lauantai 26. huhtikuuta 2014

Haisu-este

Roo ei haluaisi poseerata kun tuolla alueella on paljon jotain mitä lie elukan kakkaa ja olisi tosi tärkeää päästä imuroimaan se parempaan talteen...

Talmatollon luontainen ympäristö suojavärin perusteella

On kai kohtuullisen normaalia että koirattomat ihmiset pitää koirallisia vähän kajahtaneina. Mutta pitäisikö huolestua kun koiraihmisetkin alkaa katsoa vähän kieroon? Koirallinen kaveri oli tulossa kylään joten soitin että tuo mukanaan jonkun koirien käyttämän huovan, makuualustan tai muun sen tyyppisen. Ei väliä kunhan se haisee koiralle. Pyyntö aiheutti hieman kysymyksiä mutta tänään sitä hajua sitten tuli huovan muodossa :D

Viriteltiin hajuhuopa Rohanille hyppyesteeksi, tämä on siis yksi Heinin neuvoista miten hyppyä voi vaikeuttaa. Ja olihan siitä sitä häiriötä, paljon enemmän mitä itse olisin arvannut. Roon kanssahan on ennenkin hajua käytetty häiriönä ja kun laitoin huovan maahan ja tehtiin seuraamista sen yli yms. ei Roo ajatellutkaan haistelemista. Mutta esteenä (tai pystyssä muutenkin) se oli siis ihan eriasia pilkun mielestä. Varsinaisen hyppäämisen lisäksi jouduin muistuttamaan Rohkua ihan yleisesti ettei töistä karata haistelemaan ja vapautettunakin olisi suotavaa tulla pois haistelemasta ekalla käskyllä... Tehdään ehdottomasti uudestaankin ja koetetaan saada uusia hajunäytteitä ;)

Noutoakin väännettiin, se on nyt taas vähän... meh. Tiesin että se luultavasti tulee menemään rikki jos siihen koskee mutta kapulan pureskelulle oli kuitenkin pakko tehdä jotain. Ja se on vähän parantunutkin ja parantuu varmasti entisestään, eihän me olla kovin kauaa edes treenattu näillä ohjeilla. Mutta jotenkin pitäisi saada tasapaino oikeaksi, Rohanin pitäisi tykätä nouto- liikkeestä (koska se ei tee mitään mistä se ei tykkää) mutta se ei saisi tykätä siitä niin paljon että se ei kykene ajattelemaan kapulan nähdessään. Mutta ehkä se tästä. Nouto on kyllä tuon koiran kanssa ihan käsittämättömän vaikea liike.

Tunnaria varten kokeiltiin opetella ilmaisemaan hajua tässä... eilen ehkä. Rohan ei tajunnut siitä yhtään mitään :D Lopulta se kyllä alkoi haistelemaan ja oli jotenkin tietoinen siitä että tämä liittyy nenänkäyttöön mutta... noh. Jatkamme harjoittelua. Ja kun tähän ei liity mitään oikeaa tunnarikalustoa niin ei se niin vakavaa ole :)

Ja seuraamista, ruutua ja kaikkea sellaista ollaan tehty kanssa. Ovat ihan OK, mitä nyt se tötsä ongelma ruudussa (ja oikeastaan kaikessa jos on vaan tötsiä kentällä). Ja olen vähän opettanut Rohania kiepsahtamaan sivulle edestä koska se, vastoin kaikkia odotuksiani, on itsekseen alkanut välillä tarjota sitä. Roo suorittaa sen sellaisella kunnon "mudipomppu" tyylillä (jota yritän kylläkin vähän hillitä koska se ei ehkä ole ihan korrektia enkä välttämättä tarvi dalmista naamani korkeudella) ja tykkää kauheasti tuosta tavasta. Takaakiertämisenhän opetin aluksi lähinnä siksi kun Roo oli niin jäykkä ettei se olisi taipunut edestä sivulle, eipä ole sitä ongelmaa enää. Ja kohta minulla on koira joka arpoo sivulletulo tavan mutta eihän meillä nipoteta kaikista pikkuasioista muutenkaan. Niin että miksiköhän Roo on tuollainen kun on? ;)

Haurukin muuten kokeili hajuestettä ja sille se ei tuottanut mitään ongelmia. Hassua toisaalta kun se elää hajumaailmassa paljon Rohania vahvemmin ja sille (toisin kuin Roolle) ei ole koskaan tehty mitään edes etäisesti samankaltaisia harjoituksia. Hau ilmeisesti vaan osaa toko-liikkeet niin hyvin ja uppoutuu työmoodiin niin ettei se siinä tilassa hämäänny mistään. Ja sen kyllä näkee muutenkin miten Haurulla on oikeasti ymmärrys liikkeistä, niiden eri osasista ja siitä mitä siltä halutaan. Se on Haurussa kaikkein ihailtavinta. Ja osittain toki johtuu siitä miten eritavalla se on koulutettu Rohaniin verrattuna mutta on siinä ihan sitäkin että sillä nyt vaan on poikkeuksellisen hienot aivot. Niitä sopii kaikkien kadehtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti