tiistai 31. joulukuuta 2013

Suuntavaisto on varpaassa


Kun päivällä pyysin Maxia tulemaan sisälle, se näytti vähän vaikealta, tepasteli hieman ja teki sitten kiepin itsensä ympäri. Sen jälkeen se katsoi taas minua ja näytti siltä että Max on tuhma poika, älä lyö (...kun sitä aina hakataan...). Kutsuin sitä uudestaan ja taas se teki kiepin itsensä ympäri ja oli sen näköinen että ei voi kun en pääse kun ympyrää?!? Pikaisella tarkastuksella en havainnut Makkarassa mitään vikaa joten päättelin vian olevan taas vaihteeksi pään sisällä. Vaikka se ei ennen olekaan unohtanut miten kävellään, ei tämäkään ketään (Maxin tuntevaa) yllätä. Joten paimensin vastahakoisen buvieerin sisälle ja katsoin vielä siinä mennessä ettei se onnu tai mitään. Max siirtyi sohvalle mököttämään julmaa kohteluaan ja minä rupesin tekemään muuta.

Vähän myöhemmin huomasin että Max seisoo koirien patjalla ja läähättää. Pyysin sitä käymään maate niin eikös tämä sankari alkanut pyöriä ympyrää kuten ulkonakin, astetta maanisemmin vain. Se ei myöskään suostunut tulemaan patjalta alas vaan käyttäytyi ihan kuin se hätäseen 10 cm matka patjalta lattialle olisi aivan ylivoimainen ja ei vaan kykene. Okei, rajansa kaikella. Onhan se vajakki mutta voi siinä olla jotain muutakin viallakin. Vaikka joku neurologinen ongelma kun tyyppi vaan pyörii... Mutta parasta kuitenkin käydä piski kunnolla läpi itse ennenkuin aletaan diagnosoimaan sille aivokasvainta. Joten ei kun kampa (ja sakset, samallahan sitä turkkiakin voi lyhentää kun kuitenkin se oli tarkoitus tehdä tässä lähiaikoina) käteen ja käymään koiraa läpi. Maxin turkki on niin pahuksen paksu ja tuolla hetkellä sen verran pitkänä että siitä ei ihan noin vaan katsotakaan onko siihen esim. tullut huomaamatta reikä. Tarkastus alkoi jaloista koska ongelmana tuntui olevan eteenpäin liikkuminen. Siinä syynätessä löysin siltä varpaiden väliin takertuneen pienen takiaisen. Mitään muuta vikaa en Maxista kyennyt löytämään ja takiaisen poisto-operaation jälkeen se on kävellyt ihan normaalisti suoraan ja ollut muutenkin ihan normaali, iloinen itsensä joten ilmeisesti takiainen on vaan ärsyttänyt sen herkkää hipiää niin ettei pysty kävelemään kuin ympyrää. Että näin.

Mutta oikeastihan se on tosi hyvä jos Makkarassa ei tosiaan muuta vikaa ollut kuin takiainen varpaan välissä joten toivotaan että oireet pysyykin poissa. En kyllä tajua miksi sen pitää aina hinkata itseään takiaisiin. Varmaan siksi kun se on Max. Olen tänäkin syksynä saanut irroittaa niitä varmaan useita puskallisia. Kivointa oli eräs ikimuistoinen päivä kun se ilmiintyi niityltä naama ja parta takiaisten, karvojen ja sadeveden muodostamana huopa-mattona. Piski oli ihan eläinsuojelutapauksen näköinen ja hyvä kun sai silmiään pidettyä auki. Olipa kivaa ja olipa vielä kivempaa sitten kotona availla sitä sotkua. Taitaa siltä löytyä niitä neurologisia ongelmiakin, ne vaan aiheuttaa ihan muita oireita kuin pyörimistä.

Tulipa turkkikin hoidettua taas vähäksi aikaa ja onhan se kiva ettei tarvitse pelkästään Rompan terveydestä olla huolissaan. Mitähän tuo kolmas älykkö mahtaa keksiä, ei se varmaan halua jäädä kämppiksiään huonommaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti