sitten en. Jospa sitä taas hetken muistaisi tämän jälkeen.

Tällainen tulosrivi saatiin tänään aikaiseksi (tuomarina sama Päivi Ekstrand)

Luoksepäästävyys 10 (Hyppäsi tuomaria päin ja yritti nuolla hänen naamaa. Ehkä jos joskus treenaisi tätäkin...)
Paikallamakuu 2 min 8 (Nosti kyynärpäät ylös melkein heti kun olin päässyt paikalleni seisomaan tai ehkä jopa kävelyn aikana, en ole ihan varma. Kyttäsi sitä reppuun jätettyä siankorvaa. Kun Roo vilkaisi minua tein sille käsimerkin jota käytän kaukoissa tarkoittamaan maahan menemistä ja Roo laski kyynärät. (Tuomari ei tainnut huomata käsimerkkiä.) Sen jälkeen olin ihan varma että se pysyy koska ei se olisi totellut jos se olisi aikeissa häippästä. Mutta haisteli tekonurmesta joka sentin jolle se vain ylsi liikkumatta (on sekin jotain, olisihan se voinut möyriä hajujen perässäkin) ja vinkui ihan alusta loppuun sen koko kaksi minuuttia. Ja kerran katseli aika pitkään vierustoveriaan mutta tällä kertaa sen ilme näytti siltä että se tosiaan vain katseli, ei siltä kuin viimeksi ja ehdottomasti parempi näin. Siirtyi perusasentoon ilman lupaa ja kyttäsi edelleen sitä hemmetin siankorvaa, jes. Ja sai sen siankorvansa tässä välissä.)
Seuraaminen kytkettynä 8 (Edisti tosi paljon ja kontakti oli paljon huonompi kuin Roolla yleensä, se selvästi mietiskeli edelleen jotain ihan muuta. Juoksuosuus oli huono mutta se yleensäkin on, Roo haluaa katsoa jalkoihinsa/eteensä juostessa eikä pidä hyvin kontaktia eikä paikkaa kun se keskittyy olemaan kompastumatta. Vasemmalle käännöksessä koira meni suoraan ja minä käännyin vaikka yritin hidastaa yms. että se tajuaisi. Roo korjasi tilanteen kiertämällä minut kuten täyskäännöksessä ja oli ihan sen näköinen että jes! hyvin pelastettu! kukaan ei niinku niin huomannu! Eipä.)
Seuraaminen taluttimetta 8 (Samanlainen kuin edellä paitsi nyt se teki siedettävän käännöksen vasemmalle mutta harhautui vähän toisessa täyskäännöksessä.)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 (Hyvä muuten mutta jäi maahan melkein poikittain.)
Luoksetulo 8 (Minusta hyvä muuten mutta Roon mielestä perusasento on enempi sellainen suurpiirteinen 'istu jossain omistajan lähettyvillä' kuin mikään ihan sentilleen tietty piste. Tähän on tosipaljon kiinnitetty huomiota treeneissä mutta "tosipaikassa" Roo aina palaa tähän samaan vanhaan.)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9½ (Tosi hyvä, puoli pistettä varmaan jostain vinoudesta Roon tuntien. Tää on Roon bravuri yleensä mutta luoksetulon stopin treenaaminen on vähän rikkonut sitä joten tehtiin pysäytyssulkeisia ennen meidän vuoroa koska niin just kandee tehdä. Kyllähän koira sen siinä viidessä minuutissa oppii. Ja oppi kanssa, parhaat pisteet näistä toisen puoliskon jutuista. Että silleen.)
Estehyppy 5 Möllivitonen ;) Este oli eri kuin mihin Roo on tuolla hallissa tottunut ja se taas ekalla käskyllä kiersi sen taakse ja kävi katsomassa mitä siellä on. Voi ********. Palasi sieltä sitten itsekseen takaisin jonka jälkeen pilkku poukkoili jotain ihan omiaan ja meinasi häipätä koko kehästä. Tein sitten valmistelut uudelleen, eli perusasennossa koskin sitä niskaan kuten aina ennen hyppyä ja pyysin sitä katsomaan estettä. Sen jälkeen ihan täydellinen suoritus. Tuomari totesi että tosi hieno, harmi vaan kun se ei tehnyt sitä sillä ekalla käskyllä...)
Kokonaisvaikutus 9 (Olinkohan mä vielä myrtsimpi kuin viimeksi vai olikohan Roo vaan tavallistakin levottomampi :D (Ei sitten tarvi ottaa tämänsuuntaisia kommentteja liian vakavasti, kiitos.))

Yhteensä: 162 / 200 Sijoitus: jaettu 3/6

Jos joku lukee tätä ketä tietää jotain :D niin pitääkö ekan koirakon siirtyä paikallamakuusta heti yksilöliikkeisiin ilman että saa käydä kääntymässä kehän ulkopuolella? Itse olen ollut eka vain Haurun virallisessa kokeessa jossa kuitenkin oli kaksi paikallamakuuryhmää joten siinä tuli meille odottelua kun ne tehtiin molemmat putkeen. Täällä tehtiin ensin yksi ryhmä + niiden yksilöliikkeet ja sitten vasta toinen puolisko joten kummallekaan "ekalle" ei jäänyt luppoaikaa. (Olisi voinut kysellä tuolla mutta en jotenkin enää muistanut sitten kun meidän suoritus oli ohi.)

Tällä kertaa Roo voitti lasisen tuikkukupin ja kaksi tuikkua ja oheistuotteena saatiin lakua ja koirien matkavesikuppi. Lahjoitettiin kynttiläpaketti äidilleni koska vaikka tykkään kynttilöistä en ole ihan varma että tykkään lasisista esineistä joita ei voi laittaa vitriiniin piiloon. Kun kissat, nuo pahuuden ilmentymät. Roo oli taas kovin suosittu, ainakin omasta mielestään siis, ja kaikki ihaili ja rakasti sitä. Eräs ihailijoista sanoi sillä olevan ihanan silkkinen turkki. Kuulemma se on myös tosi kaunis kun se on ruskea. Monen monituista ihmistä luuli että se on tosi nuori ja onpa se energinen/innokas/sekopää/jotain vastaavaa. Ja yksi ihmetteli että Roo taitaa olla aika pieni dalluksi. On se kai, tavallaan. Ei se mikään kääpiö minusta ole ja sitä ei edelleenkään ole kunnolla mitattu mutta tuskin se kovin paljoa yli 60 senttiä on joten löytyyhän noita isompiakin. Mutta hyvä vaan, ei sen tarvi yhtään isompi ollakaan.

Roo on (toivottavasti) ilmoitettu lauantaille Hyvinkäälle misseilemään ja juoksemaan. En tiedä, en ole kuullut mitään takaisin järjestäjistä. Että toivottavasti ollaan mukana, mulla on vähän traumoja kun yhteen juttuun meidän ilmo ei ollut tullutkaan ja jouduttiin sitten maksamaan muistaakseni euro enemmän :( Oli aika ikävää. Mutta joo. Rohanilla ei ole ikinä ollut näyttelyremmiä kaulassa, sen hampaita ei ole ikinä katsottu silleen "oikeesti" vaikka mulla onkin tapana kynsienleikkuun yhteydessä käydä aina koko koira läpi ja siihen kuuluu suun sisällön tsekkaus. Sitä ei ole ikinä seisotettu eikä se taatusti ole koskaan ravaillut ympyrää naama jonkun toisen koiran takapuolessa (kun mätsäreissä tuppaa olemaan vähän ahdasta). Varmaan menee hyvin, osaahan se tokon vuoksi seiso käskyn. Ja se juokseminen. Ehkä juoksee, ehkä tulee mammaa ikävä. Ehkä menisi syömään ruohoa. Ei voi ikinä tietää vaikka Roolla on niin voimakas saalisvietti että uskoisin sen tykkäävän vieheestä ainakin niin kauan kunnes se menee henkisen napanuoran ulottumattomiin. Eikä sekään välttämättä haittaa, lintujen perässä Roon estot (ja kuulo) ainakin kaikkoaa kummasti.

2 kommenttia:

  1. Saa käydä kääntymässä kehän ulkopuolella, mutta ei nyt missään autolla asti, eikä syöttää koiraa viittä minuuttia. :D

    VastaaPoista
  2. Okei, kiitos paljon :D Ehkäpä tuota meidän systeemiä ei sitten tarvitse ihan muuttaa vaikka jonkinlaisen palkkauksen ja pään nollauksen Roo vaatiikin paikkamakuun jälkeen.

    VastaaPoista