torstai 13. maaliskuuta 2014

Idiotismia

"Vielköhän jäät kestäisi?"

"Joo, vaikuttaa ihan turvalliselta!"

"Ai te kaks ette aio tulla tänne??"

"Höh no ei sit. En kyl tajuu miksei..."

Ilme kertonee mitä mieltä Hauru on Roon älykkyydestä

"Mutta toisaalta, ei kaikki voi olla niin onnekkaita että olisi syntynyt mudiksi."

Niinhän se on. Kai.

Alkuun sanottakoon että Roo ei ollut vaarassa kuolla vaikka kuvista ehkä niin voisikin päätellä. Mutta vähän idiootti se taitaa silti olla, noin niinkun kaikella rakkaudella.

Sitten pikainen katsaus menneisyyteen niille keitä kiinnostaa ja ei jo tiedä: kesällä 2011, Roon oltua meillä n. puolisen vuotta, Hau alkoi sietää sitä yhä huonommin (kun ei se yllättäen jäänytkään pennuksi?) ja niillä oli kolme tappelua. Kaksi ekaa oli pientä nahistelua mutta kolmas oli hieman vakavampi (tuli siis reikiä vaikka pahiten loukkaantui Haurun ego kun Roo pyyhki sillä lattiaa) ja sen jälkeen ne on eläneet enemmän tai vähemmän eristettyinä. Sisätilat on jaettu ikäänkuin kahtia ja kumpikin tietää olla menemättä "toisen alueelle" eikä pojat vietä pihalla yhtäaikaa pitkiä aikoja koska siellä on liikaa muuttujia, eli siis muita koiria ja ihmisiä joiden ei voi olettaa toimivan tarkalleen oikein. Lenkeillä Hau ja Roo on kuitenkin käyneet yhdessä yms. koko ajan ja niiden välit on minusta loppujenlopuksi varsin hyvät. Ne eivät enää ole kavereita mutta eivät myöskään stressaa toisistaan eikä niillä yleensä muutenkaan ole mitään kyräilyä tai vastaavaa. Niille on annettu selkeät säännöt yhteiselolle ja kun molemmat noudattaa niitä niin hyvin menee ja elo on leppoisaa.

Nyt loppusyksystä/ alkutalvesta kuitenkin niiden välit alkoi taas vähän kiristyä, tällä kertaa enemmänkin Roon toimesta. Kuten olen maininnut, Roo on nyt vihdoinkin alkanut (vähän) aikuistua ja kasvuprosessin luonnollinen osa taitaa olla rajojen kokeilu, etenkin kun Roo ei ole mikään lapanen vaikka se kiltti ja sosiaalinen onkin. Joten Roon eläessä teini-ikää se ja Hau eivät ole olleet lenkeillä yhtäaikaa irti. Kuitenkin suurin syy miksi ne ei tappele on herran (tai rouvan.. öö neidin... what?) pelko joten parasta varmistaa ettei ne pääse keskenään urpoilemaan jonnekin minun auktoriteetin vaikutusalueen ulkopuolelle. Tänään kuitenkin katsoin että Rohan on jo sen verran asettunut että pojat voi laskea irti yhdessä. Kivempaa minulle koska remmilenkkeily metsässä on sanonko mistä ja tietty kivempaa koirillekin kun saa olla pidemmän aikaa irti.

Ihan kivastihan se pääasiassa menikin mutta en oikein tiedä mitä ajatella Rohanin käytöksestä. Se vetää aina metsässä kiekkaa mun ympärillä pää viidentenä ja häntä kuudentena jalkana koska dalmaatit on luotu juoksemaan, ainakin Roon mielestä. Ei siinä mitään mutta miksi sen pitää suikkailla ihan Haurun vierestä, juosta sitä kohti hullun ilme naamalla ja väistää ihan viime tipassa sekä hyppiä jostain kallioilta niin että sentti sivumpaan ja mudi olisi pannukakkuna? Onko se vaan niin hemmetin tyhmä ettei se tajua vai tajuaako se ihan tarkalleen? Roon tuntien kumpikin on ihan yhtä mahdollista, se on idiootti ja tuo on sille ihan normaalia käytöstä. Mutta toisaalta se osaa olla aika kuspää halutessaan ja juuri tuollainen epäsuora riidanhaastaminen on niin sen juttu. Pitäisi tietää että osaisi päättää miten ja millä voimakkuudella tuohon käytökseen jatkossa puuttuisi.

Tai jättäisikö vaan kokonaan puuttumatta? Hauru suhtautui Roon juttuihin esittämällä satunnaisia rauhoittavia eleitä mutta pääasiassa se vaan jätti pilkun huomioitta eikä pienimmissäkään määrin näyttänyt siltä että se olisi ottanut Roon käytöksen jonkinlaisena riidanhakemisena. Hauru osaa puhua erinomaista koiraa (usein se ei vaan halua tai pysty) joten ehkä Roo on vaan niin pönttö. Tai Haurulle on ikä tuonut sen verran varmuutta että sen puolesta Roon lapsellisuudet voi jättää ihan omaan arvoonsa? Haurulle on kyllä tullut ihailtavasti lisää malttia ja järkeä vaikka sillä toisinaan edelleen napsahtaa ihan nuoremman Haurun veroisesti. Vaan kyllä siitäkin vielä taitaa fiksu mies tulla vaikka en joku aika sitten olisi uskonut :D

Loppuun on vielä pakko laittaa kuva sukasta lenkin päätteeksi. Koska aina motkotan Maxille sen keräämistä takiaisista mutta nyt keräsinkin niitä itse xD Että ehkä se ei oo ihan Maxin oma syy koska en kyllä mielestäni käppäillyt missään lähelläkään takiaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti