torstai 17. huhtikuuta 2014

Jotkut osaa, toiset ei

Yritin salakuvata pihanvahtia vartiopaikallaan mutta ei ole ihan helppoa kun vaikka se näyttäisi nukkuvan se on aika valpas vahti

Nyt kun on jo valoisaa ja useimpina päivinä riittävän lämmintäkin, on Hauru siirtynyt taas suurimmaksi osaksi ulkokoiraksi. Se menee aamupalan jälkeen pihalle ja tulee illalla sisälle kun pakotan. Hau todennäköisesti viihtyisi yötkin ulkona, ainakin hyvillä ilmoilla, mutta tylsä omistaja taas rajoittaa. Koska meille ei tietoisesti ole hankittu ulkokoiria ei meillä ole mitään oikeasti suojaisaa koppia tms. vaikka kuistille pääseekin sateensuojaan. Päivisin Hau kuitenkin pääsee sisälle halutessaan mutta yöllä en välttämättä heräisi sen koputtamiseen joten joku paikka sillä pitäisi olla jotta se voisi oikeasti asua ulkona. Oletettavasti jo lain mukaankin. Lisäksi Hau "tomerana" vartijana haukkuu kaikki risahduksetkin ja luulen että minulla ja naapureilla on hyvin yhtenevät mielipiteet tästä aiheesta ;) Kolmantena, meille ei edelleenkään ole hankittu yhtään ulkokoiraa joten herran sopii näyttää sisälläkin naamaansa. Vaikka ihan kiva kai että se käyttää pihaa hyödykseen.

Rompan kanssa on vähän jatkettu noita annettuja harjoituksia mutta tuosta esineen rauhallisesta katsomisesta en ole ihan vakuuttunut. Tai siis ajatus on varmaan hyvä mutta se toteutus puoli, epäilen että opetan sille jotain ihan muuta kuin rauhallisuutta.... Pitää kuitenkin Lemmikkipalstojen ketjun inspiroimana todeta että vaikka Roolla saisi toki olla parempi hermorakenne, ei se mikään "hullu" sentään ole. Se osaa omaehtoisesti rauhoittua silloin kun mitään ei tapahdu (tai jos sitä ei vaan kiinnosta) ja uskon että sille olisi voinut pienellä asiaan paneutumisella opettaa rauhoittumista muissakin tilanteissa jos vaan olisi. Sen sijaan Roolle on oikeastaan opetettu päinvastaista suhtautumista asioihin... On aika vaikea saada sitä nyt rauhoittumaan kun se että tehdään jotain yhdessä on sille niin vahvasti merkki nostaa kierroksia. Sekä ollaan molemmat Roon kanssa nolostuttavan samanluonteisia mikä ei ainakaan tässä tapauksessa auta asioita. (Paitsi että mä en halua pussailla jokaisen vastaantulevan ihmisen kanssa. Todellakaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti